Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Úvod na téma How not to be seen je dokonalý. Bohužel kacířsky přiznávám, že některé skeče zas tak vtipné nebyly. Nebo byly, ale chyběla pointa, a neuznávám, že právě v tom je ten vtip. Koneckonců sami Pythoni se jednou vyjádřili ve smyslu, že dneska tu a tam nechápou, co jim tehdy na některé scénce připadalo vtipného. Celkově spíš odrazový můstek k pozdějším věcem, Grálu, Brianovi či Brazil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, co mi přišlo vtipné tehdy, mi přijde vtipné i teď, většinou mám ale spíš pocit, že nový kabát těm starým dobrým skečům nepřinesl nic ještě víc dobrého navíc. Nejhorší mi přijde to, že si uvědomili, že nejsou v televizi, ale na plátně, a dál se chovali trošku jako v televizi a trošku jako naplátně. Jako je v Cirkusu výsměch televizním praktikám dokonalý, tak zde se žádný výsměch popkornovému publiku nekoná. Pouze si někdo za kamerou uvědomil, že může sem tam ukázat něco, co jsme ještě neviděli, třeba obličej herce zblízka. Jenže...! Neustálé close-upy na tváře a změny úhlu kamery mě chvílemi až rozčilovaly - ano, jsem rigidní a skeče musí být taky, přes to nejede vlak! Navíc se mi povaha Terryho animací taky zdála nějaká jiná, s tím, že to starší se mi líbilo víc. Jenže když se díváte na něco jako gang starých dam - no nechechtejte se tomu!? MAKE TEA NOT LOVE (mír s váma) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy ste svetaskúsený muž, však?“ – "Áno.“ – "A aké je to spať so ženou?“ – "... Preceňuje sa to.“ A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM vzniklo v roku 1971, teda 2 roky po začatí fenomenálneho britského seriálu „Lietajúci cirkus Monty Python“, v ktorom sa predstavila nezabudnuteľná zostava tridsiatichôsmych Angličanov (Cleese, Chapman, Idle, Jones a Palin) a jedného Američana (Terry Gilliam do zostavy priniesol dnes už povestné „animácie“, ktoré ale rozhodne nemusia sedieť každému, napríklad mne). Bohužiaľ, v tej dobe Pythoni jednoducho boli ešte... ako to povedať... utiahnutí? Je to v súvislosti s touto šokujúcou komediálno-hororovou formáciou troška odvážne až hlúpe slovo... ale chcem tým povedať, že až o čosi neskôr sa naplno odtrhli z reťaze a stvorili celovečerné hity MONTY PYTHON a SVÄTÝ GRÁL (1975) a ŽIVOT BRYANA (1979), ktoré mali, s prižmúrenými troma očami, „ucelený príbeh niečom“. Naopak, film A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM je bohužiaľ „len“ chaotický zlepenec scénok, ktorý navyše nerežíroval žiadny z Terrych (iba Terryovia Jones a Gilliam mali právo režírovať celovečerné filmy Monty Python, to vedia všetci). Výsledkom je priveľa animácií a primálo Monty Python. Snímka po sľubnom rozjazde (47 neviditeľných ľudí, Maďar v trafike, Zlomyseľník šuch-šuch) začne prekvapivo nudiť (Gang starých dám). Niektoré pasáže sú dokonca také slabé, až pôsobia dojmom, že niekto netalentovaný paroduje Monty Python (Výcvik teplých vojakov). Snímka potom už len sem-tam chytí dych (Horolezecká výprava). No aj najhorší Monty Python je teoreticky výborný Monty Python. ()

JonKl 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Když do jednoho filmu narvete nejlepší skeče ze seriálu Monty Python's Flying Circus (možná chyběly jenom Ministry of Silly Walk a Spam), nemůže vzniknout nic jiného než výborný film! Výborné spojovací animace, výborný začátek (How Not to Be Seen, A Man With a Tape Recorder Up His Nose a Dirty Hungarian Phrasebook), výborný konec (Upper Class Twit of the Year) a výborná hlavní hláška: And Now for Something Completely Different. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud jste sledovali Létající cirkus, tak ty skeče všechny znáte a stopáž jednotlivých dílů seriálu byla této struktuře mnohem přiměřenější. Monty Python v celovečerní podobě potřebují příběh, na který svůj anarchisticky nezvladatelný humor navěsí. Naštěstí jim to došlo a následující filmy už byly lepší (70%). ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama