Reklama

Reklama

Decay

všechny plakáty
Velká Británie, 2012, 80 min

Recenze (9)

Lore 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový fandovský zombie-film natočený partou mladých fyziků/PhD studentů pracujících v LHC (velký hadronový urychlovač). Nejedná se o žádný velkolepý horor, nejvíc zábavy si patrně užili sami tvůrci během natáčení. Pro fandy vědy ale příjemná oddychová podívaná k večeři. V tomto ohledu je stopáž spíše delší, než by bylo vhodné, některé scény se vlečou, chybí spád, ale to člověk s ohledem na hlavní profesi režiséra v klidu odpustí. Přesto se objeví i několik poloprofesionálních záběrů (časosběrné sekvence, prostřihy, obrazové zkratky, pokus o digitální triky apod.), napětí tu a tam též. Škoda jen, že nebylo vidět víc různých záběrů urychlovače samotného (po většinou se film odehrává v poněkud fádních chodbách, kromě různých trubek a armatur toho moc neuvidíte). I tak ale příznivcům fyziky a hardcore fanouškům zombie filmů mohu doporučit. Ostatní ať se podívají raději jen na trailer. Shrnutí: (+) odehrává se v LHC (+) plno zombíků, občas se člověk i lekne (+) vzhledem k naprosto minimálnímu rozpočtu celkem slušné vizualizace (–) slabší děj (–) lehce přepálená stopáž ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel budu asi zlý,ale je to hrůza! Vím,že se jedná o fanouškovský film,ale bohužel ppokuď mám být objektivní, tak je to opravdu čistý odpad. Navíc děj se strašně utahaný, prostředí pořád stejné, film diváka prostě nezaujme! A nakonec... ta hlavní "hrdinka" je asi největší úlet filmu :-( 0% Mimochodem na youtube je tento snímek celý k podívání! ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že Veľká Británia môže až tak sklamať v horrorovom žánri. V poslednej dobe som angličanov iba chválil. Decay je bohužiaľ amatérska sračka, ktorá fanúšikom horroru jednoducho nemá čo nové ponúknuť. O tomto filme som nič predtým nevedel, nevidel som trailer takže som bol doslova v "šoku" o čom bol tento film. Sranda bolo úvodné upozornenie, že spoločnosť CERN nemá s týmto filmom nič spoločné a ,že ide o úplnú fikciu...Keby to nenapísali ani by som nevedel...:o) Apropó, docela ma zaujíma téma o urýchľovači častíc ,videl som mnoho dokumentov o tejto megalománskej stavbe, ale nikdy by mi ani vo sne nenapadlo, že tam dole po úniku radiácie sa budú ľudia meniť na "zombíkov"....Mierny SPOILER, ale viacerí mi ho určite odpustia :) ()

Pilgrimka odpad!

všechny recenze uživatele

Výborné. Vřele doporučuji. Silně sympatičtí herci, A CO VÍC!, talentu mají na rozdávání. Děj vás pohltí už od samého začátku, a celých 80 minut jste napnutí jak kšandy, jak tohle může dopadnout. Masky jsou tak věrohodné, že si budete myslet, že ti zombíci snad i existujou. Na konci vám ukápne slza dojetí a zklamání, že už je konec. Každopádně si to pusťte víckrát, je tam hodně pěkně vypečených zapeklitostí, které možná hned napoprvé nepochopíte. Taky nesmím opomenout skvělý soundtrack, který tomu dodal ten správný drajF. ()

Zajímavosti (1)

  • Amatérsky film natočený študentmi, ktorí sa zúčastnili každoročne sa opakujúceho Summer Student programu (stáž pre študentov) v CERNe. Natočili ho v starých servisných tuneloch pod CERNom, ktoré sa v súčasnosti už nevyužívajú a nie sú ani oficiálne prístupné. (ČSFD)

Reklama

Reklama