Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Absolutní opus magnum a nejlepší mafiánský seriál všech dob, který si v některých scénách nezadá s Kmotrem. Každou novou řadu vždy trochu odkládáme, protože mi přijde těžkopádná a pokaždé mi absolutně urve koule. Tam byly skutečně záběry, kde jsem si vzpomněl na Leoneho a Coppolu.  Herecky je to koncert snad od každého a já kroutil hlavou, co tu předvedl i takový pičounek jako Sam Claffin. Mám jenom jednu výtku, která mne docela iracionálně štve, že jednu nejmenovanou postavu jasně inspirovanou reálnou osobností nepojmenovali skutečným jménem. Trochu mi přijde, jako by se Knight podělal a bál shitstormu.   Jsem rád, že jsem byl 6 řad při tom a těším se začátkem 2024 na film s Peaky fokin Blinders!   Další zastávka SAS. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Seriály jsou většinou dobré v počátečních sériích a po cca 4. sezóně už nemají co říct. Nebo ve výjimečných případech vydrží skvělé celou dobu. Nebo v ještě výjimečnějších případech začínají pohasínat, ale pak se zcela znovu nakopnou. A PK6 jsou přesně ten případ. Tvůrci naštěstí opustili jakékoliv vedlejší linky a vedlejší postavy a soustředí se zcela na hlavní postavu, která to popravdě táhla celou dobu. A dělají sakra správně. Cillian Murphy byl skvělý vždycky, ale Tommy Fucking Shelby je jeho ikonická role, pro kterou byl zrozen. Šestá série byla majestátní, plná ikonických momentů a nemohu se dočkat celovečeráku, který to celé uzavře. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V únoru jsem na Netflixu strašně rychle zhlížel všechny série tohoto seriálu, abych hned 27.2. navázal... a oni si to vydají na BBC. No... BBC nesleduju. A když to tedy konečně přidali na Netflix, zajásal jsem a shládnul to za tři dny (dal bych to za dva, ale to by bylo moc Peaky Blindersů i na mě). A ta párměsíční pauza je na mě asi znát... ale vy mě asi neznáte, takže vám to tak nepřijde. No, rozhodně jsem spokojen, i když se v porovnání s ostatními sériemi zcela jistě jedná o jednu z těch slabších, tak návrat britské elegance propojené s trochou toho hrubého (dženlementského) násilí mě opět na ty tři dny chytil a téměř nepustil. Jo, všichni tu sice mluví mnohem víc v podivných metaforách (co mě štvou, pakliže jsou až moc vážný či nesmyslný) a mé oblíbené postavy nedostávají příliš prostoru - příklady; Arthur, Finn a chudák Kudrna, který nedostal prostor žádný (tu minutu, co by z jeho výstupů dokázali sestříhat nepočítám) - ale prostě se s tím dalšími a dalšími sériemi musí počítat. A vlastně ani toho gangsterskýho ducha jsem si zde moc neužil, jelikož se to celý pokoušelo jet až moc na city okolo rodiny. A podivný překrucování minulosti. A fašistický homoknírek z páté série mě štve neustále!!! Ale jinak jsem opět spokojen.  7,5-8/10 ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You are cursed, Tommy. Never to understand the limits that other people will accept." Nejhorší řada, přesto stále výborná. Už to mluví o tom, jak vysoko byla laťka nastavena. Snad jen ubrat trochu té politiky a více se věnovat rodině by neškodilo. Peaky Blinders se však stále loučí se vší důstojností. 80% ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

//I'm guessing you people all decided, that the only person, who could ever kill Thomas Shelby, is Thomas Shelby himself.// Proč 4*, když mám u E01-05 5*? Stále si jako dlouhodobý fanoušek myslím, že se jedná o super práci a kvalitní závěrečnou sérii. Odlišnost od jiných sérií je veliká, ovšem stále stravitelná. Už to ale není ono. Není to tak badass, není to svý, už to není ta stará dobrá rodina, která si kráčí po ulici. ANO, jak řekl sám Knight, musí se to nějak vyvíjet. Ale co třeba dávat prostor vývoji Tommyho charakteru a jeho osobní změny (která je nepřehlédnutelně velká), místo takového screentimu politiky, která se stejně využije jen na vyplnění nových a starých záporáků. Nechybí dialogy, především v 6 epizodě, kterou i přes mé hodnocení považuji za skvělou. ALE opět - chybí důstojnost a klasika. Ending je jedinečný a to neskutečně cením, ale různé skoky v příběhu tam a sem opravdu u takřka dokonalého seriálu vystát nemohu. 8,5/10 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Exteriér budovy, kde Tommy (Cillian Murphy) promlouvá k labouristům z jižního Birminghamu, je Salford Lads Club, který je vyobrazen na vnitřní straně obalu alba „The Queen is Dead“ skupiny The Smiths. (LUKICKK)
  • Na rozdíl od dosavadních epizod nezazní na konci žádná skladba. Závěrečné titulky jsou doprovázeny pouze za zvuku ptačího zpěvu. (makimarketa)
  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)

Reklama

Reklama