Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

venus 

všechny recenze uživatele

Téma vyhlazení lidstva z povrchu zemského je téma mnoha hollywoodských filmů, ať už je příčinou přírodní katastrofa nebo meteorit z vesmíru. Terry Gilliam se nenachal zahanbit a natočil výjimečný film protkaný černým humorem a sarkasmem. Role Brada Pitta byla úžasná, hlavně když šílil v blázinci! Do poslední chvíle se nedalo odhadnout, jak celý film skončí a to mám na filmech moc ráda - když nejsou předvídaletné. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejsem až za hrob uctívající tvorbu páně Gilliamovu, ale tenhle film, který jsem si musela pustit několikrát, abych ho absorbovala v jeho plné rozvětvenosti, barevnosti, emotivnosti a vůbec v celé jeho pestré škále, velmi ctím. Bruce Willis, kterého jsem do té doby vnímala především jako vtipného bodrého řízka, mě posadil svým výkonem na zadek. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu patří do Zlatého fondu světové kinematografie!Žádné hluché místo,zápletka vypointovaná.Ten kdo to chce pochopit musí také přemýšlet a ne jen jíst popcorn. Režie je vytříbená a vytváří atmosféru blížící se apokalypsy,prostě Gilliam.Výkony herců jsou také vynikající a hudba je nezapomenutelná.Prostě kult jaký se natočí jen málokdy(a někdy už vůbec).Doporučuji všemi dvanácti :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film. Výkony jsou jednoznačně velkolepé. Bruce Willis mne překvapil. Nikoho jiného si v jeho roli nedokážu představit. Je dokonalý jak v použití řeči a těla, tak v zabarvení hlasu. Zvládne vypadat nebezpečně, extrémně zranitelný a nemocný současně. Výkres postavy je poutavý a v jednom momentu začnete věřit, že by mohl být opravdu duševně nemocný a že vše kolem je součástí jeho halucinací. Film jako celek je krásně poskládán a je jedním z nejlepších sci-fi (dokonce bez třpytivých efektů). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Willis ve své nejlepší roli kariéry zapomněl na své herecké manýry a odhodil svůj úsměv č. 1. Mimořádný film s geniálně vymyšlenou zápletkou a dechberoucím koncem. Ani na chvíli se divák nenudí a jeho mozkové závity pracují na plný pohon. A tak jedinou slabinou zůstává brutální přehrávání Brada Pitta, které mi kazí dojem z filmu. Děkuji ti filmový bože za Terryho Gilliama. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Při testovacím promítání nebyl film přijat nijak vřele. Studio proto požadovalo několik zásadních úprav, ale Terry Gilliam trval na tom, aby byl film uveden do kin přesně tak, jak ho natočil. Vyplatilo se. (don corleone)
  • Armáda dvanácti opic je inspirována pasáží z novely Lymana Franka Bauma "The Magic of Oz", v níž dvě knižní postavy přesvědčí dvanáct opic, aby se za nekonečné zásoby jídla staly jejich lidskými vojáky. (3DD!3)
  • Natáčelo se od 8. února do 6. května 1995 v Marylandu, Pensylvánii, New Jersey a v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama