Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že snad od Soumraku mrtvých (nebo Úsvitu?...jasně, obojího) jsem si zombiárnu tak hezky neužil. Snímek balancuje mezi komedií a tragedií tak dovedně, že chvílemi je k pláči (povraždit své nejbližší přeci jen člověka zasáhne) a chvílemi neuvěřitelně vtipný (a nejde jen o auto, co jezdí na smrdutý dech zombíků). Jistě, mnohokráte viděné road movie, které snad přináší jako novinku jen postavu, co se umí se zombíky přátelit...a nejen to, ale pokud čekáte oddechovku, pak jde o správnou volbu. V jistých momentech je to spíše parodie (pokud na ni nepřistoupíte, budete nejspíš zklamáni) se slušnou dávkou gore (kamera je snad ohozená krví každých pět minut), avšak divák se dočká i několika vážných chvil. Závěr luxusní. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak v tejto zombie krajine by som sa ocitnúť nechce za žiadnych okolností.Z mojou výdržou by ma dostala aj tá z useknutými nohami,také boli rýchle.Má to nápad,má to drive,nieje núdza o dramatické chvíľky aj o zábavné momentky.Film je nasiaknutý,nabitý a prešpikovaný akciou,vobec nenudí a má silno vyvinutý zmysel pre humor a to hlavne z ironického uhla.Aj herci pasovali pradne do rolí a aj odviedli kus poctivej roboty .Zombie krysař tak to je iný origoš.Jedinú námietku mám ku kamere,ta nebola nejaká obdivuhodná.Nieje to táka pecka ako Dead Snow: Červený vs. Mŕtvy z toho istého roku ale aj tak solídny nadpriemer v zombie hororoch. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný, akčný zombie horor, kde sa nájde miesto pre humorné odľahčenie ako aj pre totálny humáč a nezávideniahodné situácie (keď musí hlavný hrdina zabiť dcéru a ženu....). Akčná stránka je na parádu a masakru zas toľko, že pozbierané časti tiel by ste mohli predávať pol roka na čiernom trhu v Mexiku a ešte by sa vám neminuli. Zároveň je tu veľa inovatívnych prvkov, ktoré som zatiaľ v zombie žánri neregistroval - smradľavý plyn vychádzajúci zo zombies, ktorý sa dá použiť ako palivo miesto benzínu, pomalé zombies cez deň, v noci rýchle, ovládanie zombíkov prostredníctvom jednej mysle.... Len škoda miestami dosť výraznej digitalizácie, už to nebolo to pravé orechové. Som za prirodzenosť a tá tu bola trocha na ústupe, dá sa to vydržať, nejaké body ale musím strhnúť. 80/100 ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je má drahá oblíbenkyně madam Smilly schopna nadhodnotit i ukrajinskou gerontofilní reklamu na prostatu, tak výjimečně musím dát sofistikovanosti jejích filmových poznatků za pravdu, poněvadž to byla fakt príma zombí jízda. Ovšem abych si zachoval drsnou image výstředního pelikána s despektem k autoritám a konvencím, který je až takový rebel, že během instalace libovolného softwaru třetí strany zásadně NEČTE licenční ujednání, tak tam tu čtvrtou hvězdu nedám, ani kdybyste se posrali. Nicméně ani přesto tomu nemohu upřít pár opravdu povedených puberťáckých džouků a kůl nápadů, jako je používání zombičů jako palivo. Když tak nad tím přemýšlím, tak zombie apokalypsa je vlastně docela fajn genocida a výrazně přispívá světovému míru, protože ať už jste negr, cigoš, arab, buzerant, kokot, nebo Flipnic, jako zombíci jste si všichni rovni. Všichni máte právo na svoji porci šedé kůry mozkové a všichni spolu svorně spolupracujete, abyste ji dostali. Prostě názorný příklad ukázkové multikulturní koexistence. Mně se to líbí. Závěrem bych samozřejmě rád poděkoval za skvělé titulky mému oblíbenému panu Honzovi, protože tolik píč a kurev v jednom filmu, to byl pro mě vyloženě balzám na duši, až i moje jezevčice u toho slastným studem zrudla na své preparované hlavě. Pohodová, krvavá, vnitřnostmi prosáklá zombie nálož pro ty, jenž se u obědu nudí a rádi by se třeba poblili. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je jedno či film mal rozpočet 160 miliónov alebo 160 tisíc. Dôležitý je výsledný dojem. Noc oživlých protinožců má chovanie a vizuálnu stránku zombíkov zládnuté kvalitne. Horšie je to už s hovoriacami postavami. A ešte horšie s príbehom. Ano, sú tu fajn nápady, ktoré však neposúvajú dej ako taký, ale len poslúžia konkrétnemu momentu. Tých aktuálnych 65% nebude vyjadrenie stupňa kvality, ale skôr cena útechy pre tvorcov za investovaný čas a snahu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)

Reklama

Reklama