Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragický příběh podle nesmrtelné hry Williama Shakespeara o upřímnosti, prázdných slovech a nebezpečné chamtivosti zasazený tentokrát do Texasu poloviny 19. století.
Majitel rozsáhlých pozemků v Texasu John Lear stárne a chce svůj majetek rozdělit mezi své tři dcery. Zaslepený zlobou však nedokáže rozpoznat, která z nich ho nejvíce miluje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ořezaný Lear posazený do originálního prostředí, kde se člověk může kochat krajinou a bohatým osazením zvířat. A i zabíjením nebo mučením. Ale to odbíhám. Lear je ořezaný o věci, na které jsem se těšil. Zejména Rip, zde jakási kombinace Šaška a Kenta, nesahá jeho předlohám ani po kotníky. Ořezané byly ale i jiné postavy a dějové linky, například vyhnanství Thomase a šílenství Thomase a Leara. To ale přičítám krátké stopáži. Ze závěrečné bitvy se pak pan režisér snažil udělat epický a dojemný předzávěr, bohužel to ale vypadá jako nějaký amatérský LARP kdesi na vsi. Film se až do konce hemží různými drobnými změnami oproti originálu, takže kdo zná Leara ten bude buď potěšen, protože s drobnými obměnami příběhu a velkou změnou prostředí je to docela jiný film, nebo bude naštván, protože Shakespeary smysl pro detail a hra s motivy byly odsunuty na druhou kolej Hallmarkovskou produkcí. Já patřím do druhé skupiny. Finální skóre: Ian McKellen 1, Patrick Stewart 0. I když si myslím, že nějaké skóre jim je celkem jedno. :-) ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Hallmark zpracování hry od Shakespeara, která mi vždycky připomínala pohádku Sůl nad zlato, sice do světa žádnou díru neudělá, ale William se v hrobě obracet nemusí. Je poznat, že jde o televizní zpracování, ale herci hrají slušně, a hlavně Patrick Stewart a nemají se za co stydět. Pro doplnění vzdělání je film koukatelný a má náboj. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle předlohy " Král Lear " od Williama Shakespeareho napsal scénář Stephen Harrigan a natočil Uli Edel. CITÁT - Jsem starý jako tato země a chci tu mít všechny tři své dcery.......... Král Lear zasazen do amerického kapitalismu. Takže, Claudie neřekla ani sůl a už byla na hůl. Jenže se uchýlila k největšímu nepříteli svého otce. Válka je skoro nevyhnutelná jak v rodině tak se sousedy. CITÁT - Já se nechci zbláznit, to mě raději zastřel.......... Film o lásce, zradě, hamižnosti i zbabělosti a o intrikách. Střední část příběhu je velice smutná a tragédie byla nevyhnutelná. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama