Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Foox 

všechny recenze uživatele

Ono nadhození pouhého odpočinkového pobavení se však několikrát překulí do jiné polohy, kdy v prvním případě Tomáš po večeru s jednou svou vdanou milenkou, o jiné totiž nemá zájem, zažije zjevení anděla a ráno po probuzení má jisté nadpřirozené schopnosti. Jak by se mohlo zdát, hlavní zápletku tu netvoří žádné věštění či čtení myšlenek, což s ohledem na budoucí vývoj děje je škoda. Jeho nový „talent“ pouze protíná, místy i ovlivňuje romantickou a příbuzenskou stránku příběhu. Ve které každý hrdina řeší nějakou krizi. Během jedné ze svých „střešních“ párty, požádají přes Tomáše anděla o splnění přání, ať už vážně či ironicky, které by mělo vyřešit jejich problémy, ale samozřejmě i nevinná prosba v podobě klidných Vánoc v sobě může skrývat tragédii. Nejslabším článkem této části s ohledem na své kolegy je David Novotný, který jako jediný nezvládá využití potenciálu své postavy, především v emociálních scénách. Naopak hezky funguje chemie mezi ústřední milostnou dvojicí. I přes plno výtek jsou Křídla Vánoc v našim končinám povedeným krokem k odvážnějšímu výběru témat a důkazem, že dokážeme kvalitně natočit nejenom hořkou komedii. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie financoval už velkou spoustu docela zbytečných filmů. Ač jsem v tento negativní výsledek ani nedoufala, tak mé svědomí mi nevelí nic jiného. Objevila se zde spousta dobře hrajících herců, ale ta forma... Docela mě nebaví sledovat neustále stejný formát točení filmů o tom, jak lidé prožívají osobní křižovatky života, jak se podvádějí a jak jsou k sobě zlí. Někdy mám sice chuť na podobné téma, ale takto zfilmované mě ani nezaujalo. Upřímně mi za to to čekání nestálo a přestože český filmový rybníček plný sinic je z 15ti procent plný dobrých filmů, tak tento mezi ně bohužel patřit asi nebude. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: herecká sestava v podání hlavní čtveřice herců, užíval jsem si je, i jejich postavy, pěkná hudba, texty písní i vánoční atmosféra, příběhy a osudy postav mě zajímaly MÍNUS: občas až moc smutné, jsem citlivá duše a občas taky bezvýchodné situace, a jak dopadl ten kůň, kde skončil jsem nějak nepochopil a přitom šlo z velké části i o jeho osud./// Shrnutí: Na mě film zapůsobil. Něco ve mě zanechal. Občas jsem se zasmál, občas mi bylo smutno. Postavy byly jasně napsané a dobře zahrané. Dokázal bych si představit, že bych do takové party zapadl. Ostatně věřím tomu, že v každém větším kolektivu cizích lidí se vždy najde skupinka, která si k sobě najde cestu. A mimochodem fantasy prvek k vánočnímu filmu patří./// Celkem 74%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít regulérní, Andělem posvěcenou, schopnost pomáhat lidem, tak bych s chutí sundal růžové brýle a určitě bych z toho vytěžil víc než optik Tomáš, který všem ženám s problémy poradil opustit chlapa. Paní režisérka by se zase měla mírnit v chytání mnoha zajíců, protože měla k dispozici jen jednoho a z toho se mix dramatu, komedie a vánoční pohody dělá jen těžko. Mně z toho vylezlo netradiční vepřo-hranolky-rajská, jehož smažená část mi celkem chutnala, ale to ostatní nechám koňovi - ten má stejně velkou hlavu jako já. Ale to plivání ze střechy Globusu si stejně musím domluvit s nějakým úplatným sekuriťákem, abych v životě nepropásl něco skutečně důležitého. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ku Krídlam Vianoc nesmiete pristupovať s rozumom. Je to melancholická, snová rozprávka so sympatickými postavami, zmietanými ľudskými slabinami a slabosťami. Jej hrdinovia tápu hľadaním niečoho, čo buď nepotrebujú, alebo to majú pred nosom, len o tom ešte nevedia. A ten song je pre ňu ako stvorený. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Rodina manažera prodeje Ráďi (David Novotný) bydlí v Liberci v ulici Frýdlantská 6. (sator)
  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)

Reklama

Reklama