Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (1 107)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dělej, že to bylo složitý." Bylo to dobrý, ale dost mi v tom chyběl Bond. Takovej ten týpek, co hravě přepere právě vybuchující nukleární hlavici a ještě přitom s lehkostí přivede k orgasmu středně velkej sultánův harém. Místo toho jsem potkal trošku odkvetlejšího světáka, kterej sice pořád protřepává a nemíchá, ale jinak je spíš tak nějak zlomenej a bez sarkasmu. Taky bondgirl patřila k tomu nejslabšímu, v čem se za 60 let James (nula nula kolik?) šťoural, ale tuhle chybku částečně napravila agentka Paloma se svým třítýdenním výcvikem. Taky příležitostná akce byla poměrně svižná a zábavná. Nicméně pokus vymámit ze mě slzu nad osudem nesmrtelnýho agenta považuju za hodně nepovedenej. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není čas být dojemný... nebo je? Loučení Daniela Craiga jako Bonda je vizuálně moc pěkné, několik akčních scén je opravdu skvělých a celé to nepůsobí jako oddechnutí, ale jako poděkování. To pro mě je možná největší úspěch celého filmu, který v sobě má hodně z klasické bondovské mytologie (odkazy do starých bondovek je tu výrazně více než v předchozích filmech a současně se uzavírá Craigův cyklus a zavírají se dveře za postavami). Překvapila mě mírně zápletka,která je spíš z Mission Impossible než Bonda a arcipadouch je dost nevyužít a nevysvětlen, škoda. Velmi elegantně působí dialogové scény s novými postavami (Ana i nová 00), vtip je elegantní, PP zas tak neruší... Je to výjimečný díl, nejen tím, že se tu James (spoiler století) nevyspí s žádnou z náhodných slečen, ale i proto, že z filmu čiší uvědomění kvality a příběhové nevyváženosti předchozích čtyř filmů právě s Craigem. Dveře za pětidílnou poutí James Bonda za lepším světem se uzavírají a Daniel Craig zhasíná s přehledem. PS: na plné hodnocení by se dalo 20-30 minut odstranit. PPS: dát si předtím v Imaxu 30 minut reklam je ok jen za předpokladu, že Vám pustí trailer na Dunu i na Matrix (a ten je teda v kině pěkná jízda!). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No time to Breath!Kdybych byl Armádní generál, tak mobilizuji celou svou armádu fanoušků a povinně razím se všemi do kina. Uff exquisite film.Na rovinu přiznám, že Bondovky nikdy nebyly můj šálek čaje, nikdy si neodnesly ode mne hvězdičkový full house, vždy je dostal Cruise se svým Mission Impossible, ale jakmile Sam Mendes je sesazen a nahrazen Cary Joji Fukunagou, tak ten film dostává absolutně jiný rozměr a pro mne je No Time to Die nejlepší Bondovkou vůbec a nedokážu si představit, že by to mohlo být udělano lépe, zde je vše perfektní jak švýcarské hodinky a já si po 3 hodinách v kině řekl, že bych chtěl ještě hodinu další, protože je to Jízda jak prase.Film se už od úvodu řítí z jedné akční scény do druhé ( Sice PG-13 akce) ale tentokrát přihmouřím oči, Daniel Craig hraje doslova ďábelsky ( ten chlap si zaslouží oscara), Rami Malek/Christoph Waltz double villain feature, Ana de Armas ( tu jsem čekal více prostoru), ale i na tu chvíli si dokázala strhnout plně pozornost. Celý ten příběh se řítíl pro mne neskutečně kupředu, bylo znát, že se jedná o finále a každý jeden záběr/moment byl podán s naprostou přesností a excelencí. Při výměně dialogů, jsem dlouho netajil dech, tak jak tady ( Možná naposledy u Temného rytíře) a to říká člověk, který se bez Gore prakticky neobejde. Hans Zimmer music opět vyvolává husí kůži, hodinový akční úvod, hodinové akční finále, víc jsem si přát nemohl. Závěr filmu je však vyloženě zrdcující, Nová Bondovka mě v závěru položila na lopatky, natáhla na skřipec a tahala až do finálních titulků. Slzy tekly proudem a narvaný kino sál byl odpálen do vesmíru stejné jako já, jinak si to ticho po celé 3 hodiny vysvětlit nedokážu.Společně se Suicide Squad za mne film roku.Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Časy, kdy se na Bonda chodilo kvůli explozím, gadgetům a dekoltům jsou definitivně pryč. Daniel Craig převedl Bonda do časů, kdy hrdinové krvácí, cítí a mají vymezený čas. Není čas zemřít krásně uzavírá oblouk započatý Casinem a navzdory chaotickému padouchovi doručuje přesně to, co jsem čekal: překvapivě komorní a dojemné finále pro nejlepšího Bonda všech dob, Daniela Craiga ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

AŤ TO STOJÍ ZA TO. Zapomeňte na revoluci v Casinu Royale nebo vhled do Bondova života v Skyfallu, TOHLE je to nejskutečnější povýšení Jamesova univerza, jaké si dokážeme představit. Začátek jak ze severské detektivky, vymazlená akce (motorka) i spousta hračiček (vybavené auto), humor, stále stejně zaťatý i nemilosrdný hlavní hrdina a spousta odkazů na starší filmy. Na druhé straně mnoho nového, něco, na co možná není připraven ani fanoušek, ani "jen obyčejný" divák Bonda a něco, o čem se bude ještě dlouho hovořit a rozebírat to do poslední nitky. A nakonec závěr, který si nepřeje téměř nikdo, ale který (bohužel?) po všem výše vypsaném dává smysl. Nový Bond je trochu jízda nahoru dolů, začátek i finále na ostrově šlapou, romantická a rozervaná linka lehce nudí a je z ranku těch, kteří konzervativci těžce zkousnou, ale já, který jsem na půl cesty mezi fanouškem a divákem, jsem ji přijal, i když o ní budu muset ještě hodně přemýšlet a minimálně další zhlédnutí je pro mě nezbytností. Moje sympatie k snímku oscilovaly v průběhu sledování mezi 90% a 70% a výsledné hodnocení je kompromis. V dalším Bondově dobrodružství nás čekají dost zajímavé věci a já jsem zvědav, jak je tvůrci vyřeší. Zkrátka a dobře - hlavní hrdina vyspěl. Povedlo se tohle i lidem, kteří film doopravdy sledovali? ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Léa Seydoux bude teprve druhou herečkou, která si zopakuje roli Bondgirl. Jejím prvním filmem bylo Spectre (2015). (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (noelcoward73)
  • K úvodnímu songu od Billie Eilish režisér uvedl: „Snažil jsem se Billie dostat před producenty Barbaru a Daniela, kteří o ní toho moc původně nevěděli. Snažil jsem se jim vnuknout takovou volbu, kterou by nikdo moc nečekal.“ Eilish sice v době premiéry Casina Royal (2006) bylo pět let, ale její bratr a spolupracovník Finneas O’Connel, který má velký vliv na sestřinu tvorbu a je i spoluautorem některých jejích písní, je údajně velkým fandou Bondovek. Ani Fukunaga ani autor hudby k filmu Hans Zimmer neměli žádný větší vliv na tvorbu ústřední písně, Eilish dostala jen popis základních ideí filmu. „Mrazilo mě, když jsem to slyšel prvně,“ vzpomíná Fukunaga. „Stačilo jen posunout aranžmá k obvyklé velkoleposti bondovských písní, ale základ byl perfektní. Dokonce i Hans řekl, že ho čeká minimum práce a že ta píseň je úžasná.“ (MatyM)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama