Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad hrobem hraje funusová kapela, v podzimní plískanici se sešlo jen několik lidí. Na trubku hraje Miloš a v duchu přemýšlí o smrti a o tom, jak se cítí sám. Blíží se padesátka a život mu protéká mezi prsty. Měl by něco udělat, takhle žít nemůže, opuštěný a zbytečný. Je podzim a na vlakové nádraží v malé obci přijíždí odpolední motoráček a z něj vystupují lidé vracející se z práce. Miloš je zde výpravčím a svou práci má rád. Vychází z kanceláře na perón a očima sleduje cestující. Jeho zrak spočine na půvabné Tereze, zdravotní sestřičce a jeho sousedce, která se mu líbí. Znovu ji potká na zábavě, kde se baví s kamarádkami. Kamarádi ho hecují, aby ji vyzval k tanci, ale Miloš v sobě nenajde odvahu. Tak dlouho se odhodlává, až mu nějaký „mladík“ řekne „uhni, dědku“. Je to prostě smolař… Spoluhráči z kapely se na to už nemohou dívat, a tak ho přihlásí do televizní soutěže Vánoční hvězda, aby mu pomohli Terezu získat. A opravdu mu soutěž lásku přinese, i když trochu jinak… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Hexa 

všechny recenze uživatele

Film jsem neznala a tím pádem od toho nic nečekala. A překvapil! Milý film s nečekaným koncem. PS: Nechápu místní nízké hodnocení. Původně jsem chtěla dát 4*, ale po přečtení komentářů, že někteří hodnotili "odpad" před začátkem premiéry zvedám na 5*. PPS: Ani žvejkající Blažková mi film nezprotivila. naštěstí tam byla jen 2x, z toho jednou jí zařízli. V pořádku. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Na to, že byli v titulcích uvedeni dva dramaturgové, to bylo teda žalostně nesoudržné. Na jednu stranu byly v dialozích velmi vtipné obraty, ale vůbec to z té obrazovky nelezlo ven, prostě to nedrželo pohromadě. A to tam hrálo tolik kvalitních herců. A celkem by mě zajímalo, kdo Bártovkám nabídl práci na Kavčích horách. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl sice docela roztříštěný a na konci jsem si říkal, jestli vůbec autorky chtěly takto film zakončit, každopádně, příběh byl celkem pěkně vypointovaný. Téměř co herecká postava, to významná či zajímavá osobnost, takže obsazení mě velmi mile překvapilo. Jeden z povedenějších televizních filmů, který mi trošku připomínal několik spojených Bakalářských příběhů. Rozhodně koukatelný filmík. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jedna vedlejší postava zajímavější než druhá a každá z nich by si zasloužila pořádné rozvinutí vlastního příběhu. Takhle to bohužel působilo jako podivný slepenec, až jsem úplně zapoměla, jestli tu vůbec byla nějaká hlavní postava, protože jsem nevěděla na čí osud se mám vůbec zaměřit. Hodně to zachraňovala křehká paní Jirásková. Všichni ostatní tady vypadali jako parta pitomců. Za něco ještě stála ta paradie na Superstar a jí podobné show. Znuděná porota byla bezchybná. Jinak od tohoto vytvůru ruce raději pryč. ()

ChrisChilly 

všechny recenze uživatele

Na základě předsudků jsem čekala jeden velký průšvih. Zase tak hrozné to nakonec nebylo, ale žádná velká sláva se očekávat také nedá. Nad filmem se vznáší takový zvláštní trapný opar, který si neodmyslitelně spojuji s některými nepovedenými televizními filmy (přehrávání, talentová televizní soutěž s archetypálními postavičkami atd). Potěší samozřejmě některé herecké výkony jako ten Jiřiny Jiráskové a například Jaromír Dulava nebyl špatný. Naopak už protlačení bulvárních "nepřátel na život a na smrt", Pavla Novotného a Kateřiny Kristelové, film sráží. A proč prosím Iva Parderková hovorí po slovensky? To má být vtipné, že ji známe jako českou herečku a ona mluví slovensky? Mohli tam obsadit nějakou Slovenku, ale to už by asi nebyla sranda. Její postava je samozřejmě karikaturou, ale příšernou. Díky sestrám Bártů se ve filmu odráží jejich "mýdlovooperové" zkušenosti. SPOILER: Nakonec mě ovšem potěšilo, že Bareš neskončil s Elsnerovou jako v pohádce. KONEC SPOILERU Suma sumárum by to bylo spíš na dvě hvězdičky. Jednu ovšem přidávám za vánoční atmosféru a milou Andreu Elsnerovou. Atmosféra možná není až tak výrazná, ale na mě zapůsobila. Vysílání 20.12.2021 v odpoledních hodinách tomu asi trochu napomohlo. Objektivně ale spíš 2 ★. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze, Hvězdonicích, Choceradech a na zámku Komorní Hrádek. (rakovnik)

Reklama

Reklama