Reklama

Reklama

Velryby: Nezapomenutelná cesta

  • USA Whales: An Unforgettable Journey
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 1997, 44 min

Obsahy(1)

Nic jiného se více nehodí k natáčení největšího velkoformátového filmu na světě než největší živočichové naší planety. Spolu s některými živočišnými druhy mají velryby, které jsou větší než dinosauři, mystickou vlastnost spojující je s lidmi. Potkejme se s kosatkami, modrými a bílými velrybami a delfíny, chvíli následujme lososy při jejich každoročním cyklu hodování a hladovění při jejich cestě dlouhé tisíce mil z ledové Aljašky aby stvořili nový život v teplých vodách Havaje. Film zachycuje nádherné záběry velryb s mláďaty, odhaluje velmi málo známé skutečnosti o těchto těžko pochopitelných stvořeních a oslavuje harmonii, hravost a neuvěřitelnou sílu těchto největších obyvatel naší planety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fascinujú ma tieto obrovské tvory. Ich dunivý podmorský spev by som dokázal počúvať celé hodiny. Skvelý návod na relax. Dokument je fajn, ale 44 minút o jednom z najväčších a najzáhadnejších tvoroch mi pripadal veľmi krátky. Ani zďaleka sa nezaoberá všetkými druhmi veľrýb, ich nezákonný lov sa spomenie iba v niekoľkých vetách, navyše tvorcovia často odbočia od témy a sledujeme aj iné zvieratá. Ako prírodopisný film má malý záber, krátku stopáž a ani zďaleka sa nedozvieme všetko, čo by sme chceli vedieť. Mám veľryby strašne rád a cením si i to málo, čo dokument ponúkol. Vedeli ste, že veľryba má srdce veľké asi ako osobné auto? Videli ste ich koordinovaný lov rýb?...80%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na tenhle dokument jsme museli koukat ve škole, a ačkoliv nám většinou pouští samé p******y, tak tentokrát udělala paní profesorka překrásnou výjimku, unikátní záběry na oceánské obry, které opravdu berou dech a když Vás dokumentem provází perfektní hudba, tak nemám co vytknout ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Některé záběry parádní (hlavně asi v tom IMAXU to musela být síla), ale jinak je to takový průměrný dokument, který vypadá starší než je a který je dramaturgicky trošku nezvládnutý... ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Miluju velryby a proto jsem byl z filmu nadšen. Bohužel jsem ho neviděl v IMAXU ale i přesto jsem byl potěšen krásnými záběry. ()

Reklama

Reklama