Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (244)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O něco lepší jak jednička, zejména po technické stránce to nepůsobí tolik amatérsky. První a závěrečná povídka jsou dokonce i docela děsivé, zbytek je spíš o poletujících vnitřnostech a působilo to na mě spíš komedie než jako horor. Found footage filmy mám vcelku rád, ale VHS mezi ně asi patřit nebude, zábava to totiž zrovna moc velká není. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Navzdory téměř všem dosavadním zahraničním recenzím z filmových festivalů si nemyslím, že by V/H/S/2 znamenalo oproti V/H/S nějaký zásadní posun v kvalitě směrem nahoru. Celkově jsem měl asi přehnaná očekávání, doufal jsem v absolutorium. Výsledný dojem je u mne osobně přibližně stejně pozitivní jako v případě prvního dílu, nicméně ani tentokrát nepůsobí antologie zcela vyáženě a ti, kteří nebyli spokojeni s jedničkou, se pravděpodobně nebudou radovat ani tentokrát. A zatímco minule se končilo nejsilnější povídkou, tentokrát končíme v místě nejslabším. Jinak krátce k jednotlivým segmentům: Tape 49 je příběhem, který zbytek povídek rámuje. Vypráví o dvou detektivech, kteří pátrají po zmizelém studentovi. Rámovací příběh bývá u většiny antologií nutným zlem, nejinak je tomu zde. Nevýrazná věc, ale svůj účel plní. 60 % Phase I Clinical Trials v podstatě ani není found footage, ale pohled přímo očima hlavního hrdiny (respektive jedním robotickým okem), kterého straší duchové. Slušné tempo, pár hodně děsivých výjevů, ale bohužel poměrně nepřesvědčivé co se týče hereckých výkonů. 80 % A Ride in the Park je poměrně originální a zábavná zombíkárna braná z pohledu jednoho z nakažených. V celovečerní stopáži by to nefungovalo, na cca dvacetiminutový kraťas je to tak akorát. 80 % Safe Haven je jednoznačným vrcholem filmu. Tjahjanto s Evansem se utrhli ze řetězu a ve své povídce rozpoutali démonické sektářské peklo, při kterém mi chvílemi padala čelist k zemi. Škoda úplně posledního záběru, který působí spíš než cokoli jiného směšně, což není úplně ideální ukončení jinak bezchybného hororového kraťasu. 90 % Slumber Party Alien Abduction vypráví o partě adolescentů, které v jejich rodinném domě přepadne parta mimozemšťanů. Lákavý námět a slušně děsivé výjevy jsou zabity tím, že je daný segment naprosto totálně nepřehledný, hlavně z toho důvodu, že se celý odehrává ve tmě a po většinu času kameru nosí pes (!!!). 60% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po strašlivém prvním dílu, ve kterém nedávala ani jedna povídka žádnýho sysla, je to příjemný překvapení.Hlavní dějová linie není konečně tak debilní a ve finále navazuje na všechny povídky a má pointu i smysl, kamera je sice pořád otravně šedivá, díky bohu už ale moc neirituje neustálým zrněním a výpadky až na jednu povídku ke které se taky dostanu.První povídka je celkem slušná lekačková duchařina, příběh by si zasloužil víc rozvést a určitě by stačil na celovečerní film.Hlavní hrdina je sympaťák a lekačky, leč jsou předvídatelné, fungují, prostě čistý průměr jako Brno, tudíž 3*.Druhá povídka je komedie jako prase, zombie jsem bral vždycky s mrtě nadsázkou a tady se není čeho bát, režisér si z tho dělá prdel a já mu zase dám čistý 3* průměr.Třetí povídka je jak z jinýho světa!Atmosferický náhul, který se zvrhne v brutální okultní gore masakr s temným kontextem, kdyby to nebyl z půlky vykradený španělský REC, dal bych jasně 5*, takhle jen husté 4*.Poslední povídka je debilní mrdka s nejhorší kamerou, pubertální píčoviny ala JackAss se zlejma ufonama, který vypadaj jak postavičky z Kinder vajíčka.Hroznej trapas a furt sem se smál a navíc zabili psa děvky, takže odpad.Dojem z poslední a stupidní povídky napraví jak už jsem zmínil slušná pointa hlavní dějové linie.Suma sumárum nebýt poslední povídky, dal bych 4* a zašnul nad tím progresem od jedničky, takhle můžu jen konstatovat, aby si to do třetice nenechali na konci zprznit nějakým posraným debilem, co zabije psa gumovým mimozemšťanem.60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - nasnímané normální kamerou, dal bych 4*, jelikož dvě povídky mě pobavily velmi. Stejně ale jako u jedničky i zde kazí dívatelnost prasácká kamera. U první povídky je opět inspirace asijskou bubákovinou, která už snad dnes ani nepřekvapí, ani nevyděsí. Zajímavým nápadem ale bylo, jak se zbavit přítomnosti ducha. Jakmile však došlo na scény v bazénu a závěr, byla práce kameramana na přesdržku. Druhá - Jízda parkem - je vtipná zombiárna, kde brzy začínáte tušit, že se začnete dívat z pohledu oživlé mrtvoly. Zábavné momenty: mrtvola za sebou tahá provazce střev a likvidace páru kolistů. Třetí zásek je jasně nejlepší - inspirace sektami, co přesvědčí své členy k sebevraždě, aby se dostali do Ráje. Barely krve, naháněčky, ustřelené hlavy lítají vzduchem. Jen moment ala vetřelec sníží vysoce nastavenou laťku. Ďábel, co vypadá jako kráva, opravdu strach nenažene. Jako čtyřka přicházejí emzáci v pyžamech a nahání jakousi pošahanou rodinu. Kameramana posedlo absolutní šílenství a celý film se posouvá až nebezpečně k odpadu. Závěrečný masakr již nedává šanci na vylepšení skóre. Škoda. Do hajzlu s roztřepanými kamerami!!! V kolonce žánr chybí KOMEDIE. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak zase musím hodnotit každou epizodu jednotlivě, protože je mezi nimi velký rozdíl. Rozjezd je celkem slušný, první příběh nás zavede doslova do oka jednoho bohatýho týpka, který si zadělá na solidní problém s nepřizpůsobivými duchy :-D - jasných 70%. Druhý příběh o zombíkách je celkem trapný a nechutný. Když dám 25% za dobré masky, tak je to ještě dost. Třetí příběh nebudu nijak blíže specifikovat, ale je fakt brutální. Klidně bych si ho dovedl představit jako samotný film, snad jen kdyby tam nebyla ta příšera. Ale jinak ten se povedl. 85% Čvrtý příběh je s malýma fakanama, které unesou mimozemšťani. No tam to mohlo být mnohem lepší. 40%. Zbytek už je jen takový dovětek. No celkově je to takový obyčejný průměr mezi horory. Škoda jak píše verbal, že tvůrci prostě musí s tou kamerou tak brutálně třást a furt musí šumět. Je to dost nepříjemný a hororové atmosféře to spíš ubírá... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama