Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Saeki Kentaró pořád ne a ne udělat přijímací zkoušky na práva, a tak netuší, co dál dělat. Má starší sestru Keiko, která je spisovatelkou na volné noze. Ti dva spolu začnou pátrat po informacích o jejich dědečkovi Mijabem Kjúzóovi, který patřil ke speciální jednotce během 2. světové války. Byl to člověk, který se bál smrti a lpěl na životě, tak proč dobrovolně vstoupil ke speciálním jednotkám? Krok za krokem Kentaró a Keiko odhalují pravdu, která byla 60 let pohřbená. (Zíza)

(více)

Recenze (23)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY, PILOTI, JSME VŠICHNI DALI NAŠE ŽIVOTY NÁRODU. ALE MIYABE KYUUZOU, BYL JINÝ. JEHO JEDINÝM PŘÁNÍM BYLO PŘEŽÍT."… /// Posedlost zůstat naživu, jako projev zbabělosti. Děcka poslouchaj vyprávění o dědovi, o začátku války v Pacifiku - takže Pearl Harbor, bitva u Midway…, až do okamžiku, kdy bylo třeba speciální útočný jednotky. Letadla a trocha soubojů tvoří hezký válečný sekvence, vrtání se v minulosti zase ukazuje rozdíly v ideálech tehdy a dnes. Hlavním tématem je děda a jeho idea. Asi proto dostávaj hodně prostoru takový nechutnosti jako láska, hrdinství, čest a je to dlouhý povídání… Uznávám, že jde o dobře a od srdce míněnej odkaz budoucím generacím o tom, proč přežít válku. Jen bych to zjednodušil… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Děda lítal na Micubiši A6M. 2.) Když vidím kamikaze, držím mu palce! 3.) Thx za titule ,,IrKsvk“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale zřejmě jsem k plnohodnotnému docenění tohoto filmu málo žlutý a skrývám v kalhotách příliš velkou výbavu. Mám takový pocit, že tuhle hru na city si Japonci vytvořili čistě pro sebe. Všudepřítomný pokus zabrnkat na city končil v mém případě těžkým nezdarem. Takže v čem možná někdo měl to štěstí vidět protiválečné srdcervoucí drama, tak já viděl pouze přehlídku zajímavých letadel a podle toho i hodnotím. Nehledě na to, že mám velký problém s rozeznáváním šikmookých tváří a tady skoro každou dokonce hráli dva herci (mladý a starý), takže jsem měl často velké problémy identifikovat, kdo je vlastně kdo. Závěr filmu poté sklouzl v neskutečný kýč, to musí uznat i ten, komu se do té doby film líbil. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $82,879,386▐ technická stránka na výbornú, dejovo to zo začiatku až tak neberie ale keď sa v druhej polovici lepšie človek rozkuká vznikne nakoniec z toho dosť pôsobivá dráma, nevýhoda troška som sa strácal v tvárach tých Japoncov /70%/ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí nechápu, proč byl film tolik osočován, že je to propaganda a že chválí válku a speciální jednotky (na Západě známé pod kamikaze). Vůbec to tak nepůsobí. Naopak. Nejslabší linie je ta Harumy, jakmile je na scéně s někým zkušenějším, například s Fukiiši Kazueí, tak mu to jde, ale jak to má táhnout sám, už to trochu vázne. Naopak všechny scény z minulosti a všichni herci, kteří v nich hráli, byli výteční. Film mě několikrát dohnal k slzám, ale poslední dobou to dokáže kdeco… Určitě to stojí za zhlédnutí a nenechte se ovlivnit názory druhých a vytvořte si na to ten vlastní. Propaganda a popírání útrap za 2. světové to prostě není, ale samozřejmě to je můj úhel pohledu. Okada Džun-iči byl výborný, ani se mi nechce věřit, že v něm něco takového je. V podstatě bych teď už film jen mohla chválit, až na lehce delší stopáž. Není to tak hrozné, ale pro někoho, kdo je zvyklý sledovat převážně jen seriály o maximální délce hodina na díl, je to sem tam na zastavení a udělání si „komerční přestávky“. Jedinou věc hodnotím negativně a to na úplném konci scénu na mostu s Harumou. To bylo opravdu strašný. Ale jinak je to velmi nadprůměrný film, jak z příběhového, tak technického hlediska (ačkoliv speciální efekty jsou v několika scénách trochu slabší), rozhodně řemeslně dobře uchopené a zvládnuté. Nebráním se si to dá v budoucnu ještě jedou – už jen pro Okadu, Sometaniho a Inoue Mao. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Japonci takmer siahli k dokonalosti. Príbeh japonského letca je natočený trocha z iného pohľadu, na aký sme boli zvyknutý prevažne z dokumentov. Muži ochotný zomrieť boli často zfanatizovaný, pobláznený, prípadne stratili vo vojne svojich blízkych a prevážila túžba po pomste. A fakt sa nenašiel medzi tými odhodlanými samovrahmi nikto, kto zapochyboval o zmysle takejto smrti? Pochybovať preto, že doma nieto blízky čaká a má pre koho žiť? Ja verím, že ich bolo viac, ale rozhodli sa tak ako sa rozhodli...Všetky letecké scény sú úžasné, nádherne a prehľadne natočené a môžem ich smelo zaradiť medzi to vôbec najlepšie, čo sa v oblakoch natočilo. Výborne rozbehnutý príbeh krásne dopĺňajú nádherné akčné scény a letecké súboje. Škoda, že útok na Pearl Harbour nedostal pár minút navyše. Naopak tesne pred koncom začína byť film zbytočne zdĺhavý a snaží sa brnkať divákovi na city. V týchto miestach by som film určite skrátil. Záver je však opäť nádherný. Prelet ponad mesto ma až tak neznechutil ako poniektorých, ale záverečný nálet na loď tesne nad oceánom, to je paráda a dal som si to niekoľkokrát po sebe. Tá hudba, to odhodlanie v očiach...krásny záver. Najlepší možný. Na záver trailer. Trochu skrátiť, pridať jednu poriadnu leteckú bitku a dal by som plný počet. Takto "iba" 80%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Autorem eponymní literární novely, kterou čtenářům v roce 2004 představilo knižní nakladatelství Ohta Publishing Company, je japonský novelista Naoki Hyakuta. (Conspi)

Reklama

Reklama