Reklama

Reklama

Mariin nový přítel je dokonalost sama. Není to nikdo méně významný než sám Ježíš, který se vrátil na Zem, aby završil konec světa. Poblázněná Marie si získá jeho srdce. Je její láska silná natolik, aby kvůli ní Ježíš posunul Soudný den? Marie nemá štěstí na chlapy. Chvilku potom, co zrušila svatbu, se seznámí s tesařem. Konečně někdo citlivý, nesobecký a pozorný. Co čert nechtěl, hned na první schůzce Marii odhalí svou pravou totožnost. Není to nikdo méně významný než Ježíš. Nejdřív si Marie myslí, že má o kolečko navíc, ale vše se ukáže být pravdou. On je skutečně Mesiáš, který se vrátil na Zem před Soudným dnem. A ten má nastat už příští úterý... (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

NENECHTE SE ZMÁST NÁZVEM - je to opravdu odpad nejvyššího kalibru. Kvůli podmínkám hodnocení na CSFD jsem musel skouknout alespoň kus. Prvních pár minut to byla zajímavá veselohra - než do toho vmontovali Ježíše, pak začalo mé srdce plakat... Je zcela jasné, kdo je autorem - ten, jehož Ježíš porazil. A on teď Ježíše potupuje a znesvěcuje kde se dá, třeba i přes filmy. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Svěží, úsměvná a nekarikující komedie s laskavým morálním podtextem a apokalyptickým přesahem nadchne zejména ve své první polovině, plné roztomilých dvojsmyslů a vtipných situací, při kterých dochází pouze k standardním zázrakům a vzhledem k Ježíšově fyzické přítomnosti se tak navíc neporuší druhé přikázání... Vzorek obyvatelstva trefně zrcadlí životní styl a Lucifer jde už šest tisíc let s dobou, proto přesně ví, koho najmout na špinavou práci za třicet stříbrných... konec světa se blíží a termín pro nápravu je šibeniční! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film s výborným námetom a originálnym fantasy nápadom. Obsahuje silné myšlienky, ktoré by sme si mali často ako ľudia pripomínať. Rozbeh bol pomalší, dejová linka často skĺzala do bežných rodinných problémov a nudy. Odkedy sa však do toho zamontoval Ježiš, tak snímok získal nielen na humore ale aj pútavosti. Záver bol vôbec najlepší, také zhmotnenie priam Dantovskej apokalypsy som veru nečakal. A k tomu ako čerešnička na torte pekné posolstvo. 65/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pohled na apokalypsu tak trošku na odlehčený způsob a pro mě osobně naprosté zjevení, které ani nevím, k čemu bych pořádně přirovnal. Vlastně jsem ani nevěděl o čem to celé je a to bylo moje překvapení příjemnější. Malý komediální nádech a hlavně naprosto uvolněná atmosféra, která nám dá nahlédnout na soudný den, který je servírován na německý způsob. Lehce, stravitelně a s výbornou příchutí. Dal bych si ještě jeden chod, ale snad někdy později. Za pět. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dostal ten nápad na scénář, když prošel kolem nějaké evangelizační sekty, která pořvávala: "Ježíš tě miluje!", jak to někteří z těch prudičů dělají občas na Václaváku nebo na Smíchově? A řekl si pak: "Co to vzít doslova?" Každopádně, námět je to originální. Romantických komedií s Ježíšem není mnoho. ___ Snímek má i vtipné dialogy ("Ožrala jsi Spasitele!", Marie při pohledu na Ježíšovy jizvy: "No, jo, tvoje zkušenosti s lidmi jsou vážně k posrání."), hodně vydařený loutkový úvod, povedené triky, hezké scenérie a dobré herce. Jenomže malinko se nálada i tempo rozkliží, začíná to občas být zbytečně vážně a ke konci i nepřehledné. Čím že to vlastně měla Marie zradit Ježíše? Vždyť ho nezradila, jen zauvažovala. Proč nakonec změnil své rozhodnutí? A byl on vůbec hybatelem děje? Jak je možné, že nevěděl, co se na Zemi děje, to se dva tisíce let vůbec nezajímal? Vždyť je vševědoucí....Není to dotažené a vysvětlené. ___ Nicméně film poskytuje nejlepší vysvětlení, proč tě musí bolet zlomené srdce. I já bych šáhla po medicíně, kdy se tě někdo dotkne a v tu ránu je to pryč. Ale to by bylo špatně. Jen bolest je důstojným náhrobkem za ztracenou lásku, jinak za nic nestála. _____Scéna, kdy on se k ní noří do jezera a tedy potlačuje svou božskost na úkor lidskosti, je tak kouzelná, že na mě působila jako báseň neskutečně dojímavé něhy a krásy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ježíš mě miluje je také název básně, kterou napsala Susan Warner v roce 1860. (Terva)

Reklama

Reklama