Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (477)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento díl je lepší než první z prostého důvodu. Tvůrci pochopili, jakou prostoduchou píčovinu tvoří a adekvátně k tomu zvolili styl vyprávění. Výrazně odlehčenější styl se ke snímku rozhodně hodí. Humor tedy občas zvládne v tomhle případě potlačit naprostou debilitu a nezajímavost scénáře. Bohužel se vydaří asi jeden vtípek z 10 pokusů a bohužel je humor jen jednou ze dvou věcí, které v rámci tohoto filmu fungují. Tou druhou je akce, na kterou se dá koukat, než se omrzí, protože vidíme vesměs stále to samé. Až na přehršel šikmookých byl snímek příjemně obsazen. Nikdo ze zúčastněných mi nadbytečně nezvedal adrenalin. Žádný zázrak, ale podívat se na to dalo, na rozdíl od prvního pičoidního dílu. Lepší 2 kusy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $59,587,110 Tržby Celosvetovo $290,642,733 Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,217,652Tržby za predaj DVD v USA $4,985,138║ Úplne v pohode popcorn, pri danom obsadení som čakal väčšiu hrôzu. V pohode to herci zvládli, na danú tému to bolo v norme. Hlavne spočiatku opleštený John Boyega sa tu postupne našiel, zas Scott Eastwood tu až tak nie moc cítiť, takže nemá moc čo kaziť. Príbeh zapasoval, akcia opäť na výbornú, rovnako tak aj triky, aj keď by sa tu nemuselo vo veľkom likvidovať tie mrakodrapy. Oproti Transformerom (3-5) to je je ďaleko lepšie popcorňové sústo. /70%/ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Naprosto dětsky naivní. Postavy jsou hrozně napsané a pronášejí nepříčetné repliky. Pokračování bych připodobnil k posledním Transformerům, podstatný rozdíl tkvěl v přístupu režisérů. Zatímco Michael Bay věděl, že točí srajdu z donucení, jeho kolega Steven S.DeKnight věděl, že taky točí srajdu, které když dodá energii a tempo, už to nebude tak hrozné. I stalo se. Film nasadí tempo, představuje jednu postavu za druhou, jejich um, až se před divákem rozestřou bitky, které vlastně delegují náplň děje. Je zcela zjevné, proč už dvojku nerežíroval Guillermo del Toro, film postrádá ambiciozní ráz, herecké obsazení nezatížilo rozpočet, scénář nedokáže vybřednout z komplikovanosti děje určeného pro děti třetí třídy základní školy. Nejvíce zarážející jsou postavy, které tvoří samostatnou negativní kapitolu. Fajn, produkující John Boyega na sobě zapracoval, shodil nějaké to kilo a coby filmový synek Idrise Elby působí normálně, ostatní charaktery raději ani nezmiňovat. Scott Eastwood jen odříkává repliky, aniž by jen na minutu zaujal, Charlie Day, skoro to vypadá, že je za hlavní hvězdu mezi levným castingem, má status "comicsového" záporáka, jenže jeho postava působí tak zmateně, až není jasné, jakou roli mu scénář přisoudil, hackerka Cailee Spaeny je zpočátku zábavná, pak byste jí tamponem zacpali ústa i zbylé tělesné otvory. Pokud jde o scénář, jeho nápaditost, to se rovná nule. Režie vytahuje tempo a energický ráz a nebojí se ukázat střety za bílého dne oproti tmavému pojetí jedničky. Tohle pokračování si neklade velké cíle, režisér, který je spíše úspěšným producentem a scenáristou, to zrežíroval nadmíru technicky pěkně, povedeně a přehledně. Určitě to není nutné zatracovat. 7/10 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nejdřív pár zbytečných odpovědí na otázky, které si jistě dokážete zodpovědět sami. Teče krev z uší, když některá z postav otevře ústa? V 90% případů ano. Viděli jsme někde tento příběh už stokrát? Ne. Tisíckrát. Dal si někdo práci s tím, aby to mělo hlavu a patu? Ne. Překvapí fakt, že svět zachrání tlupa barevně vyvážených dětí? Ne. A teď ta nejtěžší otázka - proč tedy za 4*? Skvělá a efektní akce. Celkem slušně rozvinutá Kaiju mytologie. Mám rád Daye a Gormana, ti mne bavili už v jedničce. Přes veškerou stupiditu je to stále tisíc pater nad infantilními Transformery. A příběh skýtá pár nečekaných a zajímavých zvratů... Zcela chápu všechny, co dvojku rozcupovali. Je to pitomej film. S čistým svědomím bych asi jeho zhlédnutí doporučit nemohl. Ale nějak mám pro tu značku slabost a jsem rád, že jsme se po pěti letech dočkali, byť pitomé, dvojky... 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Libová píčovina. Já se chlámal až jsem se mlátil do kolen. Fakt jsem od toho po sračkovní jedničce nic moc nečekal, ale potvrdilo se, že Del Toro je prostě packal. Tady to vzal nějakej no name režisér a evidentně se nesral z nějakým příběhem nebo logikou a prostě nám naservíroval robotickej a bezmyšlenkovej zabijáckej festival. Na rozdíl od prvního dílu kterej byl rovněž shit, ale měl ten problém, že se bral příliš vážně, tak tady se s tím nikdo nesral a i když i tohle je řádná kravina, tak je tu podobnej efekt jako u ID2. Prostě komu ta bezbřehá stupidita nebude vadit, tak si to užije. Akční scény jsou o dost lepší a přehlednější než u jedničky i když teda ty efekty bych vzhledem k rozpočtu čekal lepší a jejich umělost mě místy praštila do očí, ale co už čekal jsem to o dost horší. Příběh nemá smysl rozebírat. Prostě emancipovaná holčička si stvořila svého Jaegera a kupodivu se z ní stane hlavní postava odboje. Mimochodem další libový mladý masíčko co si získalo moji pozornost (já vím jsem prase a už jsem z tou nákloností k náctkám trapnej) Boeyga jí pak slušně sekunduje a bavil mě víc než v nových SW. Takže kravina, ale po smrtelně vážně zoufalým Tomb Raiderovi dobrý kino odreagování.50% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Motiv většího monstra, vzniklého spojením několika menších, se opakovaně objevuje v japonském seriálu Ultraman. První takový „fusion kaiju“ vystupoval jako závěrečný protivník v sérii Ultraman Ace (od r. 1972). (Israha)
  • Titan Redeemer, Jaeger s obřím palcátem místo ruky, je designem nápadně podobný Transformerovi Bulkheadovi (který se však neobjevil v žádném z filmů série Transformers Michaela Baye). Není jasné, zda je podobnost náhodná, či záměrná. (Israha)
  • Při závěrečném souboji v Tokiu se Amara Namani (Cailee Spaeny) po katapultování z kokpitu Jaegera ocitne u nohou sochy obřího robota. Jedná se o sochu jednoho z protagonistů kultovního japonského anime seriálu Mobile Suit Gundam (od r. 1979). (Israha)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama