Reklama

Reklama

Já chci taky

(festivalový název)
  • Rusko Ja tože choču (více)

Obsahy(1)

Bandita Saňa se po obzvlášť ostré přestřelce potkává v místních lázních s muzikantem Olegem. Po převyprávění napůl mytologické pověsti se oba rozhodnou putovat ke zvonici štěstí... (snared)

Recenze (9)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Už tu zaznelo prirovnanie k Stalkerovi. Na tom niečo bude, je to zjednodušený a zhustený Stalker. Zarezonovalo to vo mne teda poriadne, presne tieto filmy pre úzku skupinku divákov milujem. Klobúk dole pred mladou herečkou, za výkon v plnej nahote v snehu a mraze by si zaslúžila Oscara... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc fantastický (filozofický?) film od Balabanova. Pořád samozřejmě je to o Rusku a jeho obyvatelích, takže tu je hodně vodky, sušených ryb a minimalistické konverzace, kde dost často chybí pointa, odpověď i zájem. A dost často jsem se právě u nich smál nahlas. Třeba tohle: "Jednou to na mne zkusil homouš. Tak jsem ho zabil. A pak jsem se vrátil zpátky a toho plukovníka jsem taky zabil." Nejdřív jsem myslel, že mne tohle nebude bavit, ale jak to ubihalo, přišlo mi to čím dál lepší. Všichni by prostě chtěli najít nějakou cestu z té bídy. I kdyby to mělo stát život. Pořád nicméně myslím, že nejlepší Balabanovův film jdou Žmurki. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zvláštní ruská road movie s netradičním námětem, v závěru šmrncnutá lehkým nádechem fantasy. Lázně, chlastání "po rusku" a osobitá atmosféra. Docela by mě zajímalo, jestli ta dívka opravdu pobíhala po mrazivé krajině nahá a jestli to byl opravdu sníh:) Existuje tedy Zvonice štěstí? Závěr snímku ukáže, že i kdyby ano, nic není zadarmo a hledání štěstí si může vybrat svou daň. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní road movie, kdy mi nebylo úplně jasné, co tím chtěl autor říct, ale tak nějak to na mě zapůsobilo. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Želbohu poslední biják páně Balabanova v němž sledujeme naše hrdiny (kriminálníka, muzikanta, kriminálníkova alkoholického kumpána, jeho otce, prostitutku a dokonce i televizní prorok se na chvíli objeví) černým jeepem cestovat přes nukleární zimou zpustošenou zemi nikoho a hledat jakousi zvonici, která dle starého příběhu umí přenést člověka ke štěstí. Typicky minimalistická a technicky brilantní Balabanovka se vším, co na mistrových dílech máme rádi včetně dobře vedených herců a pro ucho příjemnou hudbou. P.S: Trochu to smrdí Tarkovského Stalkerem, ale fakticky jen malinko. P.P.S: Holky, víte jak máte být oděny v případě, že cestujete místy v nichž vládne chladné nukleární podnebí? 4,5* ()

Galerie (76)

Zajímavosti (1)

  • Kostelní věž, ke které hrdinové putují, se zřítila v roce 2013, tedy ani ne rok po premiéře filmu. (Nisutbitej)

Reklama

Reklama