Reklama

Reklama

Lord Arnold jako mrtvola leží v rakvi, přesto se ožení se svou mladou milenkou Karen. Ta si ho nebere z lásky, ale jak jinak, pro peníze. Jenže její plán najít lordovo ukryté jmění a pak žít s jeho mladším bratrem Robertem nemůže vyjít. Černá komedie, plná gagů a nepředvídatelných zvratů přecházející do parodie sebe sama. (NFA)

(více)

Recenze (24)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten film někdy koncem 70. let, tehdy to byl nevídaný, odvážný, strašidelný horror a já se na některé scény nemohl dívat (tak jsem se bál :-) (bylo mi kolem 10-12 let)) Na dost dlouhou dobu se ten film stal nejstrašidelnějším horrorem, který jsem v té době viděl :-). Další takový v řadě byl až s příchodem VHS, a to byl Duch lesa :-) Takže hodnocení je s notnou dávkou nostalgie. ()

Dawe.zs 

všechny recenze uživatele

Mladá a krásná Karen se provdá za mrtvolu a dobře ví co dělá. Vždyt jí její drahý zesnulý přinesl do ...manželství...nejen zámek a kosmetickou firmu, ale i naději, že se dozví, kam schoval své pohádkové bohatství. Za to chce maličkost - Karen mu musí zůstat věrná až do konce svého života. To se však Karen vůbec nezamlouvá. Na ukryté peníze si navíc dělá zálusk celá rodina, kterou zemřelý lord Arnold svou závětí hodně dopálil. Všichni, kdo se zpronevěří Arnoldově poslední vůli, jsou postupně těmi nejneuvěřitelnějšími způsoby zprovozeni ze světa. Karen zakrátko dojde k názoru, že pachatelem není nikdo jiný, než její nabalzamovaný manžel....................... ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Pokud zná někdo z přítomných důvod, proč by nemělo k tomuto sňatku dojít, TEĎ je správná chvíle ho vyslovit," apeluje rozpačitý kněz na svatebčany, když fešná slečna Karen stojí před oltářem po boku... balzamovaného nebožtíka. Za tichého nesouhlasu příbuzenstva se uskuteční obřad, který nazývá svatbou jen novomanželova pomatená sestra (Elsa Lanchesterová), jež o bratrovi mluví, jako by byl stále naživu. Například domlouvá kočce, aby nelezla po jeho rakvi a měla na paměti jeho alergii. ;-) Rigor mortis ale není tak zásadní životní handicap, v jaký pozůstalí sira Arnolda doufali, a ve snaze dopátrat se jeho ukrytého pokladu scházejí jeden po druhém ze světa... Strašidlo cantervillské potkává Deset malých černoušků, Pět lupičů a starou dámu, Malý obchod hrůzy nebo Šlechetné srdce a šlechtické korunky. Na tyto filmy jsem si při sledování vzpomínal nejčastěji a mohl bych uvést i pár dalších, ale je fér říct, že Drahý zesnulý je nijak přímo nevytěžuje a stojí na vlastních nohou. Je výrazně morbidnější než všechny jmenované a plný dryáčnického humoru, sympaticky nevykoupeného žádnou skrytou moralitou. Triky drastického usmrcování mamonářů už mají pravda prošlou záruční lhůtu, výprava (kam oko dohlédne, samý polystyren) rovněž, ale přes to všechno si film uchoval atmosféru podobnou třeba filmům Rogera Cormana. Milým překvapením jsou pro mě herci. Vzácně vyrovnaní v jednotné stylizaci, když uvážíte, že jde o kombinaci nevýznamných začátečníků (Jamie Farr, budoucí užvaněný Max Klinger, v působivé němé roli) a povadlých hvězd za zenitem (Lanchesterová, Farley Granger). 70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Parádne a strašidelné exteriéry a úchvatné interiéry.Námet bláznivý,uletení,bizarný a či zábavný to posuňte sami,lebo ja sa neviem rozhodnúť.Ale čierny humor tu bol každopádne.Ja Britský humor neobľubujem ale tu sa vydaril až na pár trápnejších forkov.Herecké prejavy boli mizerné.To temné prostredie vedelo navodiť strašidelnosť ale vzápätí vzájomným zosmiešňovaným postáv to atmosféru totálne pochovalo.Ako horor to určite nie ako komédia áno.Na pozretie v noci a vystrašenie,dajte šancu inému filmu ale ako poobedňajšie rozptýlenie je to vhodný kandidát. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Udělali tady hřbitov, protože je tady pořád taková mlha? Nebo je tady pořád mlha, protože tady udělali hřbitov?" Pobavil jsem se, to zas nemůžu říct. Všechny zábavné hlášky ovšem vyzobal mistrně glosující konstábl Hooke (viz výše), zatímco většina ostatních se potácela v celkem nevýrazném herectví. K tomu připočtěme až moc čitelné archetypy postav a prostředí plus zoufale lacinou výpravu. Přitom v tom nápadu je obrovskej potenciál, škoda, čekal jsem víc. ()

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední film herce Patrica Knowlese. (Pumiiix)

Reklama

Reklama