Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Olsenově bandě byl svěřen úkol přímo od předsedy vlády – mají ukrást brk Hanse Christiana Andersena z Dánského muzea. Jenže předsedův poradce, starý nepřítel Olsenovy bandy, chystá léčku – brk má být ve skutečnosti součástí nekalého obchodu s Čínou. Najednou se tak ocitá v ohrožení 30 milionů korun, Egonova čest i národní poklad a Olsenova banda vymyslí blbovzdorný záchranný plán, který zahrnuje zubařskou vrtačku, sklenici medu, láhev švestkového bio džusu i hromadu mrtvých krys.; Přístupnost: 12 let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dejte ruce nad hlavu a ani se nehněte nebo vypustíme psy !! Ne, že bychom nějaké měli.. Ale plánujeme si je pořídit !!" ;) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Olsenova banda je taká priemerná "moderná" komédia, v ktorej sa ale veľa nenasmejete. Nie je takmer na čom, spomeniem si max. na 2 momenty (beatbox tlsťocha napr). Na druhej strane remeselná práca 3D animácie je na vysokej úrovni, plná detailov, ktorej sa z Európy môže rovnať tak akurát nemecká a španielska tvorba. Hodnotenie: 55% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První dánský celovečerák v počítačové animaci 3D objektů je blbounská komedie, kde je humor cele založený na pitvoření a žvatlání. Snímek těží z tradice a kultu dánské filmové série Olsen Gang, kterou aktualizuje pro dobu počítačové animace, ale bohužel pouze ve smyslu druhořadých rádoby grotesek. Problém filmu, ale spočívá především v tom, že původní série je ze 60. let. Staré filmy kopírují styl a feeling uvolněných kriminálních komedií z Anglie (Prácička v Itálii) či USA (Dannyho jedenáctka, Případ Thomase Crowna). Jenže tyto filmy fungují právě nejlépe ve své původní podobě a naopak jejich remaky či aktualizace nikdy pořádně nezabraly - viz zapomenuté remaky Aféra Thomase Crovna (1999), Loupež po italsku (2003), Mstitelé (1998). V případě tohoto filmu je pak kámen úrazu v tom, že šibalské a světácké figury původní série transformuje do hloupých karikatur a na místo stylovosti dosazuje pitvoření. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • "Olsen-banden" by správně mělo být přeloženo jako "Olsenův", nikoliv "Olsnův gang". (Jirk@N)

Reklama

Reklama