Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někd se řeší, zda je kniha lepší než film. Jindy zda je trailer lepší než film. V tomhle případě říkám, že rádii proslavená titulní píseň Richarda Krajča s Klusem je výrazně lepší než tenhle rádobysentimentální snímek, tvářící se jako vánoční (?) pohádka (!) pro dospělé (?!). Zásadní problém mám s českými reáliemi (vím, nějak si ten film na sebe vydělat musel, příště info o PP, díky) a strašným castingem (Vica Kerekes jako balička dárků, co dává každému blbci z obchodáku? Krajčo s fetišem na okroužkované dámy?). Já tu nenašel ty emoce, ani sentiment, ketrý bych očekával, navíc tak "mrtvé" postavy bez vývoje a smyslu... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou nesympatické, ale zase civilní. Měl jsem obrovské problémy s Krajčem, který hraje teda opravdu řádně sobeckého idiota, jemuž nedochází snad vůbec nic. Určitě paní režisérka předvedla svůj lepší výkon než v minulých Pusinkách. Díky atmosféře Vánoc, Davidu Novotnému a krásné závěrečné písničce bych viděl hodnocení 65%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť smutné na tom je, že Karin Babinská nepochybně umí točit. Dokázala vymyslet i postavy a rozjet zápletku. Jen už nepřišla na to, co si s tím vším počít. Takže pokud nejste fanynky / fanoušci Richarda / Vicy, tak se záhy začnete nudit. Vánoční romance totiž najede na očekávaná schémata a už u nich zůstane. Škoda. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejdepresivnějšì film s vánočnì tématikou, který jsem měl možnost vidět. David Novotný jediný na kterém je postaveno pár fòrů. Zbytek obyčejné drama s ne moc povedeným námětem. Zdařilý soundtrack z pera pana Krajča, který dle mého názoru mohl u té muziky v tomto přìpadě zůstat a hlavnì roli si odpustit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Venkovní scény se točily při teplotě -18 °C. (jenik71)
  • Při natáčení filmu režísérka Karin Babinská svedla Richarda Krajča, který následně opustil svou původní rodinu. (MatyTM)

Reklama

Reklama