Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Púšťať sa do otvorenej debaty s nerdami, ktorým sa každá de§ o Star Treku ešte aj sníva si netrúfam, pretože by ma zasypali fotónovými torpédami ale toto bol jednoznačne najmilší diel. Najmilší, nie možno najlepší ale Picardove rozhovory a vtipne, naivne milý príbeh priateľstva droida s dieťaťom podčiarkli veľmi dobrú atmosféru tejto epizódy. Treba k tomu prirátať lepšie efekty a aj keď to miestami pripománala útek Apačov do hôr vo Winnetuovi Epizódu IX:Vzbura označujem za zatiaľ najlepšiu z tejto ságy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dozajista jeden ze slabších ST filmů, který ale nezklame fandy, ani příznivce Sci-Fi. Trochu patetické a tempo je pomalejší. Záporáci působí jako doslova "šedá masa" uměle dosazených ošklivců tak, aby už od pohledu působili záporácky. No zkrátka je to horší, ale kvality to má. Např. skvělá hudba, dějový spád a zápletka. Za mě 65% = 3/5 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu, co se tu vsem nelibi, jiste, jsou i lepsi ST filmy a po Prvnim kontaktu je clovek zmlsanej, ale i tohle ma svy kvality. Mame tu vcelku zajimavej pribeh, kterej sice zbytecne casto omyla furt dokola myslenky o braneni slabsich a podobne, ale to nejak extra nerusi. Akce tu je taky vcelku dost a ani nevadi, ze pribeh neni pojatej nejak zvlast temne a dokonce dojde i na spoustu vtipku, z nichz nektery fakt pobavi. Herci si odvadej svuj standart, Frakes tu je dokonce bez bradky a Abraham jako zaporak paradni. Triky jsou taky slusny, i kdyz se najde mezi nima sem tam i nejakej nic moc. To ostatne plati i o jednotlivejch scenach, krome tech komickejch nebo akcnich jich tu je i bohuzel dost, ktery jsou komicky a asi bejt nemeli, pripadne vypadaj lacine. Nicmene jako celek to je fajn star trekovsky dobrodruzstvi za slusny 4*. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Po druhém shlédnutí bez dabingu musím říct, že to nebylo zas tak špatné. Planeta, jejíž radiační prstence omlazují, s tím přece může být docela sranda - zvláště, pokud se ženským členkám posádky zpevní prsa a Worfovi naroste na obličeji jebák velikosti mexického dolaru (akorát je nechutně růžový). A rebelující Picard v koženici a tahající nepozorovaně ve tři ráno arzenál schopný vymazat z povrchu velkoměsto tomu skutečně nasazuje korunu. Dočkáme se taky dalšího dílu telenovely Poradkyně a Jedničky... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Televizní premiéra se měla odehrát 16. 9. 2001, ale kvůli útokům na Světové obchodní centrum byla odložena. (Martin00x)
  • Téměř polovina filmu byla točena v exteriérech, což je nejvíce ze všech Star Trek filmů. Točilo se dokonce i v nadmořské výšce 3 000 m n.m. (mirliflore)

Reklama

Reklama