Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Malá startrekovská pocta Sedmi Statečným. Přes značnou míru akčních scén film nepřipoutá tolik jako předchozí První Kontakt, ale toto přirovnání je poněkud nespravedlivé, vzhledem ke kvalitám First Contactu a jeho pozici (bez diskuze!) nejlepšího ST filmu vůbec. Jediné co zůstává stejné je nádherná hudba Jerryho Goldsmithe, dej mu Věční věčnou slávu... 70% PS: občas je slyšet i Congo;) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem se tomuto celovečeráku vcelku dlouho vyhýbal, ale vlastně to teď přišlo vhod. Na Star Trek: Discovery jsem po dvou řadách zanevřel a další řada Picarda bude až za pár měsíců, takže je správná doba pro doplnění mezer. Jakožto staromil musím konstatovat, že i když je Vzpoura veskrze průměrný film s televizní výpravou, pořád dokáže díky té milé naivitě zabrnkat na nostalgickou notu a vyvolat úsměv na tváři. Tentokrát se zlehka nakousne téma dlouhověkosti a ne vždy férových praktik uvnitř federace, ale na celovečerák je to strašlivě málo. Romantické jiskření mezi Picardem a Ankou bylo ok, ale jinak se moc s ostatními postavami nepracovalo. Ono je to ale těžké. Máte film plný postav, které díky seriálu velmi dobře znáte, jenže všem se prostě věnovat nejde. Na druhé shlédnutí, to ale v budoucnu moc nevidím. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny diel ale nikdy ma uplne nenadchol. Hlavna zapletka je taka klasicka Star Trekovska s moralnym ponaucenim. Ale prilis strhujuco alebo nejak osudovo nepôsobi. Vlastne na tom, co chcel urobit zaporak ani nebolo nic extra zle. No a okrem toho tu ma väcsi priestor uz len Datova linia, kde s malym chlapcom znova rozobera svoju snahu stat sa clovekom. A to mi dost vadilo, kedze Datovi odstanili emocny cip a znova sa spraval ako v serialy. Tomu hovorim krom spät. Na druhej strane sa mi pacilo, ze sa Riker a Troi dali znova dokopy alebo La Forgeova linia s očami. Bohuzial Worf tu bol len za komicku figurku a doktorka len liecila ludi. Na to jak je hlavna zapletka jednoducha, tak film dost akutne postrada dostatok vedlajsich linii. Siedmy diel mal podobne priemernu hlavnu zapletku, ale vynahradili to vedlajsie linie. Akcne sceny mi nepripadali tak napadite ako v minulom diely. Najviac prachov sa evidentne vrazilo do vystavby tej dedinky a interieru lodi. Par prestreliek v skalach a dve vesmirne bitky pôsobia dost tuctovo. Takze vysledok je za takych 6 s prihliadnutim k tomu, ze to je Star Trek s mojimi oblubenymi postavami, tak 7/10. Proste najslabsie filmove dobrodruzstvo s Picardovou posadkou. Ale napriek skôr negativnemu komentaru si to urcite este niekolkokrat pozriem. Videl som to v kine, mam 2 diskovu SE ediciu DVD a ked sa stane zazrak a vyjde to u nas na blu-ray, tak si kupim aj ten. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tento již třetí celovečerák s mou nejoblíbenější trekie posádkou nadchl. Asi pro ostatní v této společnosti budu terčem posměšků, ale je to tak.:) Příběh mě velice zaujal, Jonathan Frakes ukázal po lehce horrorovém Prvním kontaktu, že jemnější, citová poloha je mu též blízká. Čili v těchto dvou celovečerních trecích ukázal obě nejpodstatnější strany star treku. Mám dojem, že tento film má myšlenku i naznačené poselství. A je zde též mírně podhodnocen. Samozřejmě já lehce nadhodnocuji, díky svému (v současnosti zastydlému) trekie fandovstí (není čas ho obnovit?:) ). Kde jsou ty časy, když jsem nedočkavě na čt1vyhlížel novou epizodu Next Generation.:) Nechtělo by čétéčko opět vysílat podobné povedené sci-fi kousky? Dávám Vzpouře 90%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Jediný film ze série Star Trek, který se neodehrává na Zemi (nebo alespoň v její blízkosti). Zároveň také první díl série Star Trek, ve kterém jsou všechny záběry z vesmíru generovány počítačem. (Martin00x)
  • Televizní premiéra se měla odehrát 16. 9. 2001, ale kvůli útokům na Světové obchodní centrum byla odložena. (Martin00x)

Reklama

Reklama