Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O něco lepší jak jednička, zejména po technické stránce to nepůsobí tolik amatérsky. První a závěrečná povídka jsou dokonce i docela děsivé, zbytek je spíš o poletujících vnitřnostech a působilo to na mě spíš komedie než jako horor. Found footage filmy mám vcelku rád, ale VHS mezi ně asi patřit nebude, zábava to totiž zrovna moc velká není. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Hi dears! To máte tak.. Do nynějška jsem neměl páru, že něco jako žánrovka V/H/S existuje.. Přeskakuji tedy první díl a večeřím hned dvojku, což ze zásady nedělám! Festivalová výjimka udělena - a spokojenost se dostavila.. Skvěle jsem se bavil! Bohatá směs poměrně originálních nápadů - hodnotím okem jen lehce potřísněným zmiňovaným found-footage - v tomto povídkovém filmu :-) splňuje to, co divák očekává.. Máme tu zombie, emzáky, fanatiky i totální ujeťáky. Jedna část skvěle děsí, další baví, následující se snaží o hlubší rozměr - pokaždé jde ale o plnou vanu krvavé lázně! Doporučuji v ní chvíli poležet před spaním.. Budete se mít filmově! ;-) Woo. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak zase musím hodnotit každou epizodu jednotlivě, protože je mezi nimi velký rozdíl. Rozjezd je celkem slušný, první příběh nás zavede doslova do oka jednoho bohatýho týpka, který si zadělá na solidní problém s nepřizpůsobivými duchy :-D - jasných 70%. Druhý příběh o zombíkách je celkem trapný a nechutný. Když dám 25% za dobré masky, tak je to ještě dost. Třetí příběh nebudu nijak blíže specifikovat, ale je fakt brutální. Klidně bych si ho dovedl představit jako samotný film, snad jen kdyby tam nebyla ta příšera. Ale jinak ten se povedl. 85% Čvrtý příběh je s malýma fakanama, které unesou mimozemšťani. No tam to mohlo být mnohem lepší. 40%. Zbytek už je jen takový dovětek. No celkově je to takový obyčejný průměr mezi horory. Škoda jak píše verbal, že tvůrci prostě musí s tou kamerou tak brutálně třást a furt musí šumět. Je to dost nepříjemný a hororové atmosféře to spíš ubírá... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Aniž bych viděl první díl (bylo mi řečeno, že to nenavazuje) jsem se pustil společně se spolubydlícím do tohoto filmu a těšil jsem se na hororové povídky. Tak se na ně podíváme postupně. První povídka: Chlápkovi nahradí jedno oko za robotické, které funguje jako kamera, takže někdo druhý může vidět úplně vše, co vidí chlápek. Bohužel nejen to, protože chlápek začne vidět mrtvé. Tahle povídka měla spád a pár slušných lekaček, nicméně konec byl odfláknutý a ne tak děsivý. 70 %. Druhá povídka: Zombie mám rád, takže jsem byl potěšený, jak tato povídka začala, stejně jako mírou brutality a faktu, že se tvůrci nebáli trochu toho gore. Nicméně mi přišlo, jako by právě ti samí tvůrci neměli koule na to to ukončit trochu temněji a tak zvolili ne zrovna originální a dobrý konec. 60 %. Třetí povídka: Rozhodně nejlepší ze všech. U téhle jediné jsem si přál, aby ji nějaký lepší režisér rozvedl do celovečerního filmu, protože tady je prostor jedině pro zlepšení. Navíc by odpadl i ten poslední záběr (alespoň doufám, že by měli větší rozpočet na lepšího ďábla(?)), kdy jsem si ihned vzpomněl na tuhle starou reklamu. Krom tohoto faktu jsem naprosto spokojený. 90 %. Čtvrtá povídka: Nejhorší ze všech. Zpočátku to vypadá zajímavě a člověk se i lekne, jenže pak díky opravdu debilní kameře a faktu, že se celý příběh odehrává v noci, jsem byl spíše naštvaný, než vystrašený. Navíc ti mimozemšťané nemohli vypadat více genericky. Ztráta času. 30 %. Hlavní povídka: Zpočátku to vypadá zajímavě, postupně to nudí a nevystraší, jen abyste zjistili, že to je rádoby šokující povídka, která, když se nad ní zamyslíte, nedává smysl. 40 %. Shrnutí: Určitě si seženu první díl, protože mi bylo řečeno, že je mnohem lepší. Nicméně s tímto jsem, dá se říct, spokojený. Nebýt poslední a hlavní povídky, jdu pravděpodobně mnohem výš. 60 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama