Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 2

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

honajz 

všechny recenze uživatele

Korejské filmy, až na tuším jednu dvě výjimky, nemusím. Přijdou mi dějově zmatené a podivně, křečovitě zahrané. Stejně tak zde mi tvůrci nejdřív nutí pohled, že jde vlastně o romantickou bláznivou komedii, aby pak přešaltrovali zcela nečekaně do tragédie a zahráli si na zachraňování lidí z hořících a uvnitř se propadajících věžáků poté, co piloti helikoptér nějak kdovíproč nezvládli řízení. Postavy jsou naznačeny tak schematicky, že jsou mi jejich osudy jedno, včetně toho čokla, a ten korejský humor mne ubíjel. Navíc digitální triky mi přišly vcelku spíše nepovedené, takové nijaké. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli to měl být jihokorejský remake slavného amerického filmu Towering Inferno (1974), nebo jeho prachsprostá vykrádačka na asijský způsob. Problém je v tom, že asijské hvězdy nejsou McQueen, Astaire, Newman, Chamberlain ad... Ačkoliv jsem tušil, že se film postupně rozjede, nebyl jsem si zpočátku jist zda nekoukám na nějaký hogkongský film z osmdesátejch. Herci od od prvních minut byli nesmírně afektovaní a přiznávám, že i nesympatičtí. Zejména kuchtík mne svými rádoby vtipnými gagy iritoval tak, že bych jej sám nejraději polil benzínem a zapálil. Ale to jsou prostě asiaté. Jinde to vadí, ale do katastrofického filmu tohle snad ani nepatří. Po prvním a u katastrofických snímků nezbytném seznámení s hlavními aktéry příběhu se ocitáme na oslavě Štedrého dne v asijské obdobě Twin Towers. Scéna je připravena tak se může jít na to...Havárie vrtulníku byla slušná, ale pak efektům došel dech a divák má možnost stále dokola sledovat různé ty ohnivé koule výbuchů a hořící stropy. Docela mi mezi tím chyběl Lucifer Karel Heřmánek a Dorota Máchalová... Tak jak postupně (a hodně pomalu) ubývají minuty z těch dvou hodin hoření, ubývají i hrdinové. Na závěr zbude je top ten nejlepších u nichž je divákovi jasné, že ten nejlepší to také nějak schytá, samozřejmě hrdinsky v rámci nějakého příkladného sebeobětování... Je jedno jestli vybuchuje sopka, padá letadlo, nebo hoří věžák... Tyhle věci jsou si vždy tak podobné, jakoby je někdo psal přes kopírák. Hasiči si jistě zaslouží filmy o sobě, ale né tohoto typu... Mohli by totiž nepřijet. Film nezaujal ani jako katastrofický, ani jako akční... Jediné co mně z filmu u srdce opravdově pálilo byly ty vozený prachy za DVD... Dvě hadice. * * ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Čistá kopírka amerických katastrofických filmov. Akurát je tu strašne trápny humor a typický ázijský uberpátos volajúci do neba. Prvá - predstavovacia - 40-minútovka je totálne nudná, viackrát trápna a pre ďalšie dianie vlastne aj zbytočná. Film sa rozbehne až za ňou. Akcie je dosť, efekty sú v poriadku, aj keď sú zamerané prevažne na efektné výbuchy a početné vyskakovanie ľudí počas týchto výbuchov, ktorým som sa musel zasmiať. Postavy sú celkom sympatické (až na neskutočne iritujúce a večne urevané malé dievča), ale netušil som, že Kórejčania sú tak urevaný národ - od detí až po dospelých chlapov, hlavných hrdinov, hasičov, prosto všetkých. Záver vďaka pretiahnutej stopáži je zbytočne preťahovaný, a tradične v ňom nechýba (trápne) salutovanie na počesť umrelých. Sorry, ale napriek istým filmovým kvalitám som sa nevedel dočkať konca. ()

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Novodobé rádoby skleněné peklo,jen s výjimkou,že kvalitou úplně někde jinde.Občas mi přišlo,že sleduji spíše komedii,než katastrofický film.Z hasičů udělali polobohy,protože co oni předváděli bylo opravdu velice vtipné.Korejci a jejich herecké projevy vypadají jako by už týden nemohli na záchod.Otřesné a já už se nemohl dočkat až bude konec.Pokud se hodně nudíte a už vážně nevíte co,tak se na to podívejte,ale nedoporučuji. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Tawo je podivným mixem potrhlé romantické komedie, při níž se všichni herci chovají jak nesvéprávní psychotici, ujíždějící na co nejvíce mimických grimasách, které donutí diváka přemýšlet nad normálností postav i když původní záměr byl nejspíše vyvolat nucenou roztomilost. Je pravda, že některé scény se opravdu povedly a dobře mě podavily(co se týče těch komediálních), ale snažit se mixovat klasický korejský humor a katastrofické drama v kterém se každý tváří jak Bruce Willis na LSD a jejich chování je přinejmenším podivné, nebylo dobrým nápadem. Co se dramatické části týče, efekty i hasičská akce byla dobře zvládnutá, přesto ve mě film vyvolal rozporuplný zážitek. 55 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)

Reklama

Reklama