Reklama

Reklama

3 dny na zabití

  • USA 3 Days to Kill (více)
Trailer 2

Ethan Renner celý život pracoval jako agent tajné služby. Byl jeden z nejlepších. Nyní se rozhodl skončit a věnovat se tomu, co kvůli práci musel odsouvat na vedlejší kolej – své rodině. Vždy se totiž dokázal efektivněji postarat o nebezpečné zločince než o svou dceru. Jeho manželka Christine odjíždí pracovně do Londýna a Ethan má poprvé sám na starost svou dospívající dceru Zoey. Netuší, že bývalý zaměstnavatel s ním má jiné plány... Tajná služba se na něj obrací s poslední zakázkou. A protože v sázce je nejen osud světa, ale i Ethanův život, tenhle úkol Ethan nemůže odmítnout. Má tři dny na to, aby zneškodnil světově nejhledanější teroristickou organizaci a zároveň se osvědčil jako dokonalý a starostlivý otec. (Bioscop)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (459)

somnar 

všechny recenze uživatele

Lucu, ty už přestaň fetovat... Celé je to především výkladní skříň Bessonových názorů (nemá rád přistěhovalce, současnou mládež, agentky CIA podle něj vypadají jak lepší latexový kurvy a násilí je podle něj občas akceptovatelné) než cokoli jiného. Hlavně než akční film - většinu stopáže zabere nudné sbližování Costnera a Steinfeldové, které je jen minimálně prokládané nějakou honičkou či střílečkou. Ale pouštějte se do akce s postavou, která je v posledním stadiu rakoviny a vždycky, když déle běží, tak prostě omdlí, spadne a z pusy se jí začne řinout krev... 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Houpačka, ale nasraný teda vůbec nejsem, jak jsem se i trochu obával. Příjemnému obsazení suverénně kraluje Kevča ohozený od Píka a Klopenburka, jehož charisma a hlášky plně zakrývají nedostatečné drsňáctví, no zklamaný jsem z minimalistické Amber Heard, která zde posloužila pouze jako figurína na snad luxusní hardy. Samotný příběh není extra akční, což by mi až tak nevadilo, bohužel hraní na city a scénaristické debility jsou místy do očí bijící. Na druhou stranu jasně říkám, že v závěru jsem očekával mnohem větší klišé (například rodinu jako rukojmí), navíc je film místy i povedeně zábavný (viz. scéna s Italem), takže jak jsem jindy na tyto blbosti pes, tak v tomto případě, byť ne hvězdičkově, vyjadřuji spokojenost. 69% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úvodných cca 20 minút je celkom dobrý akčný špionážny thriller. Potom to zrazu začne naberať podobu akejsi rodinnej dramedy a totálne to prestane fungovať. V druhej polovici je z filmu akýsi bizarný guláš, ktorý nedáva vôbec žiadny zmysel a divák začne dúfať, že je to celé iba jedna z hrdinových halucinácií. Nie, bola to halucinácia pána McG, ktorý už by sa na to mal fakt vysrať. Škoda, lebo Costner je v tej úlohe celkom v pohode. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Na začátek nutno podotknout, že normálně tyhle Bessonovy koniny toleruju a jsem i ochotná přistoupit na "pravidla" hry (např. absolutní nereálnost, přeprsklý postavy, neexistence nebo naprostá idiocie policie...), musí to ale fungovat a mít aspoň trochu konzistenční děj (např. Unleashed). Tady bohužel vedle sebe scény brutality (dekapitace výtahem) a pokusů o vtip (telefonáty dcery) skřípou, vtipný nejsou, budí akorát tak pochybovačný pozvednutí obočí. Costner fajn, ale mohl ze sebe dostat trochu víc suchýho humoru. Naopak Connie Nielsen paráda. Amber Heard je sexbomba jak se patří, se šarmem a vším, jediný mě sralo, že jako agentka CIA - tak to fakt neberu, neee!!! Ještě tak v Matrixu možná, ale jinak... neee!!! Zápletka klasická, odsýpaní dle očekávání, záporaci obstojný, dcera OK. Ovšem čekala jsem mnohem víc stylovou jízdu, sice plnou kravin, ale zábavnou. Tohle nic moc teda. 3-2*. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Může mít elitní zabiják rodinné problémy? Může a pokud má dopívající dceru, ještě rád si odskočí k nějakému tomu zabíjení. Nečekaně zábavný mix klasické akce a rodinné komedie, ve které charismatický Kevin Costner dokonale zvládá obě polohy a ještě u toho stihne hláškovat. Doufám, že ho brzo uvidím v nějaké pořádné akční jízdě, zasloužil by si ji. Zatrhl jsem si štourání do lapsů v logice a ohraných klišé, na správnou vlnu se naladil během několika scén, a pak už jsem se jen velmi dobře bavil odlehčenou a svižnou žánrovou zábavou. Jen tu otravnou smrtelnou chorobu si mohli strčit za klobouk, ta jediná drhla a rozbíjela tempo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény byly natočeny v nových filmových studií Cité du Cinéma založené Lucem Bessonem v Saint-Denis ve Francii, jiné pak srbském Bělehradě. (007.)
  • Keď Ethan (Kevin Costner) vstúpi do tetovacieho salónu, je vidieť nahý chrbát dievčaťa s mexickým tetovaním Panny Guadalupskej. Tú istú dievčinu vidieť aj pri tetovaní pána Janga (Choi Min-sik) vo filme Lucy (2014). Oba filmy napísal Luc Besson. Potetovaná modelka nedostala ani v jednom filme kredit. (Arsenal83)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Reklama

Reklama