Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouho se tenhle Cirkus rozjíždí, ale skvělá zábava nakonec stejně dorazí, ostatně jako vždycky. John Cleese nám předvede jak by mohla vypadat výuka, pak se podíváme na bojiště, ukousnutá noha tygrem není zase tak velký problém a samozřejmě je zde tolik propíraná nechutná scéna z restaurace. Určitě ne tak skvělé jako Svatý Grál, ani dějové jako Brian, přesto jsou to Pythoni. PS: Galaxy Song. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Proč vůbec žijem, k čemu to je? Je Bůh opravdu, nebo ne? Ať je to tak nebo tak, dneska zjistíme jak..... . Mám radši šílenější nápady. Ty historický mi připadají víc ujetější. Jsou zde samozřejmě výborný věci (třeba klip na téma spermie), ale je toho nějak míň. A jestli se dozvíte něco o smyslu života? Slíbili to! ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ!!!! Konečně se mi podařilo odchytnout si poslední díl pomyslné montypythonovské trilogie a pokusil jsem se s spolu s touhle nesmrtelnou bandou chacharů odhalit Smysl života. Jistě, oproti Svatému grálu a Životu Briana výrazně rozkouzkovanější a méně konzistentí, ale probůh, co byste chtěli - dyť je to surrealismus. Mimoto, některé momenty jsou vskutku brilantní a i když se zrovna brnká na vážnější strunu (Idleův monolog o mamince je v podstatě, na Pythonovské poměry mimořádně nezvyklé vážná a nehumorná scéna), nastoupí jako náhrada za absenci záchvatů smíchu poměrně působivé zamyšlení. Nad smyslem života, na tím, o co jsme přišli, když tidle magoři přestali tvořit v takové míře, v jaké dřív.. A také nad tím, zda-li je lepší býti člověkem nebo rybou... ? Protože Life is piece of shit, when you look at it a abyste na to přišli, nemusíte zrovna šlánout pánovi do kbelíšku.. Sakrblé... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, když nejde o hovno, jde o život - smysl nesmysl, stejně jsou to všechno nesmysly, že... %-[] . . . M.P., ten pozdrobek Otce, Syna i Ducha Ubu (matku Pusu nevyjímaje!) zplodil genrově i genderově geniální patafyzickou souskeč, vážně i odvážně odvázanou seanci na akokotuální tenata, takto atakující smysly pod taktovkou Mistrů T&G ve stylu velkého mašíblu! Ano, je to i O NÁS a je to tam!! Po "Životu Briana" d.m.s.n. druhá nejlepší M.P. taškařice, igitátorovi velmi lahodná, jak jinak... ;o))) - - - - - (Viděno ixkrát na dvd /v původním znění s titulky samozřejmě!/, hodnocení kdysi 15.07.2005 ixté, nesmyslný komentář zde blazeovaný jen tak při náhodném repete na hlubocenoční >prímakůl< /snad poprvé vskutku dostávající svého názvu!/ jako dvěstěsedmasedmdesátý - 29.7.2011) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj osobní problém s Monty Pythony není v jejich typickém humoru, ten mě dokáže skvěle pobavit, ale v jejich nevyváženosti. První půlka smyslu života mě dost bavila, ale druhá se stala nudným čekáním na konec vysílání. Krom toho je smysl života rozdělený na části, což mu zrovna neprospívá, i když svou humornou sílu to občas má (prolínání příběhů). Střídají se tak lepší příběhy (piráti, spermie, škola) s těmi slabými (hrozně průhledný zákop, zvracení). Právě proto dokážu ocenit střípky, ale ne celek, což za mě viditelně dělá většina ostatních uživatelů:). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Na tabuli v zasedací místnosti společnosti "The Very Big Corporation of America" (Velmi velká americká korporace) jsou uvedeny názvy dceřiných firem. Některé obsahují slovní hříčky nebo narážky na události ve filmu (např. jméno firmy „Liver Donors Inc.“ odkazuje na scénu s darováním jater). Viditelné názvy na tabuli jsou: Money Factor Printers Ltd, Super Big Ltd, Dawking's Mining Co., Horace Mann and Yure Ltd, Vast Holdings (Europe) Ltd, Star Bright Merchandise Org., Black and White Picture Co. Ltd, D.Odgey Enterprises Ltd, Consolidated Steel Co., Acme Construction Company, Doneys (Florence), Universal Amalgamations Ltd, Rubber Goods Incorporated, The All Enveloping Co. Ltd, Walker, Walker and Jones Bros, Better Plastics Corps, Space Propulsion Lab, Lange and Sons (International), R. Devious Inc., Phil Thevich Consortium, X. Tortion World Wide Ltd, Mirage Land Co., E. Normons and Sons, Micro Computer Inc., Payne, Bickers and Dogood Ltd, World Wide Wine Corp., A. Maze and Lee Huge, Dickinson Kincain Association, D. Crepid Holdings, Interstellar Travel Corp., Cooper's (Purveyors), Wakefeld and Daughter, Fastness and Vast Co. Ltd, Cartwright Tutorials, Arctic Geo. Lab. Co., R. J. McArthur Parks Ltd, Stn. Pendons Ltd, V. Rich and Son, Liver Donors Inc., Moonscape Products Ltd, Data Travel and Experiments, O. Verpaid Associates Ltd. (SeanBean)
  • V Irsku byl film původně mládeži do 18 let nepřístupný. Později byla hranice snížena na 15 let. V USA film získal rating R (děti do 17 let pouze v doprovodu dospělého). (Terva)
  • Tvůrci odmítli studiu Universal ukázat scénář. Eric Idle situaci okomentoval slovy: “Když jsme sami nemohli přijít na to, jak film udělat, oni by nám to neřekli.“ Místo toho studiu ukázali báseň, která shrnovala děj filmu, a předpokládaný rozpočet. Universal na základě toho film zaplatil. Idle zmíněnou báseň recituje na DVD verzi filmu. (Terva)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama