Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel a spolumajitel prosperující chemické firmy David Buckner má v plánu podnik prodat, avšak proti tomu je jeho žena Doris, firemní právník Everett Logan a zejména Bucknerův synovec Roger Stanford, který má zálusk na strýcovo křeslo. David chce Rogera vydíráním donutit, aby změnil názor a aby dokonce přemluvil i Doris, avšak sebevědomý mladík má svůj vlastní plán: zavraždí strýce s pomocí výbušniny nastražené v jeho autě. Poručík Columbo zjistí, že výbušnina se do Bucknerova vozu dostala pravděpodobně v krabici s doutníky. Díky tomu začne velmi rychle podezírat tu správnou osobu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

shantim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, souhlasím s ostatními hodnotícími, že je tento díl trochu slabší, ale i tak stále slušný nadprůměr. Vadilo mi jen to přehrávání Juniora, to jak byl pořád až příliš viditelně nervózní a na hodinky se při poslechu telefonátu podíval asi desetkrát, aby bylo všem jasné, že počítá čas. A takových momentů je ve filmu víc. Tentokrát tedy jen 70% hvězdiček. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Víte, to jsou obchodní záležitosti, a těm já nerozumím. O daně se mi stará žena.“ Tento díl je trochu jiný. Vrah zde není žádný elegán z vyšší společnosti, ale floutek a Columbo mu tentokrát nedává tak zabrat, jen se tu a tam poptá, ale nijak ho nedusí. Scény v horách jsou příjemné na podívání a dobře oživují poněkud jednotvárné vyšetřování. A závěr a usvědčení pachatele jsou tentokrát ryze ukázkově Columbovské, avšak to čekání na něj je trochu dlouhé. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci první sezóny běžný díl, obecně spíše slabší a potvrzující poměrně záhy se projevující sestupnou tendenci. Vychvalovaný závěr v lanovce má opravdu cosi do sebe, i když ani tohle není nijak moc originální komponenta příběhu. Poručík zde opět hraje falešnými kartami. Skoro se někdy zdá, že je to jeho hlavní zbraň. Pozoruhodná je mimochodem zjevná chyba při natáčení. V jednom záběru jsou dveře lanovky otevřené, v dalším už zavřené, ovšem v dalším zase otevřené a takhle ještě asi dvakrát po sobě... Nevím, zda-li si tvůrci při střihu natočené scény nevšimli, nebo všimli a řekli si, že si to lidé asi stejně nevšimnou, nebo že je to prostě jedno... Urputnost, s jakou se náš vrah v příslušných scénách dívá na hodinky, asi aby i pomaleji uvažující diváci u obrazovek pochopili, mi ovšem napovídá že spíše to druhé. Jinak je ovšem živelný Roddy McDowall v roli padoucha výborný... Celkový dojem: 70% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší díl. Hlavní záporák není moc charismatický, spíše takový šašek. Navíc udělal pár chyb. Chybí tady také více Columbovských hlášek a vtipných momentů. Celkově mě to až tak moc nebavilo. Chápeme - je to Columbo a je to dobrý, ale je mnoho lepších dílů. Navíc ani to vyšetřování nebylo tak promyšlené a promakané, jak jsme zvyklí z dílů pozdějších. Takových poctivých 60%. Howgh! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatraceně! Tento díl má výborné závěrečné odhalení na lanovce, ale to je asi tak všechno. Roddy McDowall mi nikdy moc neseděl a v této roli už vůbec ne. Celá epizoda se navíc tak nějak vleče, takže jsem se i přes krátkou stopáž chvílemi nudil. Bylo to takové roztahané. Navíc chyběla zábavná Columbova místa. Dávám aspoň 4*, i když je to spíše tak na tři a půl. P.S. Columba zde na Nově dabuje Petr Haničinec. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Roger Stanford (Roddy McDowall) vyhodit krabici doutníků z lanovky, otevře při tom dveře lanovky. O několik záběrů později jsou dveře zavřené. (matar)

Reklama

Reklama