Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva norci na stopě zločinu, aneb autoři, kteří nenávidí diváky.. Z komentářů cítím něco ve smyslu: „Ostravsko je sice na severu, ale sever Evropy to není.“, nicméně pozor! Tohle byl pokus o českého R.Chandlera (byť poněkud "osvětleného"), co je plný náznaků, strohosti, zbytečností, postav unavených sluncem zločinu i doby a prý i psychologické drobnokresby. Samotný název je pak ironickým úšklebkem směrem k severské detektivce, kterou Sedláček dle svých slov bere jako recyklát. Samozřejmě mu neupírám právo na názor, ale: 1.) Co je potom toto? 2.) Jeho recyklát nešetří, ale využívá obnovitelné zdroje (koncesionářský poplatek) a tak by měl být ke svým mecenášům (divákům) daleko pozornější.. Ostravský Big Ben Norbert Lichý by si zasloužil z prostředí rázovitého regionu už nějakou tu kriminální minisérii.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já toho Roberta Sedláčka začínám zbožňovat čím dál víc. Kdybych si odmyslel děj, vizuální oko režiséra a moje jedno jsou, též herecké výkony (Langmajer se vrátil, aspoň na chvilku) potěší v určitých chvílích příjemným odstupem, jen vyústění a motivace hlavní hrdinky a rádobyšokující závěr to celé táhne ke dnu zbytečně víc, než bych byl ochoten tolerovat. 50%. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminálka, která ale postrádá napětí a drama, nehledě na to, že každý divák musel vraha odhalit téměř okamžitě. Sice to nejsou úplné čtyři hvězdičky, ale myslím, že si film přece jenom zaslouží lepší hodnocení, proto jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení. Nejvíc asi zklamal konec, od kterého jsem čekala daleko víc. Pohodová atmosféra u kriminálek prostě nefunguje. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Chvílema sem si připadal jako na pokračování kanadský sody, která běžela těsně před filmem na Čt. Už dlouho, vlastně nikdy jsem neviděl kriminálku co se bere vážně, a přitom působila naprosto parodicky. Miláček českých kritiků a protekční dítě ČT pan Sedláček naprosto degradoval žánr zvaný kriminálka. Pro oživení mého komentáře sem hodím pár konkretismů. Ano, je zcela bežné a každej chlap z oddělení vražd nám to jistě na kriminálce potvrdí, že pokud dostane tip na místo, kde se může schovávat podezřelej brutální sériovej vrah vezme na místo i svou dcerunku a nechá jí tam bez dozoru. Taky nám jistě každej kdo zažil pád z vejšky na záda a je zraněnej potvrdí, že se lečil řádově v hodinách až dnech a nikoli týdnech až měsících. No radši toho nechám, protože tohle mělo s kriminálkou spoelčnýho asi tolik co Klaus se smyslem pro humor. Někdo by měl panu Sedláčkovi říct, že ke kvalitní kriminálce nestačí jen ukrást název jednoho severeskýho majstrštyku a trošku ho předělat, chce to přece jen trošku víc. Ale tak co by se kdo snažil, když má pro cokoli co natočí brány Český televize otevřený dokořán. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hanychová ako herečka? Ej, tak v role kurtizány alebo zlatokopky, to jej sedí, čo potvrdila aj v jedinej dobrej pesničke od Rytmusa. Prekvapilo ma, že sa tu dokázala naučiť tých pár viet, čo jej dali dokonca nepotrebovala ani dabing. Inak kriminálka je to tak na úrovní dôveryhodnosti Langmajera ako kriminalistu Davida Vlka, ktorého by sa nebáli ani ovce. Záver nešokoval, skôr zhnusil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)

Reklama

Reklama