Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Technicky docela fajn, ale podobnou náruč klišé a vylisovaných motivů aby jeden pohledal. Naprosto neoriginální film, ve kterém mi vadili andělé, oblečená a zmalovaná Vica, a postupné přibalování těch nejprofláklejších scenáristických kliček. Tři ze čtyř hlavních postav mají "rodinné" problémy. A Globusu se divím, v Penny marketu inspekce běžně loví myši, ale aby se našel kůň... Mariu Pavlovovou příště prosím svlíknout! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že dělat v nějakém hypermarketu musí být pakárna a o vánocích, přiblblém Valentýnu, velikonocích atd.. to asi platí dvojnásob. Tady v té Globus partě by se asi pracovalo dobře. Vše celkem dobře funguje až do vážné noční nehody Krajča, kdy jej navštíví anděl. Ten od té chvíle má dar při doteku či pohledu vidět vaše nejskrytější myšlenky a problémy. Říkám dar, ale Krajčo je touto schopností vyděšen a po jejím zjištění vymýšlí opatření jak ji eliminovat. A to moc nechápu. Kromě jistě nepříjemného pískání v hlavě totiž mohl tento vánoční příběh jet ve zcela jiných kolejích. Zde jsme místo toho svědky místy opravdu bizarních scének s koněm, které snad měly znamenat něco víc a pak pár rozvinutějších dějových linií přátel ze supermarketu... Jak to shrnout? Tváří se to na první pohled dobře, herci jsou příjemní (tradičně palec nahoru za Novotného), prostředí je netradiční, ale film sám jakoby nevěděl co vlastně chce říci.. O komedii se rozhodně nejedná, spíše je to takové poeticko mysteriózní drama. Jenže těch myšlenek je tam natlačeno celkem dost a mezi tím toho zase moc není, takže na mne film působil chvílemi nesrozumitelně a chvílemi mne nudil... Tohle bych si na Štedrý večer po večeři a rozbalení dárků asi nepustil... Dávám tři čůrající chlapečky. * * * ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít regulérní, Andělem posvěcenou, schopnost pomáhat lidem, tak bych s chutí sundal růžové brýle a určitě bych z toho vytěžil víc než optik Tomáš, který všem ženám s problémy poradil opustit chlapa. Paní režisérka by se zase měla mírnit v chytání mnoha zajíců, protože měla k dispozici jen jednoho a z toho se mix dramatu, komedie a vánoční pohody dělá jen těžko. Mně z toho vylezlo netradiční vepřo-hranolky-rajská, jehož smažená část mi celkem chutnala, ale to ostatní nechám koňovi - ten má stejně velkou hlavu jako já. Ale to plivání ze střechy Globusu si stejně musím domluvit s nějakým úplatným sekuriťákem, abych v životě nepropásl něco skutečně důležitého. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes je az neskutecne zajimava zena..takova muza..uhrane ocima a nepusti..do toho jeji smyslne rty..pak objevite pihy..a nakonec se ztratite..ztratite pojem o okoli..ona nedovoli cloveku se odtrhnout. Byla skvela v Muzich v nadeji, je skvela i v Kridlech Vanoc.. Krajcovi patri dik za vyber muziky, jeho herectvi ale podle me patri do jinych roli.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Venkovní scény se točily při teplotě -18 °C. (jenik71)
  • Herec a spevák Richard Krajčo chcel pôvodne účinkovanie vo filme odmietnuť. Dôvodom bol názov snímky, ktorý ho okamžite odradil. Navrhol zmenu názvu na Krídla, ale režisérka trvala na pôvodnej verzii. Nakoniec sa po prečítaní scenáru rozhodol, že v ňom hrať chce. (Zdroj: pravda.sk) (leila22)
  • Píseň v úvodu filmu je „Alis's Song“ od hudebníků Ido & The World. (sator)

Reklama

Reklama