Reklama

Reklama

Návrat na Planetu opic

(TV film)
  • USA Back to the Planet of the Apes (více)

Obsahy(1)

Člověk Farrow najde ztroskotanou raketu a v ní dva lidi, kteří přežili. Vytáhne je ven a schová do jeskyně. Brzy raketu najdou opice vládci na planetě a rozhodnou se nález zatajit, protože nemohou přiznat, že jsou lidé schopni sestrojit tak složitý stroj. Oficiální názor, že jsou lidé ve srovnání s opicemi méněcenní, by tím byl nabourán. Kosmonauti Allan a Pet se v jeskyni proberou, Farrow jim přinese šaty, ale nejvyšší rada o tom ví a začne je pronásledovat. Allen a Pet zjistí, že při průletu rakety radioaktivní turbulencí proletěli časovou deformací a ocitli se sice na Zemi, ale v roce 3085. Zvídavý mladý šimpanz Gailan se jich vyptává, jaké to bylo v jejich světě, a stále víc začíná pochybovat o opičí nadřazenosti. Snaží se kosmonautům pomoci, ale sám se proto stane pronásledovaným. Peta napadne, že kdyby se jim podařilo obrátit sled událostí, zaznamenaný na magnetickém nosiči v lodi, mohli by se vrátit zpět (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Oprori filmům 3-5 lehký posun nahoru, ale žádné veledílo to samozřejmě není. Zápletka je okopírovaná z jedničky (což vlastně ani tak moc nevadí), a vlastně i v dalších ohledech je to fajn - masky jsou samozřejmě perfektní, atmosféra a výprava taky a navíc jsou tu i výborné postavy - doktor Zaius a Urko v podání Marka Lenarda. Rozhodně to ve vás nevyvolá deprese ani pomyšlení na ztrátu času jako předchozí díly. I přes tu délku to ale utíká docela pomalu, já se ovšem těším, jak se to dál vyvine. 55%. ()

Igwar 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení tohto filmu treba nutne brať do úvahy, že vlastne ani nejde o film ako taký, pretože vznikol pozliepaním 2-3 dielov seriálu "Planéta Opíc" z roku 1974. Seriál mal 14 dielov, po ich natočení to tvorcovia vzdali. Z týchto dielov boli v roku 1981 pozliepané asi 4 TV filmy a tomu zodpovedá aj nevalná výsledná kvalita. Seriál je vlastne nepriamym pokračovaním posledného filmu o planéte opíc (Bitka o planétu opíc) a načrtáva ako by sa vyvíjala opičia civilizácia v daľších storočiach po Cézarovej smrti. ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Podle mě příběh úplně obkreslený z původního filmu Planeta opic z roku 1968, což nebyl zrovna nejlepší nápad, hudba je taky téměř jak přes kopírák a ten závěr jedna velká katastrofa. Ale ty dvě hvězdy si neodpustím za stále vynikající masky opic s perfektní mimikou a geniální pohyby herců, kteří se rolí šimpanzů, goril a orangutanů ujali. ()

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

Zpeněžení úspěchu filmu natočením mnoha pokračování je běžná věc a zpravidla dopadne dost špatně.. Stejnětak je tomu i u planety opic. Skvělý původní film je v několika pokračováních uměle ždímán až do trapnosti. Výsledkem je pouze to, že vám to znechutí i původní film. Škoda, kdyby Planeta opic zůstala pouze jedním filmem, bylo by to skvělé. Jedno pokračování bych dokázal přežít, ale tohle je příliš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril som ti, že sa máš učiť. Ale kacírstvo som na mysli nemal.“ Tu niet čo komentovať. Mizerné herecké výkony. Tto už v podstate ani nie je hranie, ale pobehovanie pred kamerou. Mizerná výprava, mizerné akčné scény, smiešne dialógy, odporné postavy, trápne vzťahy, vlasy z lebky sťahujúce hlášky. Ak ste nebodaj fanúšikovia série, ale prečo by ste si to preboha robili, zakrúti sa vám hlava z toho, ako predchádzajúca séria dostáva na frak a univerzum je úplne iné. Napr. Zaius stále žije, pritom opice s ľuďmi nažívajú v pohode a daní ľudia nielenže žijú vo vlastných dedinách, ale dokonca rozprávajú. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama