Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylová gangsterka ze špinavého Birminghamu (z něhož tedy uvidíme víceméně jednu ulici) se teprve rozehřívá, hlavní zápletky s ukradenými vládními zbraněmi či přebíráním sázkových center nemají dostatečnou údernost a podřizují se osvětlení modu operandi gangu Peaky Blinders. Právě vybroušené, živé a nejednoznačné charaktery členů rodiny Shelbyových, které střídavě nenávidíte jako je milujete, spolu s fantastickými hereckými výkony (přízvuky :-)) a netradiční moderní hudbou dávají pádný příslib do budoucna. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série si dává načas, není od úvodu dějově strhující, naopak pečlivě buduje atmosféru a představuje výborně napsané, ale samozřejmě i obsazené postavy. Dokonalý vizuál a trefně dobová špinavost, jsou pouhým pozadím právě pro jejich vývoj, ať už osobní (třeba Thomas, Grace, Campbell, ale i Ada s Freddiem), nebo více než rodinný vzestup. Nakonec čím jsou Peaky Blinders v úvodu a čím v závěru, při nástupu na zúčtování s bandou Billyho Kimbera. U této scény ještě zůstanu, má totiž výbornou kameru, což charakterizuje celou sérii stejně jako to, že ono zúčtování je spíše dialogového ražení. To v případě takhle kvalitních a přízvukově originálně podaných dialogů, není vůbec na škodu. Rozjezd, který slibuje velké věci. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice těžce se mi dívá na historickou gangsterku, které chybí emoce. Po shlédnutí první série jsem si sice užíval historické kulisy Birminghamu, ale těžko se mi hledal kdokoliv, kvůli kterému by mi stálo za to pustit si i druhou sérii. Cillian Murphy je sice super, ale chladnější seriálovou postavu, abyste pohledali. Po první sérii teda zatím za tři a uvidím, jestli se někdy dokopu do dalších dílů... ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem neviděl nic tak dokonalého jako první sérii Peaky Blinders. Ideální poměr násilí (žiletky v čepicích jsou prostě cool, také jednu nosím, i když tupou) a romantických záležitostí. A když se to spojí v jedné scéně, je to vůbec nejlepší "Je krásné spolu mlčet, krásnější spolu se smát, nejkrásnější spolu vraždit" (upgrade Nietzscheho citátu). Navíc... je to také ideálně blonďaté, kouzelnější blondýnku snad ani najít nemohli. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)

Reklama

Reklama