Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem udělal dobře, když jsem seriál odkládal už od první série 2013 až do roku 2022, protože se jedná o opravdu napínavé drama, které nějaké to násilí a manipulaci určitě nepostrádá. Vynikající herecké obsazení (kort když přijde na scénu Tom Hardy). Hodně by mě drásalo seriál vidět postupně v rozmezí let, protože každá závěrečná epizoda série je dechberoucí a neskutečně zajímavá, podobný problém teď zažívám se seriálem Gangs of London ve kterém hraje mladší bratr Shelbyho, a u kterého čekám na druhou sérii a jsem kvůli tomu naštvanej akorát (takže jsem aspoň rád, že si tuhle jízdu užiju od začátku do konce na jeden tah). Seriál určitě můžu doporučit, 20 léta miluju, takže jsem spokojenej, ale přece jenom celku od pěti hvězdiček něco malinko brání, uvidíme jaké budou další série. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá serie ještě lepší než první, do pěkně rozjetýho vlaku přistoupil vychcanej psychotickej Hardy a pěkně doplnil Shelbyovic vypráskanou bandičku. Osobní boj Murphyho a Neilla houstne s každou minutou. Ovšem mě naprosto dostal Paul Anderson v roli Arthura, ač je naprosto zvrácenej, koks snídá obědvá i večeří, nemá žádný hranice a život má pro něj cenu jako špinavá ulice Birminghamu, jsem z něho prostě u vytržení. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjazd bol akýsi nemastný neslaný, samozrejme až na tie chuťovky od "pekárenského majstra" (tie mali štýl ako vždy). Potom si však tvorcovia podobne ako teta Polly zrejme povedali "don't fuck with the Peaky Blinders" a záverečné dve časti naozaj stály za to. Takže si dám aj tretiu sériu, aj keď už možno nie s takým nadšením ... a uvidím, možno ma prekvapia. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90%. Líbilo a bavilo mě to více než první série. Hlavní protagonista si mě už získal naplno, mělo to větší tempo, přišlo mi to zajímavější. I přes to zůstal takový ten civilní a syrový nádech. A ve své podstatě, byť jsem v první části zmínil pomalejší tempo a zde rychlejší, nevadí mi ty dlouhé scény, které jakoby nic neříkají a někdo je může považovat za vatu. Patří k tomu, dodává to atmosféru. Navíc se v tomto dílu objevila nová postava, která tomu dodá trošku šťávy a humoru - a Tom Hardy ji zahrál fantasticky. Jinak stále zůstává to, že moc postav člověku k srdci nepřiroste a bude vám buď jedno a nebo více či méně štvát. Každopádně, jak jsem říkal, chytlo mě to více než první série. Howgh! ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(kapku lepší série než předešlá... ale nevím proč:) Hned samím začátek série mi došlo, že tohle bude naprostá pecka (i přesto, že je začátek nějak nezvykle akční, moc věcí tam vybuchuje, atd.). Mírné vybočení z jinak nastaveného pomalejšího tempa (co mi ale naprosto vyhovuje) nijak neubírá, naopak velice přidává. Však pokus o jeho obnovení v prapodivném čtvrtém díle naopak moc nefunguje (ty nepochopitelný zpomalený záběry a prostřihy jak z nějakých krvavích orgíí, co to jako mělo bejt?). A závěrečná epizoda je prostě pecka, i kdyby tam nemuselo být tolikrát, že něco dopadlo dobře, a členům gangu by se mohlo stát více věcí.   A docela mě překvapilo, že má Tomy najednou zhruba tři holky (z toho jednu podivného hybrida Hermiony z Harryho pottera a ještěrky)  perfektní série! 95,3/100 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)
  • Ke konci epizody hraje skladba „All My Tears“ od Ane Brun. (Doomcourier)
  • V čase 45:52 natáhne Polly Gray (Helen McCrory) kohoutek své zbraně, ale v čase 46:27 má kohoutek opět nenatažený. (dc125)

Reklama

Reklama