Reklama

Reklama

Tokijské gangy

(TV film)
  • Česko V tokijském podsvětí (více)

Obsahy(1)

Po celém Japonsku svádí boj o nadvládu nad podsvětím přes dvacet zločineckých syndikátů. Nejlítější bitvy se odehrávají v Tokiu. Toto okouzlující město plné podmanivých světel se na první pohled jeví jako spořádané, moderní a bezpečné. Ale rozlehlá neonová džungle v sobě ukrývá temné tajemství, a to prastaré bratrstvo gangsterů, které se nazývá jakuza. Tato organizace patří mezi největší zločinecká uskupení na světě. Přes osmdesát tisíc členů gangu má pod kontrolou pokoutní obchodování s drogami i lidmi. Vymáhají výpalné a hlídají mnohamiliardový byznys pod pohrůžkou hrubého násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tokijské gangy podobně jako řada dalších dokumentů trpí nedostatkem zajímavých informací a zbytečnými dramatizacemi různých příběhů, která s danou tématikou souvisí spíše okrajově. Nedozvíte se tu prakticky nic o systému řízení či hlavních aktivitách jakuzy. Dohromady jsou tu tak tři zajímavé informace, což je na 50minutový dokument žalostně málo. Mě v podstatě zaujalo jenom to, že podle odhadů si musela malíček uříznout třetina až polovina členů jakuzy, myslel jsem, že je to spíš výjimečné... ()

animario 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Na tenhle dokument jsem byl nadrženej jak tokijskej kmotr na školačku v punčochách, ale vůbec nesplnil moje očekávání. Skutečně povrchní pohled na japonskou jakuzu s minimem zajímavostí a faktů, i wikipedie nabídne víc informací (krom přibližného počtu členů a původu vzniku pojmenování zločineckého spolku tam nebylo snad nic..) Většinu času vyplňují "ilustrační klipy" o ničem. Víc než samotná mafie mě nakonec zaujaly vsuvky s něžnou kráskou Shoko Tendo, charizmatickou a potetovanou zrzkou, dcerou jakuzáka, bývalou konkubínou a autorkou knihy "Ve stínu jakuzy", líčící její ex-život v chapadlech gangu. Tři s odřenýma (s)ušima. ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Informativní hodnota tohoto převážně hraného "dokumentu" je žádná celá nula nic. Podobné uhlazené americké dokumenty ani zdaleka nezobrazují dramatičnost reality, ačkoliv se snaží zdramatizovat i to málo, co se jim podařilo vyštrachat. V té své senzacechtivosti tak připomínají spíše bulvární tisk než seriózní odraz lidských životů. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT2 - Povedený dokument z produkce National Geographic, který ukazuje pravou a věrohodnou tvář organizovaného zločinu v Japonsku. Mě tahle problematika dost zajímá, takže jsem 45 minut čučel s otevřenou pusou.) A musím říct, že bych se s Jakuzou nerad zapletl, jsou to ostří hoši, ale líbí se mi, že uznávají jisté tradice a slova jako respekt či pokora, jsou pro ně posvátné. To se opravdu málo vidí. Co se týče zpracování, tak chválím, i když pravdou je, že se mohlo zajít více do hloubky. Člověk se mnoho převratného nedozvěděl. 77% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší, ale pro měl dokument přínos. Pokud si o tom člověk nehledá informace o dané problematice, tak je mnoho dokumentů přínosných, pokud si informace hledá, tak je naopak mnoho dokumentů zbytečných. Tento podává jen základní informace, které jsem nevěděl, ale za účasti místopředsedy frakce a bývalých členů jakuzy by se dalo vytěžit víc (ale jak dlouho by potom tyto osoby žily?!). Hrané scény mi nevadí, jen to opakovaní některých scén. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama