Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

Decker 

všechny recenze uživatele

Ja proste Star Trek nemohu hodnotit jinak. Je mi jedno jestli nekdo tento scifi skvost hanobi a urazi pro me je proste Star Trek jednim z nejlepsich science fiction a basta. Samozrejme co se tyce filmove kvality tak urcite ze serie Star Treku byli uz lepsi kousky, ale to nijak nesrazi kvalitu tohoto filmu. Je zde vse cim se Star Trek vyznacuje (kvalitni pribeh, skvela atmosfera, impozanti vesmirne lode a bitvy a v neposledni rade osobity humor a pristup k veci vsech hlavnich clenu posadky). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny diel ale nikdy ma uplne nenadchol. Hlavna zapletka je taka klasicka Star Trekovska s moralnym ponaucenim. Ale prilis strhujuco alebo nejak osudovo nepôsobi. Vlastne na tom, co chcel urobit zaporak ani nebolo nic extra zle. No a okrem toho tu ma väcsi priestor uz len Datova linia, kde s malym chlapcom znova rozobera svoju snahu stat sa clovekom. A to mi dost vadilo, kedze Datovi odstanili emocny cip a znova sa spraval ako v serialy. Tomu hovorim krom spät. Na druhej strane sa mi pacilo, ze sa Riker a Troi dali znova dokopy alebo La Forgeova linia s očami. Bohuzial Worf tu bol len za komicku figurku a doktorka len liecila ludi. Na to jak je hlavna zapletka jednoducha, tak film dost akutne postrada dostatok vedlajsich linii. Siedmy diel mal podobne priemernu hlavnu zapletku, ale vynahradili to vedlajsie linie. Akcne sceny mi nepripadali tak napadite ako v minulom diely. Najviac prachov sa evidentne vrazilo do vystavby tej dedinky a interieru lodi. Par prestreliek v skalach a dve vesmirne bitky pôsobia dost tuctovo. Takze vysledok je za takych 6 s prihliadnutim k tomu, ze to je Star Trek s mojimi oblubenymi postavami, tak 7/10. Proste najslabsie filmove dobrodruzstvo s Picardovou posadkou. Ale napriek skôr negativnemu komentaru si to urcite este niekolkokrat pozriem. Videl som to v kine, mam 2 diskovu SE ediciu DVD a ked sa stane zazrak a vyjde to u nas na blu-ray, tak si kupim aj ten. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Vzpoura je dobrá seriálová epizoda s lepším rozpočtem. Tam kde se tedy ubralo na zajímavější zápletce, člověk dostane tradiční Roddenberryho ST filozofické pozadí, které se z restartu naprosto vypařilo. A už sehranou posádku, která dohromady působí velmi přirozeně. Triková úroveň se opět i dnes drží sakra vysoko a průlety mlhovinou jsou krásnou podívanou. O exteriérech ani nemluvě. -"Have you ever experienced, a perfect moment in time?" -"A perfect moment?" -"When time seemed to stop and you could almost live, in that moment." -"Seeing my home planet from space, for the first time." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi najzábavnejší a efektovo najprecíznejší star trekovský film. Frakes vystriedal temnosť predchádzajúceho prvého kontaktu za krásnu atmosféru horského mestečka, kde hrdinovia okrem vysporiadaným sa so svojimi morálnymi hodnotami, bojujú proti bande týpkov, ktorým tá koža neustále dáko visí. Doslova som si tento film užil , s chuti som sa zasmial a tŕpol som v napätí pri akčných scénach, kedy mi na nervy hral dokonalý Mr. Goldsmith. Herecký asnábel je patrične zohnaný a mňa len trocha mrzí, moja abscencia znalostí star trekovského sveta, kde by mi postavy a ich vzájomné pohnútky dávali väčší zmysel. To jest keby som videl seriál. Preto nemôžem dať plné hodnotenie ale len 4* lebo mi stále uniká kam každý odchádza, prečo sa každý vracia, a podobné opletačky. Musím uznať že 90 roky sa nesú pre star trek vo fantastickom duchu slizkých záporákov. A práve F. Murray Abraham je asi najslizkejší. Ani kráľovná Borgov nebola taká dokonalá a nechutná ako on. Ako vravím, túto vzburu za asistencie lode Enterprise som si znamenite užil. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Po "temném" filmu Star Trek VIII: První kontakt (1996) chtěli producenti přijít s něčím trochu odlehčenějším, co by více odpovídalo původní Roddenberryho vizi. Bylo vymyšleno několik různých zápletek, přijat byl však až čtvrtý draft scénáře, který významně ovlivnil producent Steven Behr. (mirliflore)
  • Jedná se o jediný Star Trek film, který nemá uvedené hvězdné datum. (mirliflore)

Reklama

Reklama