Reklama

Reklama

Arakain XXX & Lucie Bílá

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Česko, 2012, 105 min

Hrají:

Lucie Bílá

Ve sto pěti minutách atraktivně zpracovaného obrazového a zvukového materiálu má divák možnost nahlédnout do zákulisí přípravy letošního významného roku kapely Arakain a přesvědčit se, že i Lucie Bílá, přes popovou současnost, nezapomněla nic ze své rockové minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Satan 

všechny recenze uživatele

Arakain letos vyrazil na své turné k jubilejním 30 letům existence a představil se s tříhodinovou show, která nabídla 30 písní napříč diskografií kapely a pokaždé u nich byla Lucie Bílá. Kdyby někdo čekal tohle na DVD, bude zklamaný. Chystá se totiž ještě jedno a to už bude záznam koncertu v Praze s Petrem Kolářem jako hostem. Tohle DVD je vlastně výběr 16 skladeb (chybí zásadní songy jako Amadeus, Proč, Kolonie termitů, Gilotina atd.) natočených v MusicCity a prolínaných z koncertu na MORu...takže vlastně 16 klipů. Nic světoborného, ale potěší téměř hodinové rozhovory se členy kapely, které se nesou na technické bázi - kdo na co hraje, co kdo používá a proč, jak se učil hrát, jaké měl vzory atp. Ten, koho to zajímá, tyhle informace určitě ocení. Už se těším na regulérní live DVD z koncertu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Koho tohle napadlo? Arakain hraje pro bandu kameramanů v prázdném Music City. Kameramanů je tolik, že každou chvíli je některý z nich v záběru. Přitom spousta těch záběrů není ani zaostřených. K tomu nervní střih, kamerové prostocviky a občas prostřihy na o mnoho živější kapelu na festivalových pódiích. Ale to je jen obraz, zvuk je stále ta zkouška v prázdném Music City. A když tam není publikum, tak asi nemá cenu svítit, takže tu máme občas nějaké stíny ve tmě. Vidět takhle jednu dvě písničky na YouTube, tak by mě to asi bavilo, ale po více jak hodině a půl z dévédéčka, za které jsem vyhodil několik stovek a nejspíš ho už nikdy neuvidím...? ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Arakain sleduji prakticky od jeho vzniku před třiceti lety. A po celých těch třicet let mi přinášel jen radost, ať už byl za mikrofonem Aleš Brichta, Petr Kolář nebo teď Honza Toužimský. Tento dokument je proto pro mne lahůdkový. Mám je dvě výtky. Příliš dlouhý začátek, kdy se nám představují všichni aktéři. Druhé mínus je, že hudební nástroje jsou výborně natočeny, ovšem na úkor zpěvu, který je trochu "upozaděn". Je to škoda, jinak by bylo ještě patrnější, že Lucie Bílá zpívá výborně a měla u metalu zůstat. Jasně s Arakainem by asi nezískala ty Slavíky a těch penízků by zřejmě také nebylo tolik (Petr Kolář - totéž). Suma sumárum, tento video film je, přes ty výhrady, velmi pěkné (zvláště ty prostřihy ze studia na pódium rockového festivalu) a já dávám plnou palbu 5*! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nápad pořídit tak trochu "zkušebnový" záznam, který má v sobě aspoň trochu té syrovosti, která se jinak za posledních 10 let z Arakainu trochu vytratila. Podladění nástrojů tady tentokrát nevadí, naopak celkový zvuk zní mému uchu celkem lahodně. Arakain už pár let nepatří ke kapelám, které bych vyloženě vyhledával, ale tohle se povedlo. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

K Arakainu mám tak nějak setrvačnou úctu a pořád ho tak nějak sleduji, ale už dávno nepatří mezi mé srdeční záležitosti. Arakain byl pro mě (a mám ověřené, že nejen pro mě) Aleš Brichta. Od jeho odchodu z Arakainu je tato skupina slabá jak čajíček. Petra Koláře jsem ještě docela zkousnul, ale od příchodu Honzy Toužimského přestal Arakain být mojí nejoblíbenější skupinou z našich luhů a hájů. Není ani oblíbenou skupinou. Je jen skupinou, jednou z mnoha... To není nic osobního vůči Honzovi T., ale prostě mi k Arakainu nesedí a nevidím v něm nijak extra zpěváka. Skrze optiku předešlých řádků je jasné, že tohle DVD nemůžu hodnotit kladně i kdybych 100x chtěl. To je ukázkový průser!!! Technické informace o nástrojích a podobně mě vskutku nezajímají a myslím si, že je tomu věnováno přehnaně místa. Úvod tohoto díla je uspávající (a vlastně nejen úvod), je špatně slyšet zpěv, je tragický střih záznamu, je toho pramálo, co by šlo pochválit. Není to ani dokument, ani záznam koncertu, ani videoklip. Je to paskvil!!! Je mi to líto, ale nemůžu jinak. Už se těším na záznam přímo z koncertu. Takhle jen za tu setrvačnou úctu z úvodu dávám jednu hvězdičku :-( Ale nechybělo mnoho k odpadu... ()

Reklama

Reklama