Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (778)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yeaaah. Tady to máte, Herkules: Mythbusters! Zasraný kentauři, místo kerbera tři hladoví vlci, hlavy hydry obyčejní zabijáci, jenom tomu Herkulovi zůstala jeho bájná síla. (konec ironických výkřiků zde) A díky nečekaně povedenému castu (fakt někdo čekal, že to Rock uhraje, aníž by v něm všichni viděla Rocka?) měl i dost charisma na to, aby zvládl ne jednu, ale hned tři nebo čtyři předválečné promluvy. Co dál, Ratner rozhodně překvapil bitvami, kde Hobbit zklamal na plné čáře, tam Herkules připomíná Pána prstenů víc, než cokoliv jiného z poslední doby a to nekecám. Snad jen to green screen finále mohlo být o něco méně digitální, chápu, že tu pompézní prostřední bitvu překonat asi nešlo ale zkusit to mohli, no ne? Velký bonus pak ještě přihrály hlášky, které z toho dělaly krásně odlehčenou jízdu, příklad: "Excuse me. That was my moment, my fate. You're welcome." zkrátka spokojenost. PS. Nicole Kidman nějak omládla, I like it. ;) 7/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že mám slabosť pre všetko grécke. Takže ma hodne interesuje aj starogrécka mystika, legendy, povesti a báje. Príbehy o statočných a odvážnych činoch Diovho syna Heraklesa (Herculesa) veľmi dobre poznám. V roku 2014 natočil režisér Brett Ratner kinofilm o tomto antickom hrdinovi. Pojal to v typickom, veľkolepom americkom popkornovom štýle. Bombastická akcia, prvotriedne filmové triky, bohatá produkcia a nabúšený wrestler Dwayne The Rock Johnson v titulnej úlohe. This is The Hercooles! Made in USA. **** ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měl nůž?" ,,Ale malý..." občasné vtipné průpovídky (zde jistě mnozí ví, že noži se říká prodloužený penis) nebyly vůbec na škodu ve snímku, který si mě získával opravdu postupně. Až bitva se mi zalíbila natolik, že jsem film přijal. Mrzí mne, že tvůrci se za každou cenu chtěli vyhnout mytologii (stejně jako v Tróji), což snímku spíš ublížilo. Navíc se snažili diváka vodit za nos. Kentauři? Kdepak. Bůh? (hm, správně ovšem byl polobůh, bůh až po smrti) Ne. Nebo nakonec ano? Fakt nevím. Možná by bylo jednodušší, kdyby se jmenoval prostě řecky Hérakles... Triky obstojné, až na těžce počítačově nepovedenou hydru. Dle mnohých ohlasů jsem čekal barvotiskovou hrůzu, což je dobře, jelikož jsem byl příjemně překvapen. Snad jen celkové ladění mohlo být pochmurnější, jinak jsem spokojen. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání chtě nechtě byla a bohužel, nepodařilo se dostat z toho ultimátní biják, nýbrž "jen" pohodovou akční mytologickou srandu. Je to sice sympatický sled bitev a rubaček, ale namísto pořádně krvavé a brutální spásy přišlo PG-13, člověk si neužije ani příšer - těch $100m upřímně nevím kam se podělo, nemá to v sobě nic extra. Není to epický, ani ultra zábavná oddychovka, ani zdaleka nic novýho pod sluncem. Chemie mezi Herculovou družinou funguje, postavy si oblíbíte, nuda nebyla, nějaký kouzlo to ve výsledku mělo, ale prostě jsem chtěl radostí se posrat, což se nestalo. Podvědomě viním patolízala Ratnera, ale co já vím kdo za to může. Škoda, průměr, ten film jako by si tak pečlivě naposilovanýho ROCKa vůbec ani nezasloužil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak, žádný veledílo to není, ale to se taknějak dá čekat už podle jména hlavního představitele. Jeho herecký výkon spočívá v tom, že že si namaže paže nějakým olejem a stoupne si před kameru a protože je je velkej jako kráva, tak jeho paže zabere celý záběr kamery a my máme tak jedinečnou možnost, pozorovat namazaný sval pana Dwayneho, ten jen občas vystřídá pohled na hlavu pana Dwayneho, která je taky velká kráva. Naštěstí tyto záběry jsou jen v neakčních pasažích a nebo jak vyplně akčních scén, takže člověk si tad naplní krásně definici slova "jdu a všechno to zrubu". Pokud jde o mě tak spíš než sval a hlava pana Dwayneho mě zaujala Rebecca a to jak jako celek, tak v jednotlivostech, například hezký nohy, hezkej zadek, hezký nohy, hezkej zadek, zkrátka mě velmi oslovila po inteletkuální stránce. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Během natáčení Dwayne Johnson omdlel a to ihned poté, kdy v jedné zcéně zakřičí: "Já jsem Herkules!". (carlos.s)
  • Dwayne "The Rock" Johnson držel během natáčení speciální dietu, která se skládala ze 7 jídel za den. Zároveň to pro něj bylo nejdelší a nejvyzývavější natáčení. Vstával ve 4 ráno, aby stihl 2x posilovat před tím, než šel natáčet. Nabral celkem 14 kg svalové hmoty. Před intenzivními 12 hodinami natáčení ho ovšem každý den čekaly ještě 4 hodiny líčení. (RadimX)
  • Vo filme sa spomína trójska vojna ako udalosť dávnej minulosti, no podľa pôvodných mýtov o Heraklovi, zomrel tento hrdina skôr, ako sa vojna začala. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama