Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (778)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická ratnerovská rutina, která je tak nudná a nezajímavá, že se v ní nudí i samotný The Rock. Takhle necharismatický výkon jsem od něj snad ještě nezažil. I v těch dětských kravinách se snažil více. Díky bohu za jeho věrné parťáky v čele s hláskujícími Ianem McShanem a Rufusem Sewellem, kteří se tuhle nudu snaží alespoň trochu zachránit. Hercules ať po tomto katastrofálním roce na plátno radši ani neleze. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jj, nějaké hlášky tam byly, jj, nějaká sehranost asi taky, ale to je fakt málo, když na tebe demence příběhové linie vyskakuje každých pět minut, ty bitevní scény 10 mužů proti dvaceti (hyperbola, ale ne až tak velká) jsou hrozně směšné a herecké výkony (Fiennes se mi sem opravdu nehodil) jsou přinejlepším průměrné. A Dwayne Johnson je určitě bijec a má pár nejlepších momentů filmu, ale když začne v ději drama a on má předvést jako žal nebo zuřivost nebo vrcholné emoční vypětí, tak to jsem se už málem povalil i ze židle, která má zvlášť pružnou opěrku. To už byl lepší i v těch otřesných komediích. Tohle fakt ne. A viděl jsem tu eRkovou verzi, přidá to trochu šťávy do bitevních scén, ale žádné slavné vylepšení to není (na rozdíl od Wolverine) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že mám slabosť pre všetko grécke. Takže ma hodne interesuje aj starogrécka mystika, legendy, povesti a báje. Príbehy o statočných a odvážnych činoch Diovho syna Heraklesa (Herculesa) veľmi dobre poznám. V roku 2014 natočil režisér Brett Ratner kinofilm o tomto antickom hrdinovi. Pojal to v typickom, veľkolepom americkom popkornovom štýle. Bombastická akcia, prvotriedne filmové triky, bohatá produkcia a nabúšený wrestler Dwayne The Rock Johnson v titulnej úlohe. This is The Hercooles! Made in USA. **** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi myšlenka demytizování Herkula, příběh vycházející z komiksové předlohy je fajn. Předvídatelný a jednoduchý, ale fajn. Tempo je v pohodě (zpomalí jen po úvodní akci), triky slušné a Dwayne se snaží. Hlášky odsýpají (kraluje věštěc Iana McShanea) a všechno je prostě ok. Bohužel je to "ok" ten problém. Ratner není schopný vykřesat cokoliv zajímavého nebo neviděného. Děj si plyne a končí v plamenech a stylu Krále Škorpiona, to se The Rock za ty roky nic nenaučil? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne mile prekvapilo, nic moc jsem necekal a nakonec se z toho vylouplo skvele zabavny fantasy. Film je totiz pojatej presne tak, jak to bylo potreba, tudiz se nebere zas nejak extra vazne a neni nouze o hlasky, ale zaroven se neustale bojuje a tim padem neni nouze ani o krev a ze to je misty fakt prijemne brutalni. Navic nejen Dwayne, ale vsichni herci z hlavni particky jsou poradny sympataci a dohromady jsou skvele sladeny, ze je radost koukat, jak masakrujou nepratele. Mohlo tu sice bejt vic boju s vsemoznejma stvurama, ty jsou dost rychle odbyty, ale mozna to je dobre, protoze co si budem povidat, triky rozhodne nepatri mezi spicku. Ale za me spokojenost, film se nezdrzuje zbytecnejma kecama a pouze se snazi pobavit a to se dari od zacatku az do konce. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Jediným hercom, rozprávajúcim vo filme americkou angličtinou, je Dwayne Johnson. Všetci ostatní buď rozprávajú britskou angličtinou alebo je ich rodným jazykom iný jazyk. (beso74)
  • Postavy z Herkulovy (Dwayne Johnson) družiny jsou sesbírány z různých bájí a až na dva z nich se žádná postava s Herkulem (Heraklem) nesetkala. Amfiaraos (Ian McShane) a Tydeus (Aksel Hennie) jsou postavy bojovníků z báje "Sedm proti Thébám". Atalanta (Ingrid Bolsø Berdal) je proslulá lovkyně a zúčastnila se jako jediná žena lovu na Kalydónského kance. Autolykos (Rufus Sewell) je největší zloděj z antických bájí, který jeden svůj zločin svedl na Herkula (Herakla), aby unikl trestu a Iolaos (Reece Ritchie) je Herkulův synovec, který mu pomáhal zabít Hydru a po jeho smrti chránil jeho potomky. (Wishkah)
  • Kráľ Rhesus Trácky bol podľa Homérovej Iliady spojencom Trójanov v trójskej vojne. Podľa neho dostal meno jeden druh opice, žijúcej predovšetkým v Afganistane, Pakistane, Indii, Číne a Barme. Jej meno je makak rézus (rhesus macaque). (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama