Reklama

Reklama

Dobrovolně pod nůž

(TV film)
  • Velká Británie Louis Theroux - Under The Knife
Velká Británie, 2007, 58 min

Obsahy(1)

Vydáme se do Beverly Hills k renomovaným plastickým chirurgům, kteří jsou ochotni a schopni ukojit touhu svých klientů po dokonalém vzhledu. Pacienti přicházejí do kalifornských ordinací s pocitem, že jim vylepšená postava pozvedne sebevědomí a možná i změní celý život. Přitom právě plastická chirurgie, která pomáhá mužům a ženám vypadat co nejlépe, je vlastně také navádí k tomu, aby si vybudovali komplex méněcennosti v případě, pokud neodpovídají vysokým požadavkům na krásu. Navštívíme ordinace i sály, kde budou pacienty nejen ženy, ale i muži. Střízlivý odhad říká, že v Los Angeles téměř třicet procent klientů plastických chirurgů tvoří právě muži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Takhle by mohl vypadat nezaujatý dokument. Neznamená to, že průvodce nezaujímá určité stanovisko a že nám díky němu někteří pacienti připadají přinejmenším podivínští, ne-li přímo klienty jiných lékařů. To že nakonec nachá udělat plastický zákrok na sobě, jen potvrzuje velkou míru pravdivosti a objektivity dokumentů z dílny BBC. Hrát si na Boha se plastickým chirurgům zjevně vyplácí. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Dokument je zajímavý, nicméně trošku mi uniká podstata moderátora, který více méně vyčinil doktorům, že snižují sebevědomí lidem, kteří nepodstoupili plastickou operaci, a ve finále si sám lehne dobrovolně doktorovi pod nůž. Jinak zvláštní dokument, ve kterém je dobře vidět, jaké typy lidí o takové operace stojí (chápu operaci, která je nutná ze zdravotního důvodu a tak, ale tohle už je moc). ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

To že i muži řeší takové věci, tak to bych do nich vůbec neřekla. Já bych nikdy nešla dobrovolně pod nůž jenom proto abych byla možná hezčí. Navíc se taková plastika musí pořád udržovat nebo ten výsledek povolí a člověk bude vypadat ještě hůř než předtím a bude muset vysypat další peníze za obnovu. Ano jsou spokojeni s dočasnou změnou. Ale jak dlouho jim ta radost vydrží, to už je věc druhá. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Když lidi neví co s pěnězma, tak se vylepšují, přijde mě to jak když jdou k holiči. Chápu že některým to docela pomůže a hodně je to změní k lepšímu. Jenže né vždy se to povede a pak ty lidi jsou jak zrůdy. Nejhorší byl ten starší chlápek co si nechal vypelšit hrudník, ale vypadalo jako když má ženský prsa a né svaly. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy se tvrdilo, že je lepší dvakrát měřit a jednou řezat... no, svět se v Džexna obrátil a dnes se řeže, krájí, píchá, odsává a dofukuje, kam flusnu, tam na mě čumí koza nějaké serebřity, důkaz, že dokonalá hloupost už zvítězila a následuje pizdhnis přežrané světové menšiny, což v porovnání s hladem chcípající většinou vypadá poněkud, použiji-li eufemismus, zvláštně. No, řešme (režme?) spíše formu, jakou je dokument natočen. Pravda, někde bych ho lehce přiřízl, dokonce i pár rypáků profesionálně upravil, ale jinak je to vcelku zvládnuté, trošku lituji, že si průvodce plastickou továrnou nenechal raději vymodelovat 80F na zádech, ale co... není všemu konec. Máme se na co těšit ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama