Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že 6. séria "Peaky Blinders" asi bude moja najmenej obľúbená zo všetkých čo som videl. Mám tak trošku pocit, že po tretej sérii sa koncept trošku zmenil. A najmä v tejto sérii už je menej prítomný ten "mafia feeling" a skôr sa to celé dostalo do viac politickej roviny. A tak tu máme obrovské množstvo scénok plné dlhých monológov a dialógov s politickými podtextami, ktoré ma veľmi rýchlo prestávali baviť. A Cillian Murphy ich tu má teda neúrekom. Neprítomnosť Helen McCrory v tejto sérii je veľmi citeľná. Sú tu síce nejaké scénky z minulej série, no tú jej neprítomnosť to nevie vynahradiť. A okrem toho niektoré postavy mi už počas minulých sérii liezli na nervy svojou prítomnosťou. Lebo boli otravné alebo nemali zaujímavé dialógy. Najmä Michael a Gina. Celá séria je pre mňa viac-menej už len priemerným uzatvorením seriálu, ktorý vyzerá dobre a všetci dali doňho svoje srdce, no jedinou výnimkou je pre mňa záverečná epizóda. Tá je podľa mňa skvelá. Konečne sa zdvihol môj záujem, konečne prináša pár momentov, ktoré ma zasiahli a dokonca dáva aj možnosti si nejaké veci vysvetliť. No prichádza to príliš neskoro na to, aby som ju ocenil nejako vyššie. Takže s tým všetkým dávam rating taký, aký dávam. Hodnotenie: B- ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po depresivním závěru minulé řady, který ještě pojistitla smrt Helen McCrory byla laťka hodně vysoko, ale Steven Knight vpletl do historických reálií úvodu druhé světové války velice silný příběh o hledání laskavosti v duši bezcitného cikánského gangstera. Chybí zemitost úvodních řad, mnohem více se politikaří, ale ten vývoj je logický a dává smysl. Cillian Murphy v možná životní roli dává rozlučce Tommyho Shellbyho neskutečný drajv i váhu. Finálová série jak má být. Řádně osudová, plná smrti a loučení. P.S: Potěší cameo frontmana Sleaford Mods Jasona Williamsona v závěrečné epizodě. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě po minulé řadě, kterou hodnotím snad jako úplně nejlepší, velké zklamání a kvalitativní sešup. Trvalo mi téměř rok, než jsem celou řadu konečně doklepl a to je pro mě vždycky znak toho, že mě nic nenutilo pádit dál a bylo mi to vlastně úplně jedno, mnohdy jsem se i nudil. Na závěrečný film jsem zvědavý, ale 6.řada mě zkrátka moc neoslovila, i když závěrečný zvrat byl celkem povedený. PS : Řadu taky citelně zasáhla smrt Helen McCrory, škoda, že nestačila svůj příběh dovyprávět a mnohem víc.. ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

//I'm guessing you people all decided, that the only person, who could ever kill Thomas Shelby, is Thomas Shelby himself.// Proč 4*, když mám u E01-05 5*? Stále si jako dlouhodobý fanoušek myslím, že se jedná o super práci a kvalitní závěrečnou sérii. Odlišnost od jiných sérií je veliká, ovšem stále stravitelná. Už to ale není ono. Není to tak badass, není to svý, už to není ta stará dobrá rodina, která si kráčí po ulici. ANO, jak řekl sám Knight, musí se to nějak vyvíjet. Ale co třeba dávat prostor vývoji Tommyho charakteru a jeho osobní změny (která je nepřehlédnutelně velká), místo takového screentimu politiky, která se stejně využije jen na vyplnění nových a starých záporáků. Nechybí dialogy, především v 6 epizodě, kterou i přes mé hodnocení považuji za skvělou. ALE opět - chybí důstojnost a klasika. Ending je jedinečný a to neskutečně cením, ale různé skoky v příběhu tam a sem opravdu u takřka dokonalého seriálu vystát nemohu. 8,5/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders byli vždycky víc o póze a o tom jaká cool hudba hraje na pozadí zpomaleného záběru ve kterém hlavně samopalů vykukují z mlhy a cigaretového kouře.. Vždy si to ale udrželo jakous takous koukatelnost. V šesté sérii padla kosa na kámen, nebo, přesněji řečeno, tubera na mozky scénáristů a rozlučka to teda není bůhvíjak důstojná. Škoda. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě zazní skladba „Unmade“ od Thoma Yorka, která zazněla už ve filmu Suspiria (2018). Skladbu můžeme slyšet v čase 44:20. (Sancoo)
  • Šestá řada se měla začít natáčet v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení odloženo. (LUKICKK)
  • V lednu 2021 bylo potvrzeno, že šestá série bude závěrečnou. Tvůrce seriálu Steven Knight uvedl: „Covid změnil naše plány. Mohu ale říct, že můj plán od začátku byl ukončit Peaky filmem. To se také stane.“ (LUKICKK)

Reklama

Reklama