Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou nesympatické, ale zase civilní. Měl jsem obrovské problémy s Krajčem, který hraje teda opravdu řádně sobeckého idiota, jemuž nedochází snad vůbec nic. Určitě paní režisérka předvedla svůj lepší výkon než v minulých Pusinkách. Díky atmosféře Vánoc, Davidu Novotnému a krásné závěrečné písničce bych viděl hodnocení 65%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Karin Babinská podruhé a opět skvěle, filmařské ambice se u ní totiž snoubí s talentem a k tomu navíc natolik, že není potřeba, aby se její film musel stát objektem jen pro artofilní diváctvo. Krom toho hrají výborně všichni herci v hlavních rolích, u Krajča - (ex)člena národního divadla a Davida Novotného to nepřekvapuje vůbec, zato jinde často "pouze" dobrá Vica Kerekes hraje naprosto výtečně a je hereckou ozdobou celého filmu, aniž by se kvůli tomu musela obnažit (což je taky docela unikum), dále naštěstí nemluví česky, čili je její výkon zas o něco přirozenější a její pihy, i ty asymetrické, se nikdo nesnažil zamaskovat - třikrát hurá. Velké plus je taky nádherná kamera, která si určitě zaslouží nominaci na lva (kterej už vlastně není lev) a hudba, která rozhodně není jenom instrumentální versí Kryštofáckých songů (i když tam jsou také a fungují). Jediné, co bylo je vyloženě otravné byla camea Tomáše Kluse. Jsem si jistej, že příště se Karin vytáhne na plnej počet. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někd se řeší, zda je kniha lepší než film. Jindy zda je trailer lepší než film. V tomhle případě říkám, že rádii proslavená titulní píseň Richarda Krajča s Klusem je výrazně lepší než tenhle rádobysentimentální snímek, tvářící se jako vánoční (?) pohádka (!) pro dospělé (?!). Zásadní problém mám s českými reáliemi (vím, nějak si ten film na sebe vydělat musel, příště info o PP, díky) a strašným castingem (Vica Kerekes jako balička dárků, co dává každému blbci z obchodáku? Krajčo s fetišem na okroužkované dámy?). Já tu nenašel ty emoce, ani sentiment, ketrý bych očekával, navíc tak "mrtvé" postavy bez vývoje a smyslu... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní psychologická záležitost s českým, ryze černým humorem. Rozhodně to není nic co bych si s chutí pouštěl na Štědrý den formou nějaké oddechovky. Zhruba prostředek filmu se mi zdál nezáživný a bál jsem se jakým směrem se film vydá. Naštěstí samotný závěr popřel můj názor z prostředka filmu. Křídla Vánoc podle mě přinášejí poselství, že každý člověk si Vánoce může přizpůsobit dle svých pravidel a jak uzná za vhodné a i tak si je užije. PF: 2014. :) ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Rodina manažera prodeje Ráďi (David Novotný) bydlí v Liberci v ulici Frýdlantská 6. (sator)
  • Píseň v úvodu filmu je „Alis's Song“ od hudebníků Ido & The World. (sator)

Reklama

Reklama