Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouho se tenhle Cirkus rozjíždí, ale skvělá zábava nakonec stejně dorazí, ostatně jako vždycky. John Cleese nám předvede jak by mohla vypadat výuka, pak se podíváme na bojiště, ukousnutá noha tygrem není zase tak velký problém a samozřejmě je zde tolik propíraná nechutná scéna z restaurace. Určitě ne tak skvělé jako Svatý Grál, ani dějové jako Brian, přesto jsou to Pythoni. PS: Galaxy Song. 85% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma nezaujíma, prečo má tento film 83 % a jemu podobným sračkám dávajú užívatelia bez problémov odpadové hodnotenie. Nezaujíma ma, či skupina Monty Python je kultová. Pre mňa je nepochopiteľná a preto sú dve hviezdičky pochopiteľné. Dokázal som odsledovať celý film napriek tomu, že dominantnými pocitmi, ktoré vo mne vyvolal bola nuda a trápnosť.Tých pár zábleskov humoru na lepšie hodnotenie určite nestačilo. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna scénka za všechno [Director's cut]: -Buď zdráv, Martine. -Kde máte kadibudku? -Žádnou nemámě. -Nemáte kadibudku? A co děláte? -Jíme špek. -Po špeku nemusíte na kadibudku? -Tak praví teorie. -Aha, a funguje to? -Žádnou kadibudku nemáme. -Chápu, ale máte potřebu? -Však víš, jak to s teoriemi chodí. Někdy všechno vychází, jeden, dva, tři dny, a když už to vypadá, že je to na zveřejnění... Vžum! A potřebuješ novou podlahu. *** ["Sex, sex, sex... Kde jsme to skončili?"] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Přímo strašlivě nevyrovnané. Některé pasáže jsou naprosto geniální, např. úvodní krátký pirátský film, smrťák a otrávená večeře, malá waflička (i když tam to hodně líže hranice snesitelnosti) nebo chorál každá spermička. No a jiné jsou - no, ne zas tak moc dobré (transplantace je fakt už hodně přes mojí míru). Přesto nehodlám dát míň než maximum, to těm dobrým částem udělat nemůžu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Totálny pokles toho, čo ponúkli prvé dve časti a teda aj sklamanie. Aj keď som si myslel, že im celistvosť príbehu v prvých dvoch častiach nemohla vydržať, nafúknutie a napchanie muzikálových, skoro nevtipných songov a rozstrihanie na sedem miničastí, ktoré ani jedna nie je na plné hodnotenie, si mohli odpustiť. Samozrejme, že je tu pár hlášok a dobrých scénok, ktoré stoja u mňa za ďalšiu projekciu, no celý film nezachraňujú ani v najmenšom. 60%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Graham Chapman je první, kdo ve filmu promluví se Smrtí. Chapman byl prvním členem skupiny Monty Python, který zemřel. (Kulmon)
  • Jediná postava, která se objeví ve všech čtyřech pythonovských filmech, je Bůh (Graham Chapman). (Kulmon)
  • Při natáčení segmentu "Crimsonova permanentní pojišťovna" se Terry Gilliam nechal trochu unést a místo původně plánovaných pěti minut se dostal na třicetiminutovou stopáž. Tvůrci tuto pasáž nakonec zkrátili na 16 minut a udělali z ní samostatný předfilm. (Terva)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno