Reklama

Reklama

Sága: Prokletí stínů

  • Česko Sága: Prokletí stínu (více)
Trailer

Ve Druhém věku se válka bohů rozhořela naplno a živých bylo stále méně. Lidé proto založili Řád, v němž ze zoufalství spojili své síly s pyšnými elfy a proradnými trpaslíky. Zatímco se Řád snažil vzkřísit civilizaci, na západě znovu ožilo dávné zlo. Temnými kouty špinavých krčem se plíží šepot tajného spolku spiklenců, známého jako Stín, jehož hrůzní vyslanci již překročili hranici země. Magistři Řádu proto vyslali své vlastní špehy, aby včas zmařili plány nepřítele. Lidský poutník a vyslanec Světla Keltus, lovkyně odměn a nemilosrdná elfka Nemyt a svojí loupeživou hordou zapuzený ork Kullimon se pod přízračně žlutým nebem kraje Battlegrave vydávají hledat tajemný artefakt, jehož pomocí chtějí služebníci Stínu znovu nastolit vládu pána temnot Gotha Azula. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

B-Movie. Celkom pozerateľné fanúšikovské fantasy s niekoľkými vydarenými scénami. Príbeh neurobí dieru do sveta ako ani špeciálne efekty a emočných filtrov viac ako dosť. Dobré stvárnenie Orkov a celkom uveriteľné zlo, ktoré ale hralo podradnú rolu pri osudoch hlavných hrdinov.Musím dodať, že som milovník sci-fi a fantasy tak pre ostatných hviezda dole. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Mno, bylo to laciný a bylo to děravý a dobrých fantasy filmů je opravdu málo. Vlastně od dob Pána Prstenů jsem dobrý fantasy film neviděl. Tady tohle začalo ucházející bitkou mezi sličnou elfkou a skřetem (tedy orkem) Opisování vizuálu skřetů (eh, orků) z Pána Prstenů byl víc než patrný. Dokonce i ucházející soundtrack mi přišel, že se snaží evokovat stejnou atmošku, která byla v Jacksonových velkofilmech. Ale pořád to v sobě cosi mělo. Jakousi myšlenku, nebálo se to ani sekat hlavy a ruky, steampunkový trpajzlík mi nevadil, dokonce ani kungfu elfka mi nijak nelezla na nervy, naopak se mi líbila. Hodit tomu více velkoleposti a mozku mohlo z toho být něco víc. Ale furt to bylo na hony víc než Dračí doupě! ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Už úvodný nezáživný a zbytočne zdĺhavý súboj predznamenal v akom duchu sa bude vyvíjať celý film. A aj keď to miestami nebolo až také zlé, doslova to kričalo, že financií na film príliš nebolo. Ale aj napriek menšiemu rozpočtu sa s tým autori popasovali pomerne solídne. Rozhodne vydareným sa však nedá nazvať záverečný súboj a boj s drakom, ktorý bol vyslovene na smiech a bol výsmechom celej práce na filme. Ne-fanúšikovia fantasy nech dajú od tohto ruky preč! A ostatní nech očakávajú minimum a možno tu nájdu aspoň niečo. */** ()

Synesis 

všechny recenze uživatele

Film docela zari originalnima barvama :) Jakoby preexponovanej nebo jak se tomu rika. Opravdu zajmavy. Hudba neni spatna. Vzhled trpaslika pobavil. "S rybama to nedelam ... Nestojim o vodni stetky ... :D ". Pribeh trosku slabsi. Kdyz uz efekty tak sranda :D Je to tak 60 max 65. Vzhledem k tomu jaky mel finance ( https://www.kickstarter.com/projects/arrowstorm/the-shadow-cabal-feature-film ) je to skoro genialni pocin :D 45 mi prijde nespravedlive malo kdyz jen pomyslim na blbosti co maji obrovsky rozpocty a jsou hrozny a maji tu mnohem vic procent.. Natocit za velky penize spatnej film neni obtizne, ale natocit za minimalni aspon takoveho.. Takze vzhledem k nespravedlnosti celeho sveta (a uzivatelu csfd :D ) dam 4*. (jeste dodatek ~ na otazku "jakej film bys mi doporucil" by tenhle asi jen tak neprisel na radu) ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Je síce pekné, že Saga nachádza inšpiráciu v množstve fantasy videohier či kníh, no film to nejak nedokáže spracovať. Režisér je jasný fanúšik klasických fantasy hier, čo sa odzrkadlilo najmä na pomerne slušných kostýmoch a maskách. Problémom je všetko ostatné. Nevýrazné lokácie, ktoré majú s fantasy len pramálo spoločné, herci a ich postavy, ktorým to proste nejde, a samotný tupý príbeh. Každý s niekým stále bojuje, niekedy aj úplne zbytočne, navyše po pohybovej stránke veľmi zle. Prekvapivé však je, že to nebola až taká katastrofa ako iné fantasy príbehy televíznej produkcie. Má to dokonca aj pár pôsobivých scén (úvod s drakom, záverečný boj orkov), a obstojný soundtrack. Klady ale nedokážu prekryť všetko to, čo robí Sagu hlúpučkým a amatérskym fantasy bez štipky nápadu. Jedna hviezda za odvahu, že sa do niečoho takého tvorcovia pustili, druhá za elfku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Utahu. (Terva)
  • První scéna, kde proti sobě bojuje Nemyt (Danielle Chuchran) a Fangtor (Adam Abram), byla natočena jako koncept pro případnou sérii nebo film. Scéna se natáčela začátkem roku 2012 a zbytek filmu byl pořízen později v srpnu. Diváci si mohou všimnout, že kostým Nemyt je jiný a Danielle Chuchram vypadá dospěleji. (Kritiq)

Reklama

Reklama