Reklama

Reklama

Monty Python a Svatý Grál

  • Velká Británie Monty Python and the Holy Grail (více)
Trailer 1

Kultovní komedie Monty Python a Svatý Grál svérázně adaptuje legendu o králi Artušovi (Graham Chapman), který se vydává se svým věrným sluhou (Terry Gilliam) a rytíři kulatého stolu (John Cleese, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin) na neohroženou výpravu za nalezením svatého grálu. (Pannonia Ent.)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (660)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $400,000Tržby USA $3,427,696Tržby Celosvetovo $5,028,948Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,918,891 //počet predaných kusov 235,634Tržby za predaj DVD v USA $21,330,562 //počet predaných kusov 2,158,354║ prízemný suchý anglický humor, len trápnosť šedivá /20%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jaká je vzdušná rychlost nenaložené vlaštovky?" Tak na tuto otázku nemohu odpovědět, protože nevím, zda se jedná o vlaštovku africkou či evropskou. Nicméně jako znalec Artušovské legendy mohu potvrdit, že tento film je natočen podle skutečných událostí a tak je k němu třeba přistupovat. S humorem. Mne tedy nejvíc dostala bojovnost Černého rytíře, záludné otázky na Mostu smrti a samozřejmě jezdecký výkon Artušovy družiny. Prostě jsem se musel rozhodnout, zda je to tak blbé nebo geniální a jelikož jsem tento problém nevyřešil, tak jsem si vybral zábavu. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět. Opět jsem se snažil najít si cestu k Montypythonskému humoru a opět to nevyšlo. Já ty vtipy sice chápu, vím na co naráží, vím proč mají být vtipné, ale prostě mi v drtivé většině případů vtipné nepřijdou. Jasně, párkrát jsem se zasmál, ale v takhle bezdějovém filmu, který je vlastně jenom sledem "vtipných" scének, bych se pro vyšší hodnocení musel smát pořád. Další šanci už Pythonům asi nedám. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už bych ani neodhadl, kolikrát jsem tenhle film viděl. A přesto stačí chvilka, a opět se výborně bavím. Absurdní humor nezná mezí a z omezeného rozpočtu je přednost. Nakonec ani netuším, zda historka kterak Terry Gilliam chodil v noci do střižny opravovat, co přes den dal dohromady Terry Jones, je pravdivá, nebo jen součástí kánonu Monty Pythonů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dlho som odkladal Pythoňákov a asi som podvedome vedel prečo. Vôbec mi tento humor nesadol, na druhú stranu ale nemôžem uprieť 2-3 vtipnejšie scénky, ktoré robia snímok znesiteľnejším. V konečnom dôsledku však išlo o trápnu nudu, ktorú som si musel až do konca odtrpieť, a to pritom britský humor mám celkom rád. Dokonca som pritom zaspal a musel pretáčať. A to ani nehovorím o vecných hlúpostiach ako Artuš v 10 st. a pod. V porovnaní so sériami Čiernej zmije je to úbohosť (pre mňa rozhodne), vlastne takéto porovnanie je kolosálna drzosť. 50/100 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (45)

  • Helma sira Bedevera (Terry Jones) byla v roce 2007 prodána za 29 tisíc amerických dolarů. (Mr.Hudson)
  • V původním scénáři našel Artuš (Graham Chapman) a jeho rytíři Svatý grál ve slavném londýnském obchodním domě Harrods. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Cage a hladový králík

Cage a hladový králík

27.11.2009

S králíky nejsou žerty. Víme to už od dob Meet the Feebles či Monty Python a Svatý Grál. Film Rogera Donaldsona sice nese téměř disneyovský název The Hungry Rabbit Jumps, ale ve skutečnosti půjde o… (více)

Python na operačním sále

Python na operačním sále

23.10.2006

Terrymu Jonesovi, absolventovi St. Edmund Hall College na Oxford University (obor středověká literatura) a jednomu z členů legendárního seskupení Monty Python a Svatý grál, která se konala minulý… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama