Reklama

Reklama

Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství. (Intersonic)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (42)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

V jednoduchém příběhu s obvyklým přídělem morální výuky o důležitosti přátelství, soudržnosti, bla bla, je jediná věc která se vymyká. A to jsou ti malí fotbalisti. Úžasně podaná mentalita hráčů, vtípky, narážky, všechny stereotypy, to je vtipně zpracováno a navíc ve velice slušné animaci. Zbytek už tak výjimečný není, a občas je to i nudné. Ovšem finální zápas to opět zvedá, a nezbývá než konstatovat, že tohle se může natočit jen v Jižní Americe, kde je fotbal náboženstvím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy majú veľmi zjednodušené charaktery a väčšina by sa ich dala popísať jednou krátkou vetou, prípadne krátkym slovným spojením. Najhoršie je na tom ale Amadeo, ktorý je zúfalo nevýrazný a nezaujímavý. Jasne, má to byť tuctový ostýchavý trasoritka, ktorý nakoniec v ten správny okamih preukáže odvahu a odhodlanie, takže s istou mierou nevýraznosti a nezaujímavosti sa u neho počítať musí. Najlepšími časťami sú úvod, kedy dôjde k podarenému súboju vo futbale a záverečných dvadsať minút, kedy sme svedkami reálneho zápasu, v ktorom sa Amadeo proti nepriateľskému tímu postaví s tými najväčšími outsidermi a úbožiakmi, akých si len viete predstaviť. Oboje je natočené veľmi dynamicky, má to grády a je to zábava. Prostredných približne päťdesiat minút je ale prakticky nedejové, podstatne menej zaujímavé a zábavné a ide v nich viac-menej len o to, že oživení panáčikovia hláškujú, skandujú, handrkujú sa, poštuchujú sa, osedlávajú potkany zo skládky, lezú po púťových atrakciách a robia tváre. Na animovanom filme Hurá na futbal je najzaujímavejšie to, že je argentínsky a že ho natočil Juan José Campanella, ktorý je okrem iného držiteľom dvoch oscarových nominácií za najlepší cudzojazyčný film, z ktorých jednu dokonca premenil. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Otevírací fotbalová variace na ikonickou sekvenci z 2001: Vesmírná Odysea navnadí, pak je to ale ta nejjednoduší klišé pohádka s lidskými charaktery, které už tvůrci snad nemohli více odbýt. Co se týče malých fotbalistů, je to mnohem lepší, ale banalitu příběhu už to nepřebije. Pozitivní je, že opravdu lze v Argentině udělat animák technicky téměř na úrovni pětinásobně dražších projektů od Pixaru. Smutné je, že finální fotbalový zápas je fantasticky udělaný, má emoce, srdíčkou, adrenalin a skvělý fotbal (zpomalovačky), takže nezbývá než litovat, proč to nešlo v předchozích desítkách minut. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ide o celkom pohodový animák. Vyzerá to pekne, máme tu pár sympatických postáv a príbeh hoci poznáme a vieme ako to bude pokračovať (väčšinou) nie je vyslovene zlý alebo nudný. Jediné čo by som povedal je, že humor je trošku mimo, ale to je asi tak jediné čo by som vytkol. Inak ide o celkom fajn film, na ktorý sa dobre pozerá a človek si ho dokáže užiť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Včera po dokoukání jsem si ještě říkal, že mi to je i přes hromadu mínusů vlastně docela sympatické, ale čím déle se mi to rozkládá v hlavě, tím více mě štve ten neskutečně odfláknutý scénář. Oni přijdou s tak zajímavým a originální nápadem (aspoň teda já jsem ještě nenarazil na film o hráči stolního fotbálku, kór animovaný), ale zasadí to absolutně klišé zápletky a ze všech postav udělají jen prázdné šablony, až to celé dopadne tak, že oživlé figurky ze stolního fotbalu, které měli hlavním postavám jen sekundovat a starat se u humor, se rázem stávají mnohem zajímavějšími, protože je sledujeme většinu času a hlavní postavy jsou tak nezajímavé, že jsou vám vlastně úplně fuk. Takže nefungují postavy, nefungují vztahy mezi nimi, nefunguje zápletka, nefunguje moc ani humor a vše, co se tu stane, se řídí úplně nahodilou logikou. Jsem k tomu shovívavější, je to přece jenom pohádka, ale jedna věc je, když pár lidí z malého městečka (málem) porazí nejsilnější filmový klub na světě a druhá je, když Ace unese Lauru a ukazuje jí, jak experimentuje na zvířatech a sportovním náčiní a snaží se vytvořit dokonalé hybridy (!!), což nejenom že přijde zničehonic, ale hlavně z toho ten sci-fi prvek do pár minut zmizí a pak už se k němu film vůbec nevrací. A nějak takhle se tu dávkují veškeré zvraty. Sem tam kreativně, ale naprosto neuspořádaně, takže bych z toho i jako děcko měl spíš bordel v hlavě a spíš se jen těšil na to, až se zase objeví oživlé figurky, protože to (a asi ještě ten finální zápas) by bylo nejspíš jediné, co by mě na tom v tomhle věku zaujalo. Promarněný potenciál. Lepší 2* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se zatím o nejdražší argentinský film všech dob - stál 21 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Jedná se o první animovaný film argentinského režiséra Juana Josého Campanelly. (Plechpetr)

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama