Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to ani rok a je tu pokračovanie found footage hororovej antológie, ktoré sa nesie v podobnom duchu ako jeho predchodca. Spojovníkom je tentoraz "Tape 49" - príbeh dvojice vyšetrovateľov, ktorí hľadajú strateného študenta a v jeho byte objavia zbierku pások, z ktorých štyri divák uvidí. Prvá story "Phase I Clinical Trials" je o chlapíkovi, ktorý dostane nový očný implantát, no vedľajším účinkom je, že vidí duchov. Má to pár slušných ľakačiek a bubákov, ale ináč ma to príliš nenadchlo. 2. príbeh "A Ride in the Park" je svojská variácia na zombies - z ich pohľadu, čo ponúkne pár zábavných momentov, ale nič viac. Tretí, najdlhší a najlepší príbeh "Safe Haven" je indonézsky splatter o reportéroch, ktorým sa brutálne zvrtne rozhovor s divným vodcom kultu, a záverečná "Slumber Party Alien Abduction" pojednáva o partičke deciek, ktorým zábavu prekazí mimozemská invázia. Celkový dojem mám trochu slabší než z minuloročného VHS. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak škoda po výborných recenzích a ohlasech jsem čekal že mě film bude bavit stejně nebo možná i více než jednička, nicméně jsem očekával asi hodně protože film mě nechal poměrně chladným. Hlavní příběh je tentokrát o dvou lidech hledající jakousi dívku. Nic extra a celé to bylo dobré jen na konci.40%. Další povídka o operaci oka je docela dobrá, hlavně má výborný nápad. I když není zas tak originální díky Oku. Ale i tak nadprůměr. 70%. Další povídka o zombie byla výborná a originalita tu jen sálala, jedná se o nejlepší povídku. 80%. No a teď údajně hlavní tahák filmu. Tak ten mě zklamal nejvíce, ze začátku mě nudil a ke konci jsem se smál. Sice je hodně fajn brutalita tohohle snímku ale u mě vyšel naprázdno. 40%. No a poslední povídka je o mimozemšťanech, nic extra to nebylo ale pár dobrých scén tu bylo. 50%. U mě je druhý VHS průměr. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Aniž bych viděl první díl (bylo mi řečeno, že to nenavazuje) jsem se pustil společně se spolubydlícím do tohoto filmu a těšil jsem se na hororové povídky. Tak se na ně podíváme postupně. První povídka: Chlápkovi nahradí jedno oko za robotické, které funguje jako kamera, takže někdo druhý může vidět úplně vše, co vidí chlápek. Bohužel nejen to, protože chlápek začne vidět mrtvé. Tahle povídka měla spád a pár slušných lekaček, nicméně konec byl odfláknutý a ne tak děsivý. 70 %. Druhá povídka: Zombie mám rád, takže jsem byl potěšený, jak tato povídka začala, stejně jako mírou brutality a faktu, že se tvůrci nebáli trochu toho gore. Nicméně mi přišlo, jako by právě ti samí tvůrci neměli koule na to to ukončit trochu temněji a tak zvolili ne zrovna originální a dobrý konec. 60 %. Třetí povídka: Rozhodně nejlepší ze všech. U téhle jediné jsem si přál, aby ji nějaký lepší režisér rozvedl do celovečerního filmu, protože tady je prostor jedině pro zlepšení. Navíc by odpadl i ten poslední záběr (alespoň doufám, že by měli větší rozpočet na lepšího ďábla(?)), kdy jsem si ihned vzpomněl na tuhle starou reklamu. Krom tohoto faktu jsem naprosto spokojený. 90 %. Čtvrtá povídka: Nejhorší ze všech. Zpočátku to vypadá zajímavě a člověk se i lekne, jenže pak díky opravdu debilní kameře a faktu, že se celý příběh odehrává v noci, jsem byl spíše naštvaný, než vystrašený. Navíc ti mimozemšťané nemohli vypadat více genericky. Ztráta času. 30 %. Hlavní povídka: Zpočátku to vypadá zajímavě, postupně to nudí a nevystraší, jen abyste zjistili, že to je rádoby šokující povídka, která, když se nad ní zamyslíte, nedává smysl. 40 %. Shrnutí: Určitě si seženu první díl, protože mi bylo řečeno, že je mnohem lepší. Nicméně s tímto jsem, dá se říct, spokojený. Nebýt poslední a hlavní povídky, jdu pravděpodobně mnohem výš. 60 %. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

zde bych se víceméně musel opakovat, páč první díl je skoro to samé. Jednotlivé příběhy jsou napínavné, ale když skončí, tak si člověk říká, že je to celkem blbost. Některým by neškodilo rozvést do 90 min. Zápletky ale nespoléhají na to, že na to bude někdo koukat více jak 30 min. Pak můžou klidně nastat věci, které jste čekali. Oproti prvnímu dílu jsem si zde vícekrát povídal, kdo že to na tu kameru natáčel. Zde to tak patrné nebylo. Jinak "zápletka" je podobná. Nějací prevíti se dívají na místě, kde by správně být neměli, na pohozené VHS kazety, a vidí na nich pěkné humusy.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama