Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu má být morální dilema, jestli přesunout skupinu 600 lidí na jinou planetu, aby mohla medicína pro miliardy skokově poskočit? To není žádná paralela k nucenému vysidlování v americké či evropské historii, to je ekvivalent odkoupení pozemku kvůli stavbě dálnice - tady není, o čem přemýšlet. A že se do toho zamotají jednorozměrní záporáci, není zrovna omluva, ale laciná berlička. Jinak minulému dílu jsem vytýkal, že se v něm děje moc věcí moc rychle. Abych si neprotiřečil, říkám, že tady se neděje nic a děje se to pomalu. Nevím, jestli to měl být návrat k původním dílům... ale není. IX je tak podobně jako V především chytračení pro hloupé lidi, kdy se morální problém pozná podle toho, že hodně postav často opakuje, že se jedná o morální problém. Get it? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu, co se tu vsem nelibi, jiste, jsou i lepsi ST filmy a po Prvnim kontaktu je clovek zmlsanej, ale i tohle ma svy kvality. Mame tu vcelku zajimavej pribeh, kterej sice zbytecne casto omyla furt dokola myslenky o braneni slabsich a podobne, ale to nejak extra nerusi. Akce tu je taky vcelku dost a ani nevadi, ze pribeh neni pojatej nejak zvlast temne a dokonce dojde i na spoustu vtipku, z nichz nektery fakt pobavi. Herci si odvadej svuj standart, Frakes tu je dokonce bez bradky a Abraham jako zaporak paradni. Triky jsou taky slusny, i kdyz se najde mezi nima sem tam i nejakej nic moc. To ostatne plati i o jednotlivejch scenach, krome tech komickejch nebo akcnich jich tu je i bohuzel dost, ktery jsou komicky a asi bejt nemeli, pripadne vypadaj lacine. Nicmene jako celek to je fajn star trekovsky dobrodruzstvi za slusny 4*. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že tento film, velmi a silně (což mi nevadí) připomíná nějaký ten dvoudíl z TNG a působí (opět, nevadí) docela televizně. Možná, až poněkud levně na kinofilm. ST V, by mohl vyprávěti, heh. V podstatě volné pokr. 4.dílu, 3.s., ´´Kdo pozoruje pozorovatele´´. Ne, že by Goldsmithova hudba nebyla v předchozím filmu nadprůměrná, ale já mnohem více žeru ost ze ST IX. Pěkných 3,5. Kryton to vystihl. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to sice v podstatě epizoda ze seriálu natažená na celovečerní film, ale epizoda velice kvalitní. Data tady dostane solidní prostor, a naprosto zastíní všechny ty tokající páry. Bohužel právě všechny ty rozjásané láskyplné výlevy hlavních protagonistů ničí napětí filmu, není tu přítomna osudovost jako v předchozím dílu, takže jde je o příjemný, ale nikterak vyčnívající díl jedné série. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Televíznym dojmom pôsobiaci celovečerák z hangáru STAR TREK zvolil príjemne pomalé tempo a neagresívny scenár. Ostatne, Patrick "Picard" Stewart nikdy nebol bitkár. Ale pritvrdiť - keď to bolo nutné - vedel. Bohužiaľ, nie však teraz. Mňa osobne to nenadchlo. Ale ani nenahnevalo. P.S. Ak v tom už (tiež) máte chaos, toto je tá časť, v ktorej ide o večný život a kde je "Jednotka" (Jonathan Frakes) oholená. Kino Považan 1999 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • V některých scénách musel nosit Jonathan Frakes, představitel Rikera, falešné vousy, protože se již oholil pro scény, ve kterých postava vousy nemá. (mirliflore)
  • Jediný film ze série Star Trek, který se neodehrává na Zemi (nebo alespoň v její blízkosti). Zároveň také první díl série Star Trek, ve kterém jsou všechny záběry z vesmíru generovány počítačem. (Martin00x)

Reklama

Reklama