Reklama

Reklama

Na cestě - Série 4 (2007) (série)


Na cestě po Mauriciu (S04E22)

(epizoda)
  • Česko Na cestě po ostrově Mauritius (více)
Česko, 2008, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Bůh prý nejdříve stvořil Mauricius a teprve pak se jeho obrazem inspiroval při stvoření ráje. Tak to alespoň po návštěvě ostrova, ležícího v srdci Indického oceánu, napsal slavný americký spisovatel Mark Twain. Právě tenhle slogan naláká každý rok k návštěvě mnoho turistů, kteří většinu času tráví v tyrkysově zbarveném moři nebo na procházkách bohatou přírodou. Nejslavnější květinou ostrova je obří leknín, který prý na vodě udrží i malé dítě. Tuto zvláštní rostlinu můžete na ostrově spatřit dodnes. Stejně jako filatelistickou ikonu Modrého mauricia. Pták dodo alias blboun nejapný sice také patří k symbolům země, ale poslední živý exemplář tu byl naposledy spatřen začátkem osmnáctého století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veruže ma prekvapilo, keď som zistil, že väčšina obyvateľov ostrova sú prisťahovalci z Indie vyznávajúci Hinduizmus a pritom takto blízko Afriky, keď aj bližšie Indii nájdete ostrovy plné moslimov, či kresťanov. Dostihy fajn, krajina krásna, škoda toho vtáka, čo vyhubili, no tiež ma prekvapilo, že tu sa zrodilo vraj jediné víťazstvo Napoleona na mori, síce neviem, či celkovo jediné alebo iba nad Britmi, ale je asi jasné, že ostrov námorné veľmoci ovplyvnili. Tiež ma zaujala tá rastlina v slanej vode. Táto séria je pre malé ostrovy a územia s malým počtom obyvateľov ako stvorená a tu to celkom potvrdili. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mauritius je tak trochu zapomenutý kousek země, alespoň tím, že tam nemíří desítky milionů lidí, což by asi tento ostrov potopilo pod moře. Ale díky tomu je tam proč jezdit a vidět vše co nabízí. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cestopisný seriál, ktorým diváka sprevádzajú populárni českí herci Jiří Bartoška a Miroslav Donutil. Mal som zo zaberov a obsahu velmi prijemne pocity, takze budem sledovat aj dalsie casti: Na ceste po severnom Altiplane, Na ceste po Antigue ()

Reklama

Reklama