Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (778)

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám pan Kules po půl roce zase vrátil, a to v daleko důstojnějším hávu, než když se jej pokoušel napodobovat prasečí neumětelský homodlak Lullan Buc. Dvejn „Superanabolon Skála“ Džonsn sice taky nikdy nebyl žádným horkým kandidátem na Hamleta, nicméně divák alespoň nemá při jeho sledování strach, že se na něj může kdykoliv najednou vyřítit z televize a chtít ho přeblafnout. Docela bych si ho po tomhle dokázal představit i jako Konana. Jedná se o veskrze zábavnou, dobře natočenou a rozhodně neurážející demytizaci, která však trošku hapruje právě na hlavní postavě. Vžitým genotypem klasického Řeka je stošedesáticentimetrový chlupatý obtloustlý zachrap s křivýma nohama, tudíž když už někdo boří legendy, měl by to udělat se vším všudy a místo dvoumetrového spanilého svaloně kvůli větší realističnosti angažovat třebas Romana Skamene nebo přinejhorším Matonohu. Ale jebat, dobré to bylo. Kulese při jeho dobrodružstvích sice provází nějaký genetický odpad z klonování Nikol Kidmen a omšelý detektiv Dicka Francise, avšak ti jsou veskrze snesitelní. Jediným očividně hnisajícím vředem na rozporuplném ansámblu tak zůstává pouze bratranec Joláos. Nedovedu si absolutně nijak vysvětlit, jak se tak trapný a nesympatický debil s hereckým talentem análního dilda mohl vecpat s tak rozsáhlým partem do holyvůdského blokbástru. Tedy kecám, dovedu. Patrně polykal a progelovaný se lascivně ukláněl zády k nějakému židovskému producentovi. Každopádně už jej nechci nikdy v ničem vidět! Nikdy!!! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jako prezident, řekl bych o snímku Bretta Ratnera toto: Podívejte se, pane redaktore, kdybyste nebyl idiot, tak byste jistě věděl, že jsem snímek Herkules viděl už kdysi, no, jen od jiného režiséra a nebyl to pan Sedláček, který, jak vy tvrdíte, vy idiote, nedostal ode mne medaili za službičku, nýbrž za celoživotní dílo, ale to byste věděl, kdybyste viděl Pravidla lži, které já, na rozdíl od vás viděl a podotýkám, že anglicky se Robert čte jako pan Littlefarmer. Herakles, tak se to překládá, vy idiote, jelikož se jedná o řeckého hrdinu, nikoliv amerického, no, jak jste si už určitě domýšlel, tedy Herakles, v překladu pražské kavárny jako velice oblíbený termín Kundun, což je, jak byste jistě věděl, kdybyste nebyl idiot, rovněž vynikající snímek Martina Scorseseho, což je v překladu Martin Hovínko, ale to jsem odbočil, no, tedy Kundun se vydává na dobrodružství, které s řeckými bájemi Eduarda Petišky, což se čte jako Edward Shemale, ovšem vůbec nesouvisí. Američané to zkurvili, jako ostatně vše. Takhle by se dějiny, pane redaktore idiote, neměly vyprávět ani za hovno, no. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V první řadě chci pochválit tvůrce traileru, který sice naoko láká na další trikovou podívanou plnou mytologických postav a oblud, ale nakonec je to úplně jinak. Hercules to u mě zkrátka vyhrál i bez hyder, obřích kanců, nemejských lvů a kdoví čeho dalšího. Jeho příběh sice není nijak závratně fantastický, ale odsýpá, aniž by se zastavil, a stále nabízí nějakou tu zábavu. Způsob, jakým scénář akci odlehčuje humorem, mi připomněl staré dobré filmy Arnolda Schwarzeneggera (Existuje někdo, kdo nevyprskne smíchy například při scéně s ohnivým oštěpem?) a herectví Dwayna Johnsona, kterému nelze nefandit, vlastně také. Dobře obsazené a zahrané jsou i ostatní postavy a režisér zvládl bitky natočit drsně navzdory tomu, že z nepřátel nestříká krev (tu si chytře nechal až na závěr pro titulního hrdinu), ale jen se z nich práší. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hercules je hrdé fantasy béčko, které používá zasazení do mytických kořenů starého Řecka, ale přitom by se hlavní hrdina s trochou snahy mohl klidně jmenovat Conan a výsledek by byl stejný - výborný. Fakt je to už hodně, hodně dlouho, co jsem se u nějakého pravověrného hrdinského fantasy takhle moc bavil, Dwayne Johnson je impozantní a bez problémů uhraje slušnej standart (nebo to odehrajou jeho vousy? Hm), jeho povinná gruppe spoluválečníků šlape podle žánrových pravidel a i když je příběh lehce neoriginální, je podán výborně. Na akci se taky slušně kouká, sice hlavní jmenné postavy pobíhají a odhlavují jako banda bererkrů bez pořádného výcviku (jinými slovy, je to hrozně vzdáleno realitě), ale upřímně, to většina soubojů ze Star Wars taky, filmové vidění takové je, já si ho užil, navíc je tu alespoň fajn využití štítové hradby. Zcela upřímně, hrdinské fantasy je srdcovka jako prase a tohle je přesně takové, jaké bych si dal každej rok jedno a fakt, že je to béčkové mi v tom vůbec nevadí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ryan J. Condal, Evan Spiliotopoulos / Predloha: Steve Moore - Hercules: The Thracian Wars | Hudba: Fernando Velázquez | Distribúcia: Paramount, MGM | Štúdio: Flynn Picture Company, Radical Studios | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 243,4 milióna $ | Ocenenia: - || Výhodou druhého celovečerného Herkula v tomto roku je, že sa oproti Hercules: The Legend Begins neberie vážne, a tak má skôr humorný potenciál, než epický. Každopádne, aj napriek tomu, že má film viacero vtipných scén a odkazov, na komédiu to predsalen nestačí, a na plnohodnotný historický akčňák už vôbec nie. Takže svojim spôsobom úplne rovnako zbytočný film, ako ten prvý. Tie herkuloviny nie sú zlé, ale keby boli nevznikly, nič by sa bolo nestalo :) 50% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Vo filme sa spomína trójska vojna ako udalosť dávnej minulosti, no podľa pôvodných mýtov o Heraklovi, zomrel tento hrdina skôr, ako sa vojna začala. (beso74)
  • Rhesus a jeho muži majú na koňoch strmene, táto časť konského postroja sa však do Európy dostala až po páde Rímskej ríše. (beso74)
  • Dwayne "The Rock" Johnson (Herkules) prostredníctvom sociálnej siete Twitter prezradil, že čas na úpravu vlasov, fúzov a zamaskovanie tetovania sa pohyboval niečo cez 3 hodiny. (AdamesWWE)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama