Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme na tom, že na minulý, bombastický První kontakt to nemá, ale i tak je Vzpoura pro mě jeden z nejlepších Star Trek filmů. Efekty se opět o něco zlepšili a hlavně Brent Spiner tady opět výborně zaválel. Mě ten Dat baví... I příběh stál za to. Film upoutal, akční scény byly výborné a o hudbě už ani nemluvě. Opět mě také potěšil Jonathan Frakes jako režisér. Trekkies určitě nebudou zklamáni, ale ani nepříznivci ST by filmem nemuseli pohrdat. 85%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Předposlední film s Picardem a novou posádkou je sice slabý a tradiční lichý díl Star Trek filmového univerza, ale nemá tolik špatných a hluchých míst jako v případě VII – Generations. Po svižném a kvalitním VIII - První kontakt je to však o stupeň horší - taková průměrná desítka světlá - neurazí, nenadchne a účel splní. Frakes režíruje slušně, herci drží laťku, ale je to jen průměrná epizoda TNG, kde se moc nebojuje, ale více kecá. Hodnocení OST: Goldsmith se drží svých kvalit a opět drží hudbou film nahoře. 7/10 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* v pořadí třetí film s dobrodružstvím hvězdné lodi Enterprise pod vedením Pickarda dopadlo dobře. Oproti předchozím je tu víc místa na mezilidské vztahy, ale kdo se těší na vesmírné bitvy, tak bude asi zklamán. A jestli se podaří ochránit malou civilizaci před zájmy hlavné Spojené Federace Planet, tak to si už musíte zjistit sami. Za mě standardní tři hvězdy - a fanoušky sci-fi by nemusel zklamat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Ja proste Star Trek nemohu hodnotit jinak. Je mi jedno jestli nekdo tento scifi skvost hanobi a urazi pro me je proste Star Trek jednim z nejlepsich science fiction a basta. Samozrejme co se tyce filmove kvality tak urcite ze serie Star Treku byli uz lepsi kousky, ale to nijak nesrazi kvalitu tohoto filmu. Je zde vse cim se Star Trek vyznacuje (kvalitni pribeh, skvela atmosfera, impozanti vesmirne lode a bitvy a v neposledni rade osobity humor a pristup k veci vsech hlavnich clenu posadky). ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Ale jo, taková příjemná delší epizoda, pokud jde o myšlenku, scénář a koneckonců i poněkud béčkovou výpravu. Na nejlepší díly Novogenerační série sice nestačí, ale drží se jejich stylu a ducha a to se cení (obzvlášť ve srovnání s odcizenou Nemesis). Star Trek jako celek nicméně postupně ztrácí dech, Nová generace byla skvělým vyvrcholením Rodenberryho vize a po ní už následovaly série sice výpravnější, ale co do nápadu, vtipu, lehkosti a myšlenky zoufale sterilní. Řada filmových zpracování, grandiózně uvedená prvním dílem, má také zřetelně sestupnou tendenci, kterou uprostřed sice vysoko zvedá První kontakt, ale pak už křivka nezadržitelně padá do tmy a zapomnění. Insurrection je posledním důstojným rozloučením s tímto fenoménem, na kterém vyrostly minimálně dvě generace. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 31. března do 2. července 1998 v Kalifornii. (Varan)
  • Film je inšpirovaný poviedkou "Hra na naháňačku" zo zbierky "Ja, robot" od Isaaca Asimova, v ktorej u robota RCHK-13 (Rýchlika) dôjde ku konfliktu 2. a 3. robotického zákona. Po vyňatí pozitronického mozgu, si robot začne pospevovať operety od Sira W.S. Gilberta a Sira Arthura Sullivana. Poviedka, vrátane nápadu s pozitronickým mozgom vyšla na povrch sveta v marci 1942. (StarFsh)

Reklama

Reklama