Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Z úcty k výkonu J. Langmajera a M. Stránského dávám 3 hvězdy. Vraždy byly v tomto případě podružné. Děj se zaměřoval na oba detektivy a jejich ambivalentní vztah. Jejich životy-neživoty byly velmi věrohodné - toto povolání často vede k životu osamělého a cynického vlka s nějakou tou vzpruhou na dně skleničky nebo hrnku. Postava nevěsty byla průhledná, hlas v telefonu napovídal, která to je asi herečka. Nepropracovaný byl i samotný vzorec vraždy. Kromě obou výše zmiňovaných herců byl dobrý i N. Lichý. Málo prostoru zde měl vynikající J. Plesl. A. Hanychová snad hrála samu sebe. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Po půlhodině jsem se začala v křesle u TV vrtět a nevěděla proč - že by proto, že mluví všichni nějak stejně jednotvárně, že napřed dlouze hledí a pak řeknou holou větu, že se všechno hrozně vleče....? A než jsem na to přišla, usnula jsem - ani nevím, jestli to byla škoda - mám pocit, že o to, kdo je vrah(yně) šlo až kdovíkolikáté řadě... ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

2/2015: Jal jsem se čistit HD, abych měl místo na „Tatínka“ a tak došlo na „Ženy“... Nevím, co mne k záznamu pudilo. Nejspíš mne motivoval název Ženy v pokušení (ach ty zasuté preference). Vydržel jsem až do konce, ale jenom proto, aby se neřeklo, že jsem to neprotrpěl a hodnotím. ČSFD važ si toho, že jsem obětoval kus svého života (a to pomalu začínám vážit, co ano a co už za to nestojí...). Tedy s čistým svědomím mohu dosvědčit, že už dlouho jsem neviděl tak unylý, nenápaditý a nudný film. Pan Sedláček, byl-li to jeho záměr, působil jako dokonalý moderátor (to, co zpomaluje chemické reakce) a takové tempo by spíš svědčilo sboru dobrovolných hasičů (nic proti nim) v nastudování severského dramatu pro domov důchodců. Tak jako některé detektivky jsou „baterčičkové“, tato byla vesměs “čučivá“. Lituji, že jsem takový šílenec a dokoukal jsem do konce. Jedna hvězda za udržení filmového průmyslu v CZ, druhá za to, že se nikdo z týmu (o divácích nevím) nezasebevraždil (v titulcích žádné ujištění nebylo), anebo za naznačení „Tudy přátelé cesta nevede“. Ovšem Hana Vagnerová - krásný kousek! **** Edit 1/2024 Až si toto přečtou vedoucí údy ČSFD zruší mi účet a vy kolegové a kolegyně mnou opovrhnete... Co se stalo? Tento film jsem viděl o5 v rámci vzpomínky na p. Lichého. Nejenže jsem si nevybavil, že jsem ho kdy viděl a to tak, že ani trochu, ale tentokráte mi námět přišel zajímavý. Detektivky kromě Poirota, pí. Marplové a Vraždy v kruhu nevyhledávám a možná proto se mi zdál drastický sen jelikož se v zobrazení mrtvol dost vyžívali. Přidám jednu hvězdu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

45%? Ale no tak. Mám pocit, že většina hodnotitelů nerozeznává mezi českým nízkorozpočtovým televizním filmem a americkou detektivkou za miliony dolarů. Jinak si to hodnocení nedovedu vysvětlit. Scénář co se týče děje je sice velmi průměrný, ale o to více to vynahrazují některé typické sedláčkovské ironicko-absurdní ukončení jednotlivých scén. Řemeslně je to natočeno velmi profesionálně, poměrně hladce to plyne a občas i vypadá jako běžný film pro kina, což je na tuzemský TV film velmi zřídkavý jev. A taky mám pocit, že všichni naletěli na název, který NEZNAMENÁ, že Sedláček chtěl udělat českou kopii severských kriminálek - ve filmu je to jasně vysvětleno. Stačí si ještě jednou pustit scénu tiskovky - opět ironie. Na českou televizní tvorbu výrazný nadprůměr. Akorát tu Hanychovou si mohli odpustit. ps: jinak nejvíc mě pobavila Simona Babčáková, která zde má až bressonovsky netečný herecký projev :). ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco Sráči se na půdorysu akčního krimithrilleru ve třineckých kulisách zaměřovali na analýzu společenského marasmu, další Sedláčkův (a Zapletalův) televizní film je pokus o noir, v němž nejde ani tak o ženy, které nenávidí muže, ale spíš o muže, kteří řeší problémy tohoto světa, ale jejich vlastní světy se pomalu hroutí. Ani zde nechybí několik typických sedláčkovských momentů ("Nechcete udělat fotku?"). Jestli je někdo vážně přesvědčen, že herci v tomto filmu neumějí hrát, jsou špatně vedeni, nebo se jedná o parodii, pak neví, o čem mluví. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama