Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 2

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

heyda 

všechny recenze uživatele

Boží námět, který se nepodařilo přetavit do božího thrilleru a to je fakt škoda. 12 hodin do konce světa (zřejmě náraz obřího meteoroidu), všude hromady mrtvol, modlící se fanatici, pařby feťáků a do toho minipříběh chlapa, který nemá vyřešený svůj život. Místo, aby dořešil své problémy, se rozhodne odvézt malou holčičku za svojí rodinou. Prostě to mohla být bomba, ale režisér nezvládl ukočírovat kameru, hudbu ani napětí. Aaaach jo. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Konec světa je nevyhnutelný a zbývá jen otázka, co se zbývajícím časem. Křesťané se modlí, naivové lezou do připravených krytů, jiní se baví hromadnou rodinnou sebevraždou, řada lidí se rozhodne udělat to, co by normálně nemohli, třeba rozsekat někoho mačetou, ale nejlepší ze všeho je si dát lajnu a vyšukat si mozek z hlavy. A to je i Jamesův plán. Jenže když se mu postaví do cesty holčička v nesnázích, berou ušlechtilé vyhlídky za své. Rozum sice říká, aby ponechal děcko svému smutnému osudu, protože teď už je to stejně jedno, ale ono to jaksi nejde. Přímočaré australské před-apo bez kudrlinek, existenciálních keců a planých nadějí na záchranu, které nenásilnou formou ukazuje, co by asi tak mělo být v posledních hodinách lidstva důležité. Australané mi poslední dobou dělají jenom radost. 75% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Máme pár hodín a potom nič, tak čo s tým. Podľa nátury. Jedni sú v prdeli, tak páchajú sebevraždy a depkária, druhí si povedia, že teraz si môžu konečne na sto pro užiť poriadne život (aj s vraždami) a niekomu v hlave prepne. Hlavná postava nám bude najbližšia práve kvôli dilemám, ktoré rieši, spackanému životu, na ktorého opravu má týchto pár hodín a proste preto, že nie je sfetovaný, nevraždí a ani na začiatku nespácha sebevraždu. A je zásadne zaľúbený. Film ale najviac prekvapí pri niektorých šikovných záberoch, niekedy v druhom pláne, ktoré nám priblížia najlepšie, ako sa ľudia pár hodín pred smrťou cítia. No a čo si z podobných katastrofických filmov zobrať? Posolstvo sa stále opakuje: žite aktuálny deň tak, ako by bol posledný....myslené ako vážne, tak zhusta cynicky... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušne spracovaných apokalyptických snímkov bez vizuálnych orgií je veľmi málo. No "These Final Hours" ponúka pomerne reálny stav, ako by sa ľud mohol počas posledných hodín života strávených na zemi naozaj správať. Na Trierovu Melanchóliu, ktorá ma po emocionálnej stránke zasiahla viac síce nemá, no po dlhej dobe som videl film, ktorý ma dostatočne zaujal nato, aby som po určitom čase nepozeral do "blba". ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený předapokalyptický postapokalyťák, který se může naprsit díky atraktivnímu looku a nejednomu originálnímu nápadu. Víc prozrazovat nechci, jen podotknu, že kdyby Australané zůstali sví a nevložili "american hopkirk style" pařbu ke konci, což z hlouby duše nesnáším, byl bych ještě spokojenějším. 80% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama