Reklama

Reklama

Citlivá na dotek

  • USA Touchy Feely
Trailer

Abby je vyhlášená a oblíbená masérka se sklony k volnomyšlenkářství, zatímco její upjatý bratr Paul lpí na rutině a konvenci. Paul vede zubní ordinaci, kde se snaží do práce zapojit i svou citově narušenou dceru Jenny. Najednou je všechno jinak. Abby postihne nekontrolovatelný odpor k tělesnému kontaktu, což zásadně ovlivňuje nejen její práci, ale i vášnivý milostný život s přítelem. Naopak zvěsti o Paulových uzdravovacích schopnostech se rychle šíří a sláva jeho ordinace vstoupá vzhůru, stejně jako jeho osobní život. Zatímco Abby prochází krizí vlastní identity, její dříve skeptický bratr objevuje zcela novou tvář sebe sama. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (23)

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Možná se v tomto filmu někdo vidí, potom má ovšem nějaký problém s psychikou a měl by vyhledat odbornou pomoc. Jinak je to návod pro lidi, co se nejsou schopni otevřít druhým, tak by si měli zobnout extázi a je to ... pokud by se chtěl někdo na film podívat a čekat nějaký zajímavý příběh, tak se na to vykašlete. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní, alternativní Hollywood - naprosto bez akce, takřka bez děje či napětí ale přesto plynule vypráví příběh běžného žití - kdy mnoho není dopovězeno, kdy jedoznačnost dává přednost opravdovosti, kdy magično je takříkajíc "za oponou". Indie chillout ze kterého ovšem chvilkami mrazí a nemá problem vás "vtáhnout". ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vôbec netuším o čom bol vlastne tento film alebo aké posolstvo nám chcel dať. Po epickej stránke dosť nanič, a vlastne neviem aký príbeh nám chcela Lynn Shelton vlastne priblížiť. Nejako som čakal kým sa to konečne rozhýbe, ale tá fádnosť filmu a vzťahov medzi hlavnými postavami sa tiahla celým filmom. A pritom herecké obsadenie vyzeralo celkom sľubne, lenže čo z toho keď scenár stojí na takýchto pilieroch bez väčšieho zmyslu? Dosť oničom... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Takováto minimalistická indie o lidských duších ztracených ve svých životech mám rád. Tady však poněkud tápu - není to zcela dotaženo do roviny a hloubky mě oslovující, je to realistický pohled do životů členů jedné rodiny, jejích priorit, zásad, pohledů, nenaplnění a schopností. Citlivá na dotek se snaží v pozitivním smyslu dívat na fakt, že v každém člověku dříme vnitřní síla, jen je potřeba ji nalézt. Lynn Shelton se snaží být co nejvíce indie, až to působí trochu jako "umělé indie", ale např. zvědavá kamera zkoumající detaily zcela obyčejných věcí, které denně bez povšimnutí míjíme, mě zaujala (praskliny v asfaltu aj.). Herecké obsazení dobré a funkční, jakýsi "poklus" Joshe Paise (jinak však výborného) trefně popsal uživatel sochoking a Ellen Page milá, avšak trochu na druhé koleji, což u ní začíná být v poslední době pravidlem - už to chce pořádnou roli jako sůl. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chvíľka úprimnosti. Mne sa tento film veľmi páčil. Výborné herecké obsadenie, netlačenie na všetky americké prefláknutosti a melodramatizovanie, miesto toho ide o tichý, komorný a príjemný film, ktorý vytvára emócie jednoducho tým, že nám zobrazuje životy ľudí a čo sa v nich odohráva. A podľa mňa to absolútne stačí. Ellen Page je ako vždy vynikajúca, no nie je to len o nej. Každý herec do tohto filmu niečo dal. Atmosféra je príjemná, príbehy sú zaujímavé a aj neokukané a užil som si to od začiatku do konca. A je to jeden z momentov, kde to nízke hodnotenie skutočne nechápem. Hodnotenie: A ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Majitelé zubní ordinace si ve filmu zahráli pacienty. (fraktal)
  • Snímek byl na filmovém festivalu Sundance 2013 nominován na cenu poroty. (KajusaK)

Reklama

Reklama